Nie równy wzrost

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
AsKier

Nie równy wzrost

Post autor: AsKier »

Piszę po raz drugi! ;p Takiego tematu jeszcze chyba nie było. Tak wiec. Mam dwa szczurki, obie samiczki niby siostry. Sprawdzałam nawet. Sęk w tym, że jedna jest większa od drugiej. Nie sporo, no ale jednak jest. No... I ta większa ma dość sporą różnicę w długości ogona. Pytanie, może trochę głupie, ale czy szczury mogą rosnąć jedne szybciej drugie wolniej? A może są tak naprawdę z innego miotu? Co myślicie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Sky

Re: Nie równy wzrost

Post autor: Sky »

Tak jak u ludzi, szczury też mają swoje osobnicze cechy morfologiczne - jedne są większe, inne drobniejsze i to jest normalne, nawet, jeżeli są z tego samego miotu. Mam obecnie dwa samczyki, które są braćmi i widać u nich różnicę w budowie, umięśnieniu, ogólnej postawie ciała, nie mówiąc już o ubarwieniu ;)
Możliwe też, że mniejsza samiczka miała trudniejszy dostęp do pokarmu matki, co mogło też odbić się na jej rozwoju. Jednak nie ma się co martwić na zapas - jeżeli było mówione, że to siostry, to zapewne tak jest :)
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Awatar użytkownika
AsKier

Post autor: AsKier »

Heh! Właśnie powiedziałabym, że ona miała większy dostęp do pokarmu mamy, bo mimo że jest mniejsza, to jak się razem bawią, to zazwyczaj wygrywa ;p Ale dzięki za radę! ;) Są u mnie trzeci dzień, nawet mama się do nich przekonała ;p
Obrazek
majulina
Numer GG: 2708907

Post autor: majulina »

Popatrz w moim temacie Nózia i Rózia. Nózia możnaby powiedziec wysoka laska, a Nózia no cóż Pan Bóg poskąpił wzrostu, za to faktycznie dodał urodę:D
nasz temat http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 3&start=45

Ze mna PUszysława NÓzia Rózia KOko i LOko

Mysia kochana, Loko (Sucharek) mój [*]
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”