Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
valhalla

Re: Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Post autor: valhalla »

Jak nie urok, to sraczka...
Trzpiot bez zmian, natomiast Człapowi wyrosła niewielka gulka na pysiu. Właściwie nawet nie gulka - po prostu ma pyszczek opuchnięty z jednej strony. Z jednej strony szczur, z drugiej chomik :(
Jak na złość, spuchł 4 godziny po powrocie od weta - wczoraj wieczorem. Przez noc nie urosło.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Dokładnie jak Bubuś... Najpierw była mała gulka, potem opuchł pysio, a teraz znów gulka, tylko duża i twarda... Leć do weta, to może uda się uniknąć nacinania naszych chłopaków... Kciukam!
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
odmienna

Post autor: odmienna »

Człapuli śmiało bezczelne "cuś" pysio wykrzywić??!!!! wrrrrrr >:D .
(jak tak "piorunem" wyrosło, to nic, tylko ropień... jejku.... na pysiach.... Bubuś, Człapek- "oż wy, w mordkę!" - nie dajcie się chłopaki takiemu badziewiu )

Trzpiotul; nie gryź Opiekunóóów.... czym cię będą karmić i głaskać? (kciuków zaciskać koniecznie nie muszą, bo robimy to my ;) )
valhalla

Jedziemy i tak do weta, bo dziś mają być już wyniki krwi Trzpiota.
Mam nadzieję, że to nic groźnego, tak się boję ropnia w pysiu :(
Ale zareagujemy w ciągu 24h od zauważenia ropnia... więc mam nadzieję, że w porę.
Zacznę brać termos i kanapki na wieczorne wycieczki do Medicavetu :P
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

No jakże tak można! Obu chorowitkom pstryczka w nos i buziaka w brzuchola. No bo to tak nieładnie, denerwować tylu ludzi :)

Koniecznie napisz, jak wizyta, a my tu zaciskamy kciuki :)
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
Arau

I jak i jak?
Mam nadzieję, że ropień będzie tak miły jak u mnie i nie wejdzie do pysia...
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
valhalla

Coś nie ma szczęścia... spełniają się najgorsze scenariusze ;/

Wyniki Trzpiota są dobre. Jeden parametr podniesiony lekko, zapewne przez Galastop. Ale nie tak, żeby powodować taki stan. Więc niestety, jednak chyba przysadka. Chociaż jak to z przysadką bywa - 100% pewności tylko sekcja wykazuje ::) Stan Trzpiota nie zmienia się, jakoś tam funkcjonuje. Spowolniony jest, ale rusza się, je i pije. Czyli jak pisałam - bez zmian.

Człapek miał robione RTG. Ropień wewnątrz pyszczka (zapomniałam fachowej nazwy), jeden ząb na bank do usunięcia, a czy więcej, to się zobaczy. Jutro się zobaczy, bo jutro będą ciąć. Człap został na noc w Medicavecie, w klatce obok jakieś ładne szczurzysko było (może ktoś z forum ma dumbo niebieskiego i zostawiał go dzisiaj w MV? ;) ), więc ma z kim sobie pogadać po szczurzemu. Zachwycony nie był, ale RTG nawet na żywca dał sobie zrobić.

Tak więc jutro trzeci dzień z rzędu w Medicavecie... a przecież są osoby, które bywają tam niemal codziennie... podziwiam, ja już mam dość. Albo zmniejszę liczbę szczurów, albo kolejnego mieszkania szukamy na Ochocie ;D

1,5-roczne szczury. Nigdy nie chorowały (no, Trzpiot raz był przeziębiony). I teraz co...?
No, jak to co - SZCZURY. To słowo mówi wszystko.
valhalla

Jedziemy dopiero wieczorem, ale wieści z MV już są.

Człap się przespał ;) Ale ropnia... nie było. Otworzyli i okazało się, że nie ma żadnej ropy. Jest tylko obrzęk pyszczka - podobno już zresztą się zmniejszył (dostał wczoraj antybiotyk i lek przeciwzapalny). Tak więc Człapek już się obudził, wszystko jest dobrze.

A Trzpiot przechodzi z Galastopu na Dostinex :)
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Brawa dla Człapka ! Brawa dla Trzpiotka !
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Hurrra! Oby tak dalej :D
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
valhalla

Odebraliśmy Człapa. Wygląda prześmiesznie ;D Wygolili mu pół mordki. Obrzęk faktycznie się zmniejszył, dostaje antybiotyk, przeciwbólowy i steryd. W lecznicy podobno ciągle jadł ;) A skoro Człapek ma apetyt, to źle nie jest. Rwał się do głaskania, a brata powitał z radością.

Trzpiot cały dzień przeleżał w hamaku, bałam się, że to pogorszenie, ale chyba to przez brak brata - wkrótce po powrocie Człapka Trzpiot zszedł na dół i zaczął jeść :) Ożywił się po jego powrocie. Już teraz będą nierozłączni :) Trzpiot dostał jeszcze dziś Galastop, a od kolejnej dawki przechodzimy już na Dostinex. Poza tym będzie dostawał osłonowe leki na wątrobę, żeby ją trochę odciążyć.

Reszta szczurów w porządku. Klusek przełamał kolejną barierę i siedział dziś przy misce z Węgielkiem i Czmysiem. Siedzieli razem i wszyscy trzej jedli :)
Awatar użytkownika
Arau

Jak dobrze, że jest dobrze :)
A jedzenie łagodzi obyczaje ^^ (no chyba, że jest to coś wybitnie dobrego, wtedy mogą się nawiązać konflikty - on liznął dwa razy więcej ode mnie! A on pomaga sobie łapkami! Nie odpychaj mnie! :D
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Cieszę się, teraz kciukamy za Trzpiota - niechże nie tylko stoi w miejscu, ale i się poprawia :)

I fajnie, że chłopaki się łączą - wspólne jedzenie z miski to dobry znak :D
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
valhalla

Byłem na imprezie w akademiku... nie pamiętam, co wypiłem... ale po obudziłem się z wygoloną połową mordki!

Obrazek Obrazek
valhalla

Nie chcę zapeszać, ale...
Trzpiot po 1 dawce Dostinexu:
- skoczył radośnie na kraty, gdy dziś rano zobaczył człowieka
- zaczął więcej pić
- ma szerzej otwarte oczka

Człapek płacze przy zastrzykach, ale poza tym jest super :) Tylko futro nie chce jeszcze odrastać... ale ja kocham tę mordkę :)

U czarnołebków nie ma postępów póki co. Kochająca się trójca trzyma się razem, a Klusek sobie żyje obok. Bezkonfliktowo, to jest dobre. Mam nadzieję, że się jeszcze na dobre połączą.

Haszczki bez zmian. Zaczęłam uważać na ich dietę, bo coś się mocno zaokrągliły...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”