Oddam 2 samce ale nie koniecznie :)

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

ADAMOWATY
Numer GG: 37503468

Oddam 2 samce ale nie koniecznie :)

Post autor: ADAMOWATY »

Witam moja Tusia okociła sie 17 grudnia 2012r szczurka jest z zoologicznego ale samiec był z całkiem innego źródła (nie kinder niespodzianka). Mam w sumie siedem osesków (3samiczki i 4samców). Mamy juz dom dla dwóch chłopaków, dziewczynki zostają u mnie (chyba ze znajdzie sie odpowiedni opiekun). Szukam domu dla dwóch małych samców, oddam razem lub osobno oczywiscie jesli nie bedzie sam :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Szczurki do oddania nie wcześniej niż 21 stycznia 2013r
Telefon kontaktowy: 502 810 121
gg 37503468
Dla chętnych więcej zdjęć z dalszego i wcześniejszego rozwoju osesków.
Transport do uzgodnienia.
Ps. absolutnie nie na pokarm!
ADAMOWATY

Re: Oddam 2 samce ale nie koniecznie :)

Przepraszam nie dopisałem lokalizacji Cieszyn :)
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Celowo rozmnożyłeś?Po co???
Tu i nie tylko tu,jest tyle maluszków i dorosłych szczuraków do adopcji,że kolejne ogonki to problem,a nie radocha.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
ADAMOWATY

Tak celowo bo moja samiczka została by sama. A z młodymi nie mam problemu jak w temacie (oddam ale nie koniecznie).
A temat powstał ze względu na to ze sam szukałem ogłoszeń w okolicy cieszyna żeby przyjąć ogona. Ale takie były tylko z daleka.
A jestem świadomy tego ze to żywe stworzonka i nie oddam byle gdzie, jesli nie bedzie chetnych to szczurki zostana u mnie na co jestem przygotowany.
Nietoperrr...
Kontakt:

Nie rozmnażamy szczurów,które mają nieznane geny,bo to tylko powołuje na świat kolejne chorowitki.Jak samiczka miałaby zostać sama,wystarczyło najpierw tu zajrzeć.Tu jest mnóstwo ogonków do adopcji za darmo,transport nawet z najdalszych zakątków Polski to nie problem.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Awatar użytkownika
havoria
Kontakt:

Post autor: havoria »

Jak samiczka była sama to trzeba było adoptować, albo chociaż dokupić samiczkę, a nie samczyka, żeby rozmnażać. :-X Przy odpowiednim łączeniu zostałyby dobrymi kumpelami.
+ nie rozmnażamy szczurków z zoologa, których genów nie znamy.
Havoriowe kluchy ♥
Ze mną: Calico, Francis, Liliana, warciakowy Alex
Za TM: Psota, Pippi, Felicja, Helena, Bonny, Kidd, Mary (*)

Żaden szczur nie przychodzi na świat samotnie, niech więc żaden sam nie umiera.
ADAMOWATY

Tak ale moj stary juz szczurek według weta był juz niezdolny do rozrodu. Ale pozatym nie w tym celu dałem to ogłoszenie żebym stał sie kolejnym celem ataków i umoralniania. Szczurki mają u mnie dobrze oswojone nawet z domowym psem dziećmi itd. Nie znasz mnie i odrazu oceniasz w sposób negatywny a gdyby ludzie mieli taki szacunek do zwierząt miłość itd tak jak ja to ten swiat by był lepszy dla zwierząt :)) Dlatego w temacie dopisałem to 'ale nie koniecznie' bo szczurki mają u mnie dom. Ogłoszenie jest dla chętnych i dla tych którzy nie znajdą w ogłoszeniach typu (Koniecznie oddam lub oseski pilnie szukają domu)...Zgóry dziekuje za zrozumienie :)
Nietoperrr...
Kontakt:

Ale wiesz,to kolejne szczuraki zajmujące miejsce tym potencjalnym innym szczurakom do adopcji,które czasami już kawał czasu czekają na dom.Nie chodzi o umoralnianie,tylko o informowanie osób,które rozmnażają szczuraki z takich czy innych powodów,że to bez sensu.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Hanka&Medyk

Post autor: Hanka&Medyk »

Adamowaty, gdybyś od razu napisał całą historię, która doprowadziła do zaistnienia miotu, tzn. że wziąłeś samicę do towarzystwa dla swojego staruszka samca, o którym wet powiedział, że jest niezdolny do rozrodu i okazało się, że jednak wet był w błędzie, to może nie byłoby całego wątku dyskusyjnego, a szybciej mógłby się znaleźć dom dla tych dwóch chłopców.
To bardzo ważne, żeby ludzie rozumieli położenie, w jakim znalazł się delikwent oddający maluchy, żeby nie został pochopnie oceniony jako "rozmnażacz", a raczej jako człowiek, któremu przytrafiła się wpadka, nie z własnej winy.

A tak na marginesie - zmień weta ;)
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Hanka&Medyk

Wybacz, jeśli przekręciłam coś w kwestii kolejności, w jakiej pojawiały się u Ciebie szczury :) Sens jednak pozostaje ten sam. Cała prawda, prosto z mostu, już w pierwszym poście i wszystko może wyglądać inaczej.
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
ADAMOWATY

Moja wina Wielka Sorka za niepełną informacje. Ale temat do zamkniecia ponieważ z moich siedmiu maluszków dwa samce ida do mojego uszczurowionego Brata, kojejne dwa ida do znajomej u której bede mogł je często odwiedzać :)) Oczywiście po odchowaniu ich przez mame :)) A trzy dziewczy zostają u mnie. GMR mi juz chwilowo przeszło a Teraz czas na GMC :)) Ale to juz inny temat... :)
Hanka&Medyk

To gratulacje :) A co z ojcem maluchów?
ADAMOWATY

Ojciec niestety juz za mostkiem :( ostra niewydolność oddechowa w wieku ponad dwoch lat.. :( i choć był u nas któtko to bardzo sie przywiązaliśmy do niego był samotnikiem ale bardzo sprytnym szczurem w drugi dzień nauczył sie chodzić do ubikacji wiec w klatce tylko spał w nocy. Uwielbiał siedzieć koło komputera na kablach nie gryzł nic nawet psa :) ,,,,, nie szło mu pomoc ale jeden maluszek odziedziczył po nim imię Gruby :)
Hanka&Medyk

To smutne... Ale przynajmniej miał u Was dobrze :)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”