Moje słodziaki :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
molll

Re: Moje słodziaki :)

Post autor: molll »

Więcej jej się już wpadka nie przytrafiła, przynajmniej do tej pory ;) jest grzeczna i ułożona (póki w pobliżu nie znajdzie się cos na ząb ;)) ale za to maluchyyyy to szczerze mówiąć już nie są maluchy :) muszę się z nimi wybrać do tatowego na ważenie (sama jeszcze się tak dokładnej wagi nie dorobiłam) bo ciekawa jestem ogromnie jak to u nich wygląda :)
Na oko widać natomiast że spika jest zdecydowanie grubsza i czuć że równiez cięższa od siostry Rigel ;)
ale jest też bardziej nachalna wobec istot ludzkich a co za tym idzie, częściej coś tam ode mnie podskubie no i brzuszek rosnie :D
i zaczął być tez widoczny pewien podział aaa mianowicie- Spika jest typowym typem alpinistki :D która uwielbia się wspinać, wdrapywac :D wysokość jej nie straszna :D natomiast Rigel- całkiem na odwrót- uwielbia biegać pod kocem, wywracając wszystko co znajduje się na nim :D muszę im wkońcu jakąś sesje nowa walnąć tyle że czasu niemam zbyt wiele przez nauke ale postaram się jak najszybciej nadrobić :)
Ze mną: liczi... mango juz za TM ... :'(
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś.
Awatar użytkownika
molll

Z racji że ostatnio popsuła mi się lodówka i kuchenka niemal jednocześnie postanowiłam w ramach brania na raty i tego i tego kupić również wagę kuchenna i oto odrazu zrobiłam bilans styczniowy:
Spika- 290 g
Rigel- 250 g
Alma - 650 g ! chociaż nie wygląda aż na tyle no ale koniecznie muszę przystopowac z dawaniem jej jakichkolwiek przysmaków. Będzie mi ciężko ale muszę...
julia2s

Post autor: julia2s »

a moja ta najcięższa o której Ci opowiadałam w zeszłym tygodniu odeszła za TM :( Na koniec ważyla 250g... Nie pomogło dokarmianie, dostała paraliżu - antybiotyk i sterydy były bez szans :(
Awatar użytkownika
molll

A oto kilka aktualnych zdjęć moich skrzatów ogoniastych, ostatnio ciągle choruję więc czasu dużo więcej dla potwornickich :)
1. babcia almusia w pełni okazałości swych kształtów :)
teraz jest na enrobiofloxie i czuje się całkiem przyzwoicie :) zrobiła się nieco mniej leniwa i bardziej usmiechnięta jakaś :)
Obrazek
.
a kiedy almik tak sobie zaglądał na mnie zza ściany klatkowego domkuu....
.
Obrazek
.
spika i rigel....
Obrazek
pokazały jakie z nich rozrabiaki :D
.
ale mimo to wyrosły na śliczne i przeurocze pannice :
.
Obrazek
.
Awatar użytkownika
molll

i jeszcze kilka słodkości z rana :)
.
rigel
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
spika
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
. z babcią almusią <3
.
Obrazek
Awatar użytkownika
espada

Post autor: espada »

Ale wielkie baby ;D ich bratu Tweety'emu sierść się totalnie polokowała, ale siostrzyczki widzę używają prostownicy :P na zdjęciach widać, że niezłe z nich szajbuski, hehe. Wymiziać ode mnie wszystkie 3!
ze mną: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php? ... e40#704708

za TM: Kwiecisty, Cizia, Brrunet, Facelia, Rakija, Tchórzyczka, Tentej, Dumbusia, Drechu, Tfety, Zygmunt, Borsuk
Awatar użytkownika
molll

espada pisze:Ale wielkie baby ;D ich bratu Tweety'emu sierść się totalnie polokowała, ale siostrzyczki widzę używają prostownicy :P na zdjęciach widać, że niezłe z nich szajbuski, hehe. Wymiziać ode mnie wszystkie 3!
muszę do Ciebie zerknąć bo daaawno mnie tam nie było! Aż dziwne że kręciołek się zrobił z tweetiego :D moje proste jak drut ;) tylko mają zauważyłam specyficzny znak szczególny obie- podkręconego wąsa nad oczkiem :D i to tak konkretnie ;)
Awatar użytkownika
molll

a oto kilka zdjęć z dzisiaj :) ze słodkiego leniuchowania :)
Obrazek
.
suszymy ząbki panienki :D
.
Obrazek
.
Obrazek
.
.
.
i jeszcze moja pięknisia rigel we własnej osobie z dzisiejszego rana ;)
Obrazek
dzisiaj jakiś dzień na rigelka mam bo i fajny filmik z jej udziałem pokaże- powaliła mnie na łopatki jej elegancja :D
http://www.youtube.com/watch?v=aJYPj_R4GgU
Awatar użytkownika
espada

nie chciała noska moczyć :P a tak to paznokcie wyczyściła ;) widzę kolejne podobieństwo poza polokowaną brwią - maniakalne drapanie :D

za TM: Kwiecisty, Cizia, Brrunet, Facelia, Rakija, Tchórzyczka, Tentej, Dumbusia, Drechu, Tfety, Zygmunt, Borsuk
Awatar użytkownika
molll

espada pisze:nie chciała noska moczyć :P a tak to paznokcie wyczyściła ;) widzę kolejne podobieństwo poza polokowaną brwią - maniakalne drapanie :D
znaczy się że Twoje chłopaki też mają pokręconą brew??? :D o rany :D
a drapanie- fakt, ale na szczęście jest nieszkodliwe ;)
Awatar użytkownika
espada

pokręcona brew, a u Tweecioszka także wąsik ;) i jak się iskają to często potem jeden ma dziury w skórze w okolicach szyi :/ bawią się dość brutalnie, trzeba przyznać

Awatar użytkownika
molll

czyli jednak "co w rodzinie to nie zginie"- to czysta prawda, a też oboje piszczą przy byle dotyku? Bo u mnie jeszcze ta cecha je charakteryzuje chociaż Spikę (brązową) nieco intensywniej ;)
Awatar użytkownika
czartoria

Post autor: czartoria »

Zawitałam i ja na wątku tweetowo-sylwkowych siostrzyczek :) Ale mają fajną szafę mieszkalną :D
molll pisze:czyli jednak "co w rodzinie to nie zginie"- to czysta prawda, a też oboje piszczą przy byle dotyku? Bo u mnie jeszcze ta cecha je charakteryzuje chociaż Spikę (brązową) nieco intensywniej ;)
Sylwek piszczy jak panienka, nie ważne czy go ludź dotknie znienacka czy inny ogun.
Malachit
Numer GG: 2405640

Post autor: Malachit »

To i ja odwiedzam Fajrowe siostry ;) u mnie paskuda też piska, ale głównie dlatego, że często się tłucze z resztą... strasznie zaczepna, nie wiem jak twoje?
W ogóle w jakim wieku jest Almuśka? I czemu ma tak mało zdjęć? :P bo tu widzę wszyscy gó*** się zachwycają a to seniorką trzeba się zachwycać! ;)
Wyszukiwarka nie gryzie
Awatar użytkownika
molll

Malachit a podeślij linka do waszego wątku (jeśli takowy posiadacie) chętnie bym podgladnęła :P
U mnie obie paskudowe siostry również tłuką się regurlarnie a i zaczepne potwornie, aż momentami nachalne bywają i musze je zamykac w klatce żeby np móc spokojnie zjeść obiad albo co. I tu też pojawia się odpowiedź dlaczego almy na zdjęciach jest mniej- po pierwsze mam ją od października dopiero, po drugie babcia z niej bo ma ponad dwa latka i lubi dużo spać (dokładny wiek niestety nieznany z racji jej wędrowania z domu do domu) no i zdrowotnie miewam z nią kłopoty a i to na żywotności pewnie troszkę rzutuje. Ogólnie ma się teraz świetnie i myślę że z czasem dorówna młodziakom w ilości zdjęc ;)
czartoria- znaczy się tak jak na rodzine naszych dumbolców przystało :D piszczałki z nich i tyle :D ale to ma w sobie coś uroczego :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”