Józię mam od niecałego tygodnia. Na początku była spokojna, wąchała wszystko i często zaczepiała nas zachęcając do zabawy. Przez ostatnie dwa dni po wyciągnięciu z klatki zaczęła wariować. Biega po łóżku i przekracza dozwoloną prędkość. Jest jakby ciągle strasznie podekscytowana, poza tym zdarza jej się nas "oznaczyć" co wcześniej nie miało miejsca.
To normalne? Czy powodem może być za mała ilość ruchu jak na 4 miesięcznego ogonka?
ADHD Józi
Moderator: Junior Moderator
- Paul_Julian
- Kontakt:
Re: ADHD Józi
To najzupełniej normalne. Najpierw musiala sie oswoić z miejscem. A potem zaczyna się szaleństwo!
Bardziej bym się martwił gdyby była osowiała, bo to nie jest normalne. Za kilka miesięcy jej przejdzie.

Bardziej bym się martwił gdyby była osowiała, bo to nie jest normalne. Za kilka miesięcy jej przejdzie.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Dzięki za szybką odpowiedź. Baliśmy się, że coś mogło jej zaszkodzić, bo naczytaliśmy się, że czekolada szkodzi i mogą mieć adhd później, co prawda czekolady nie dostała, ale takie dropsy dla gryzoni - w których jak teraz sobie przypomniałam czekolady nie ma.
Od 21.11.2012 jest z nami Józia.
Mój Spike (8 miesięcy) ma to samo, ale zamiast mu mijać, to to jego ADHD tylko się wzmacnia
Ale poza tym jest wspaniały, bawi się, nie wie co to znaczy gryźć, liże i ogólnie doprowadza mnie do napadów śmiechu