Moje pyszczki -Myszka i Łatka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
ami_k

Moje pyszczki -Myszka i Łatka

Post autor: ami_k »

Witam serdecznie,

Przedstawię Wam moje szczurki: Myszkę i Łatkę.

Myszka to samiczka rasy fuzz o uszkach dumbo. Urodziła się 08.12.2011r., a więc ma już 10 miesięcy, a u mnie jest od 9-ciu.
Przed Myszką miałam dwa szczurki- samczyki i mój następny szczurek też miał być samcem a okazał się samiczką. :) I dobrze. Myszka nie jest taką przytulanką jak samczyki, jest bardziej energiczna i nie usiedzi u mnie spokojnie na kolanach, ale jest wspaniałym, kochanym szczurem.

Obrazek
Obrazek

Myszka uwielbia spacery po mieszkaniu, szczególnie upodobała sobie wskakiwanie na fotel a z fotela na stół. Na stole można przecież znaleźć róźne smaczne rzeczy do zjedzenia. Ostatnia jej zdobycz to kotlet schabowy, który porwała z talerza i schowała za tapczanem ;D

Myszka przez 9 miesięcy była niestety samotna. Oczywiście starałam się dostarczyć jej rozrywki, ale wiadomo, że człowiek nie zastąpi szczurowi towarzystwa innego szczura.
Dlatego po przeczytaniu na forum ogłoszenia o szczurkach husky postanowiłam przygarnąć jedną samiczkę jako towarzyszkę dla Myszki. Moja kandydatura na opiekunkę szczurka została zaakceptowana i kilka tygodni temu pojawiła się u nas Łatka.

Obrazek
Obrazek

Łatka jak każdy mały szczurek jest pełna energii. Pozwoli się wziąć na ręce, ale na wybiegu jest troszkę płochliwa. Lubi się schować za szafą lub tapczanem. Co jakiś czas wychodzi na chwilę i zaraz zmyka z powrotem do kryjówki. I tak kilka razy. Aż w końcu się ośmiela i pozwala się złapać.

Z połączeniem panienek nie było problemów. Obie wpuściłam jednocześnie do nowej klatki, każda wybrała sobie domek. Myszka była chyba zaskoczona pojawieniem się towarzyszki, ale reagowała ze spokojem na zaczepki młodej. Myślałam, że Łatka będzie chciała dominować, jednak teraz obserwuję, że to Myszka rządzi. Nieraz przewróci młodą na grzbiet, żeby pokazać kto jest górą w tym duecie. ;D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje szczurki: Myszka i Łatka
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38017
fixatiffka

Re: Moje pyszczki -Myszka i Łatka

Post autor: fixatiffka »

Myszka urocza :)
Awatar użytkownika
harleyquinn
Numer GG: 1877527

Post autor: harleyquinn »

Na początku myślałam o tych szczurkach fuzz "łeee", ale co raz bardziej zaczynają mi się podobać! Czy mogłabyś zrobić zdjęcie klatki? Zauważyłam, że masz bardzo fajnie urządzone :) A szukam inspiracji... I widzę hamaczki, chyba z zooprodukt :)? Prześliczne ogonki!
Leoś, Czarek, Enzo oraz Oskar

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=45350
Awatar użytkownika
ami_k

harleyquinn pisze:Na początku myślałam o tych szczurkach fuzz "łeee", ale co raz bardziej zaczynają mi się podobać!
Mnie też fuzzy najpierw wydajwały się dziwne, a teraz myślę, że są prześliczne. ;D
I mają bardzo delikatną i miłą w dotyku skórę.
harleyquinn pisze:Czy mogłabyś zrobić zdjęcie klatki? Zauważyłam, że masz bardzo fajnie urządzone :) A szukam inspiracji... I widzę hamaczki, chyba z zooprodukt :)? Prześliczne ogonki!
Aktualne zdjęcie wrzucę wkrótce. A teraz kilka wcześniejszych fotek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Beżowy domek podwieszany z "łapką" rzeczywiście z zooprodukt. To już kolejny domek tam kupiony, bo Myszka lubi przegryzać materiał na spodzie - robi sobie w ten sposób dodatkowe wejście do domku i po jakimś czasie domek nie ma "podłogi" i nie nadaje się do użytku. Próbowałam sama zszywać ale nie wychodzi mi to na razie najlepiej, dlatego wolę kupić nowy, więc jestem już stałą klientką sklepu. :)
Hamaczek w cętki, tulel i domek-sputnik kupiłam w zooplusie. A ten wiszący domek- rondelek brązowo-miodowy z gwiazdką zamówiłam na Allegro w sklepie e-fretka. Bardzo się szczurkom podobał, do tego stopnia, że przegryzły sznurek, dlatego na razie domek zdjęłam, żeby naprawić.
saszenka

Post autor: saszenka »

Oooo :D Super, będę śledzić dzieje dziewczyn :D :D :D
Więcej zdjęć, więcej zdjęć, więcej zdjęć szczurasów :D
No i mizianka przesyłam ;D
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
dorloc

Post autor: dorloc »

Słodkie szczurasy. Myszka ma takie śmieszne wąsy :) A Łatka, jak to husky, przepiękna. Też wymiziaj dziewczyny ode mnie i przede wszystkim od siostry, Trish :)
A klatka super. Chyba jest dosyć wielka ?
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
Awatar użytkownika
ami_k

dorloc pisze:Słodkie szczurasy. Myszka ma takie śmieszne wąsy :) A Łatka, jak to husky, przepiękna. Też wymiziaj dziewczyny ode mnie i przede wszystkim od siostry, Trish :)
Wymiziane. :D I oczywiście też wymiziaj ode mnie Twoje panienki. ;D
dorloc pisze:A klatka super. Chyba jest dosyć wielka ?
Klatka jest rzeczywiście spora - wymiary 70x40x95, wg kalkulatora na 4 szczury. Jestem z niej całkiem zadowolona, jedyny problem to drewniane półeczki, które przechodzą zapachem moczu. Muszę je chyba zabezpieczyć lakierem , albo wymienić na plastikowe koszyczki. Chociaż ten zapach nie przeszkadza mi już tak bardzo jak na początku- może się przyzwyczaiłam.
Awatar użytkownika
ami_k

Więcej zdjęć ? Proszę bardzo. :D

Najnowszy wystrój klatki
Obrazek

Łatka w hamaczku
Obrazek

"Wychodzimy na wybieg"
Obrazek

Obrazek

"chrup chrup"
Obrazek

Figura szczura
Obrazek

Na wybiegu
Obrazek

Pudełeczko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odrobina słodyczy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Następna sesja wkrótce...
dorloc

I oczywiście też wymiziaj ode mnie Twoje panienki.
Dzięki, wymiziam :)

Myszka przypomina trochę mistrza Jodę z Gwiezdnych Wojen :)
Obrazek
dorloc

Hej, co tam w stadku ?
Obrazek
Awatar użytkownika
ami_k

dorloc pisze:Hej, co tam w stadku ?
Dzięki za zainteresowanie. :)
W naszym małym stadku wszystko dobrze się układa. Szczurki zdrowe i wesołe, brykają na wybiegu i po swojemu urządzają klatkę. ;)
Łatka urosła i jest już prawie tak duża jak Myszka. Nadal zaczepia Myszkę ale na szczęście nie ma awantur między dziewczynami, chyba że się kłócą wtedy, gdy tego nie widzę.
Daję dwa najnowsze zdjęcia Myszki. Łatka nie chciała pozować.
Zdjęcia miały być wysłane do konkursu na szczurzy kalendarz, ale niestety gdzieś się zapodziały wśród pozostałych konkursowych fotek i nie trafiły do ankiety :(
Obrazek
Obrazek
saszenka

Post autor: saszenka »

O, jakieś wieści :D Czekam na więcej, czekam na foty i przesyłam buziaki ze stadka-matki ;)
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
dorloc

Łysol jest niemożliwy. A raczej niemożliwa. Zupełnie jak mistrz Yoda... :) Ale pewnie już to pisałam :P
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”