[Wrocław] ok 14 szczurków dumbo do oddania

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Malachit
Numer GG: 2405640

Re: [Wrocław] ok 14 szczurków dumbo do oddania

Post autor: Malachit »

A jak się czują te dwie malutkie z wadami? To coś bardzo poważnego?
Wyszukiwarka nie gryzie
julia2s

Post autor: julia2s »

z jedna jest nieciekawie. jest bardzo malenka gdzies z 1/3 wielkosci innych, zimne nozki, caly czas ma na nosku polifiryne i duza glowke. niestety caly czas czekam na kase i nie moge isc z nia do weta :( malutka szuka nowego domku, ja nie podolam tylu szczurom na raz tym bardziej ze jeszcze jeden kiepski finansowo miesiac przede mna.
Awatar użytkownika
espada

Post autor: espada »

Mi to wygląda na coś, co nie daje dużych szans do dożycie sędziwego wieku... :-\
ze mną: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php? ... e40#704708

za TM: Kwiecisty, Cizia, Brrunet, Facelia, Rakija, Tchórzyczka, Tentej, Dumbusia, Drechu, Tfety, Zygmunt, Borsuk
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Maluchy już dawno powinny być u weta...
Nie wiem jak można próbować komuś wyadoptować malca w takim stanie, nie wiedząc co mu jest. Równie dobrze mogła to być rzecz 'do naprawienia'...
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
julia2s

dlatego nie ukrywam, ze cos jej jest i nikomu na sile nie wciskam. poki co jest u mnie i jezeli bedzie trzeba to zostanie na stale ale na obecna chwile nie jestem w stanie isc z nia do weta.
Awatar użytkownika
molll

Post autor: molll »

Na kontrole pójść powinny, fakt, chociaż dla samej diagnozy.. jednak trzeba też zrozumieć że ludzie mają różne sytuacje finansowe. Nie jedną osobę z tego forum nie zawsze stać na pójście samemu do lekarza, nie mówiąc już o wykupieniu leków i innych pierduł ale nie mówia o tym żeby nie zostac przez innych forumowiczów zjedzonych... Tak... bo zawsze można przecież kase pożyczyć nie? No własnie o to chodzi że nie zawsze... Ja sama czasem mam nie kolorowo i musze wybierać co ważniejsze.. a nie jest to łatwe kiedy chciało by się dobrze dla wszystkich... Często trzeba zrezygnować z przyjemności na rzecz swoich ogonów, czasem nawet mam wrażenie że żyje im się lepiej niz mi... no ale człowiek to dziwna istota jest i trzeba być nieco wyrozumiałym żeby to wszystko pojąć, Mimo złej sytuacji finansowej "normalna" osoba nie przeszłaby obojętnie obok cierpiącego stworzenia... i chociaz nie zawsze ją stać (i już nawet nie tylko finansowo) na 100% opieki to samym znalezieniem jej takiej opieki w kimś innym jest już nie lada wyczynem i oznaką miekkiego serca. Ja tak widzę julie, widziałam się z nią, miałyśmy okazje porozmawiać i w pewnym sensie rozumiem co ma na myśli. Dlatego życze maluchom że znajdą domek w którym ktos będzie miał możliwość zaopiekowac się nimi na te własnie 100%.
Ze mną: liczi... mango juz za TM ... :'(
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś.
Awatar użytkownika
espada

Moll, słusznie prawisz! Ja przez własne ogony straciłam kasę na prezenty świąteczne, ale nie żałuję, jestem za swoje zwierzaki odpowiedzialna i póki mam za co, nie odwlekam wizyty u weta. Rozumiem, że komuś brakuje do "pierwszego" i świadomie przyjmuję pod swój dach malucha, który będzie wymagał kontroli stanu zdrowia. Koniec końców - o ogony tu chodzi i ich dobrostan ;)

za TM: Kwiecisty, Cizia, Brrunet, Facelia, Rakija, Tchórzyczka, Tentej, Dumbusia, Drechu, Tfety, Zygmunt, Borsuk
julia2s

niestety mam chwilowo gorsza sytuacje i chcialabym zeby tylko brakowalo do pierwszego, bo poki co nie wiem za co oplaty zrobic. dobrze ze od stycznia wszystko wroci do normy. jest mi rownie przykro ze nie moge isc z nimi do weta wiec linczu nie potrzebuje. wystarczy ze w zeszlym tygodniu wydalam ostatnie pieniadze na weta dla swoich bab wiec nie jestem bez serca tylko juz naprawde nie wiem skad te pieniadze wytrzasnac.
Awatar użytkownika
espada

Julia2s, chcemy z molll dać Ci do zrozumienia, że jesteśmy z Tobą :) oby w nd udało się wysłać 4ech panów do Warszawy :)

julia2s

jak dobrze pojdzie to w niedziele prawie wszystkie maluchy pojada do nowych domkow :-)
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

Julia prawda jest taka ze jesteśmy bardzo Tobie wdzięczne za opiekę nad maluszkami, wiemy że zrobiłaś wszystko by było im dobrze :) uratowałas te maluszki a to świadczy o Twojej dobroci. Każdy ma w swoim życiu swoje problemy i gorsze lub lepsze miesiące na które nie mamy wpływu.
Obrazek
Awatar użytkownika
molll

Taki news dla wszystkich do których dzieciaki jeszcze nie dotarły - jestem nimi zachwycona coraz bardziej ;) odkryłam własnie fajną zabawe którą uwielbiają :D a mianowicie- w berka z moją ręką :) - czyli ja je zaczepiam, one uciekają, po chwili wracają, zaczepiają mnie a potem znów ja je i tak w kółko :D spika (ta brazowa) lubi też jak ją przewracam na plecki i giglam po brzusiu :D no przeuroczo to wygląda :) pozatym straszne z nich rozrabiaki ;P hałasują bardziej od swoich dorosłych koleżanek ;)
to tyle ;)
miłego i cierpliwego czekania na maluszki :) no i czekam na relacje z życia rodzeństwa moich pędraków ;)
Awatar użytkownika
czartoria

Post autor: czartoria »

my już nie możemy się doczekać, jak wszystko dobrze pójdzie to jutro późnym wieczorem przyjadą maluszki do nas :)
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

u mnie się trochę przeciągnie przyjazd malucha :( ehhh..... no nic muszę cierpliwie czekać :-\
Obrazek
Awatar użytkownika
molll

spinka- a ile jeszcze? ale zobaczysz mimo wszystko radość będzie wieksza niż niecierpliwość :)
czartoria- a Ty chłopaczków przygarniasz tak?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”