Camelliowe Pyszczki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
marryjuana

Re: Camelliowe Pyszczki

Post autor: marryjuana »

No problemos :).

Na czas wsiadania połóż może na wierzch parę ubrań dla niepoznaki, gdyby komuś przyszło do głowy tam zajrzeć. Przecież nie będą Ci grzebać w rzeczach osobistych, jak ktoś rzuci okiem i zobaczy ciuchy, to da spokój ;) .
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Post autor: Camellia »

A to nie zmieści mi się tam na półkę/pod fotel? Tam miały być takie podręczne rzeczy... A transporter miałaś w nogach, na półce? Ja też mam taki, tylko że large i zajmuje praktycznie całą torbę :P Wolałabym obydwa "bagaże" mieć ze sobą... Na transporter zarzucam na pewno kawałek materiału, może jeszcze coś wykombinuję ;) Kurczę, teraz się stresuję tym ::)

Galeria moich chłopaczków Obrazek
Obrazek

Oraz ich wątek: klik!
Awatar użytkownika
handzia600
Numer GG: 12805114

Post autor: handzia600 »

Ja torbę walnęłam pod nogi a transporter miałam obok na siedzeniu - jako jedyna siedziałam sama tak sie pofarciło że ludzie myśleli że ta torba na siedzeniu oznacza zajęte miejsce xDDD
Jeżeli jedziesz z TŻ to niech on coś weźmie albo plecak albo transporter i problem z głowy :) mi nie zwrócili uwagi może ze względu na to że to nie był wielki bagaż...
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

No tak zamierzaliśmy zrobić, jeden bagaż na osobę. Mam taką torbę:
Obrazek
i aż się trochę rozpycha po bokach z tym transporterem... Mam nadzieję, że nie będą się czepiali :-[ Na górę walnęłam jakieś polarkowe wzorzyste "mebelki", wygląda jakbym jechała z materiałami :P , będzie ok czy lepiej faktycznie dać coś z ubrania?
A w ogóle ktoś z "ekipy" tam chodzi w czasie podróży?

Obrazek

Awatar użytkownika
handzia600

jeżeli nie widać tego aż tak bardzo to się nie czepną... każdy ma prawo mieć bagaż podręczny a Twój chyba nie będzie wykraczać poza wymiary maksymalne :) Ogólnie chodzi o to żeby bagaż mieścił się nad Tobą w półce lub pod nogami pod siedzeniem :) Załóż torbę na ramię i będzie ok każdy po jednym bagażu to nic nie powiedzą.
Nie chodzą możesz być spokojna. Przynajmniej u mnie nikt nie chodził bo tylko kierowca z nami jechał to w sumie jak :D
I powiem Ci że jest wygodnie nie tylko na siedzeniach ale także technicznie. Mają sprawne WiFi , kontakty pod siedzeniami , toaletę (norma w sumie) co ułatwia i ulepsza podróż. No i uzbrój się w cierpliwość do ludzi bo to co się dzieje jak otwierają się drzwi do sprawdzania biletów...przekracza o milion razy kulturę i zasady niestety ... to jest istny chaos i przepychanki dlatego lepiej być wcześniej :)
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Nigdy nie jechałam to nawet nie wiem ile tam mają miejsca. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Zresztą jak wejdę bez problemu i już zasiądę to pewnie się tutaj odezwę :D Ale stresa mam, nie powiem...

Tak to wygląda, butelka 1,5 litrowa dla porównania rozmiarów (chociaż nie wiem czy to coś daje :P )
Trochę prześwituje, zwłaszcza widać to przy flashu aparatu, ale nie wiem czy ktoś się skapnie jak nie wie co to jest. Mogę przecież wieźć wałówkę i ... malusi kocyk heheh :P

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
handzia600

nie jest takie duże :) myślę że bez pręoblemu to przewieziesz a swoją drogą jakby już byli świniami :P i zażądali aby zdac torbę do bagażu to przecież taka torba nie jest zabezpieczona przed wypadnięciem treści więc to byłoby nielogiczne... Taki argument jakby co :P Ale myślę że to przejdzie. A do torby nie maja prawa zajrzeć :) o której masz ten autobus?

Miejsca... Jest wielki ten autobus ale na górze jak wejdziesz po schodkach to jest ogrom miejsc i tak na prawdę siedzi się wygodnie jeżeli nie ma się bagażu taką torbę jak postawisz pod nogi to sama będziesz cisnąć nogi aby je zmieścić lub na kolanach trzymaj bo do półki nad soba nie dasz rady wsadzić jest za wąska z każdej strony :/
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Obyś miała rację!! :) Bus mam 9 rano. Będę tam tak czy tak ok. 8:30, bo jeszcze odbieram samiczkę dla Ogoniastej. Jakoś damy radę z tym bagażem już na miejscu, pod warunkiem, że bez problemu wsiądziemy :P

Obrazek

Awatar użytkownika
marryjuana

Camelia, nie martw się, to nie autokar szkolny :). Ja też jechałam Polskimbusem (bo tym jedziesz, prawda?). Sama miałam ze sobą spory plecak, większy od Twojej torby z transporterem, weszłam z nim normalnie i trzymałam na kolanach, nikt się nie czepnął. Powiedziałabym, że kierowca robi raczej słabą selekcję, bo siedział za mną człowiek, od którego wiało procentem na kilometr ;). To tak na pocieszenie, he, he. Poza tym Polskibus jedzie szybko, ma wifi, klimę, jest piętrowy i fajoski :).
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Camelia nie stresuj się tak, jesteś dobrze przygotowana, transporter w torbie i facet do pomocy ;)
Nikt po za policją nie ma prawa sprawdzać co masz w torbie. Po za tym na jakiej podstawie ktoś chciałby to robić ?
Głowa do góry i bez nerwów na luzaku. Nie zastanawiaj się za dużo tylko to zrób. Spokojnie, wyśpij się i do dzieła.
Czekam na wieści.
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
handzia600

także widzisz jakie są opinie o tej lini ja popieram :)
Będzie dobrze , daj znać jak wsiądziesz już :>
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Dzięki Wam za wsparcie :) Zawsze mam stresa jak robię coś pierwszy raz, w końcu nie wiem co tam może mnie spotkać. Tym bardziej jest zdenerwowanie gdy robi się coś "nielegalnego" :D W ogóle głupota, że na legalu nie można przewieźć małych zwierzątek... komu one przeszkadzają? Heh, że pijanego wpuścili... ::) To mnie z taką torbą tym bardziej muszą! A chyba nie każdy jest piętrowy (?) Uspokajam się i powoli idę spać. Na pewno się odezwę! Chyba, że będą problemy z wifi ;D To trzymajcie się i zajrzyjcie jutro jeśli ciekawią Was nasze losy ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
marryjuana

No, właśnie chyba każdy jest piętrowy. Duuży, czerwony i pietrowy, takim przynajmniej ja zawsze jeździłam. Pójdziesz sobie na pięterko, nikt się nie będzie interesował i WSZYSTKO BĘDZIE OK! :) Robisz mega dobry uczynek, nic i nikt nie stanie na Twojej drodze, to tylko autobus, z jednym kierowcą, który myśli o tym, żeby jak najszybciej tę gromadę do autobusu zapakować i mieć z głowy.

Informuję Cię, że będę miała jutro przerwę w pracy ok. 13 - 14, zamierzam wejść na szczurze forum przez telefon i oczekuję dobrych wieści :).
Awatar użytkownika
wiewi

Post autor: wiewi »

Camelia, będę trzymała mocno kciuki i czekam na info! :D
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
Awatar użytkownika
marryjuana