Gizmo, Loki, Gus, Frodo i pies ;3

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
^Yuuhi^
Kontakt:

Re: Pamiętniki szczurzych panów

Post autor: ^Yuuhi^ »

Przed wczoraj zważyłam chłopaków i waga Tarzana poszła znowu w górę ::)

Fredzio - rok i 9 miesięcy - 490g
Tarzan - rok i 4 miesiące - 590g
Gex - 6 miesięcy - 300g
Radar- 6-7 miesięcy - 430
Leon - 1,5 miesiąca - 160g

Ogólnie chłopcy mają się świetnie i co najważniejsze zdrówko dopisuje :)

Fredzio jak to Fredzio, przy każdej możliwej okazji pcha się na ręce do miziania, ciągle bawi się w kaskadera skacząc ze stołu albo na klatkę albo na ziemię i nie interesuje go,że za każdym razem ja dostaję prawie zawału ::) Niestety Fredzio pokazał pierwszy raz swoją złą stronę.... jest niesamowitym chamem w stosunku do Radara, sputnik jest jego i Radar ma zakaz wstępu ::) No więc co mi pozostalo... sputnik został wyciągnięty ;D

Tarzan... .Tarzan to jest tłusta klucha, która nie wiedzieć czemu łysieje na łapkach, na brzuszku, na boczkach (z resztą na zdjęciach zobaczycie te łyse placki) :D Ciągle by tylko jadł i spał. Jak wszyscy dostają coś dobrego, to Tarzanek połyka swój kawałek i leci okraść resztę ;D Oczywiście nadal mnie nie lubi, ale postępy robi i nie wydziera się jak go biorę na ręce ;)

Gexio ogólnie grzeczny jednak nie jest już takim przychlastem jak parę miesięcy temu ;) Niestety strasznie wolno rośnie (co widać już po porównianiu jego wagi i Radarka), i ciągle ucieka między prętami dużej klatki ::) Jak co niektórzy z was wiedzą Gexio jakiś czas bał się Radara , ale po kilku dniach spędzonych razem w małej klatce tylko we dwójkę odpuścił i zaczął z nim spać ;) Aktualnie zajmuje się niańczeniem i.... gwałceniem Leonka ::)

Radar ma swój świat i trochę charakter Tarzana, ludzie są bee i kropka, na rękach nie wysiedzi dłużej niż dwie minuty, na wybiegu podejdzie powącha nas i idzie w swoją stronę ::) Fredzia nie lubi za to że nie może do sputnika wejść, i jak Fredzio chce do niego przyjść na hamak spać to Radarek się wydziera ::) Jak Fredzio go eksmituje ze sputnika to Radar okazuje swoją złość gryzieniem półek przez co czasem ciężko było przy nim usnąć xD

Leon to małe ciekawskie stworzenie, wszędzie pcha te swoje kręcone wąsiki, wszystko musi zwiedzić, kocha wszystko i wszystkich, jak leżymy w łóżku to pcha się pod kołdrę i zasypia :) niestety Gex nie daje mu spokoju i często go dominuje ::) Uwielbia kaszkę mannę z tartym jabłkiem albo z miodem :)

a teraz zdjęcia ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec moja kochana groźna bestia Brutus ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ze mną: Gizmo, Frodo, Gus, Loki oraz pies Brutus i paput Hektor
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Leon jakie fajne jajeczka ma hi hi hi hi :D Gexio, no prawda że wolno rośnie, tak samo jak Cherry... w ogóle oni wyglądają na 4 miesiące a nie 6 ::) Szczuraski super!
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
^Yuuhi^
Kontakt:

Madziu nie wiem czemu oni tak mało rosną ??? za niedługo Leonek będzie większy od Gexa bo tak szybko rośnie ;D
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Może geny... ::)
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Ale jaja! ;D
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
^Yuuhi^
Kontakt:

No to jutro po 13 Radarek straci swoje jajka ;)) mam nadzieję że skończy się drapać, nie będzie miał tłustej sierści, i co najważniejsze dogada się w końcu z chłopakami ::) znowu będę cały dzień się stresować czy wszystko z nim ok...
Awatar użytkownika
^Yuuhi^
Kontakt:

Wreszcie wróciliśmy na forum, trochę się działo więc chłopcy w ostatnim czasie mieli z mojej strony mało uwagi ale już wszystko wraca do normy :) Wszyscy są zdrowi i zadowoleni i właśnie zwiedzają nowe kąty , Leonek rośnie jak na drożdżach i zaczyna przerastać Gexa który nie ma juz chyba zamiaru więcej urosnąć ::) Za miesiąc będziemy obchodzić 2 urodziny Fredzia który czuje się rewelacyjnie :) Tarzan ostatnio ma jakieś humorki i zniszczył 3 komplety mebelków w 4 dni ale po tygodniowym szlabanie (czyli klatka bez mebelków) trochę sie uspokoił i teraz nerwy wyładowuje na sznurze zawieszonym w klatce ;) A Radarek po kastracji bardzo się zmienił i stał się potulnym szczurakiem :)
Awatar użytkownika
^Yuuhi^
Kontakt:

Z PAMIĘTNIKA FREDZIA

NOWE KĄTY

Strasznie tu cicho... nie domagacie się kolejnej części jednego z naszych pamiętników? I tak coś napiszę :P

Pod koniec marca, z samego rana obudziło nas straszne zamieszanie, nagle wszystkie rzeczy były spakowane a nasza pani szykowała dla nas transporter. Ja i Tarzan wiedzieliśmy co się święci, 2 przeprowadzka..... Pani wpakowała nas do transportera i ruszyliśmy w drogę... Po jakiś 20 minutach poczuliśmy domowe ciepło i do naszych nosków dotarła masa nowych zapachów. Tarzan oczywiście nie umiał się powstrzymać i zaczął wygryzać dziurę w transporterze żeby jak najszybciej wydostać się na zewnątrz i zwiedzić nowe kąty. Niestety nie udało mu się przecisnąć nawet głowy więc na zwiady wysłaliśmy Gexa.

- Chłopaki!!! Tam nic nie ma!!! Tylko ściany, żadnych mebli do wspinania się, żadnych kabli do gryzienia - powiedział Gex jak wrócił

- No to nasza pani chyba zwariowała, nie myśli chyba że będziemy mieszkali w pokoju w którym nie ma żadnych atrakcji!!! - krzyknął Radar

-Uspokójcie się, atrakcje zaraz przyjadą - powiedziałem

- Skąd wiesz Fredziu?- zapytał Leonek

- Już to przerabiałem, pierw my przyjeżdżamy a potem wszystkie meble

- Ufff... czyli nasza pani nie oszalała? - zapytał Radar

- Nie Radarku, nie oszalała - uspokoiłewm chłopaków, i poszłem spać

Po kilku godzinach obudził mnie krzyk Gexa

- Chłopaki!!!!! atrakcje przyjechały!!!!!! I nawet nasza klatka!!!!!

Musieliśmy trochę poczekać nim nasza pani wszystko ogarnęła i wsadziła nas do klatki. Przez kilka następnych dni obserwowaliśmy z za prętów jak powstają nasze nowe atrakcje, przyjechały same deski a Państwo zbudowali z nich meble idealne na wspinaczki i kryjówki.... Nim jednak je zwiedziliśmy minęło kilkanaście dni...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Możecie w końcu wyjść - powiedziała pani pewnego wieczoru

Ucieszyliśmy się niesamowicie na te słowa, i od razu wyskoczyliśmy z klatki, biegnąc pod meble i obwąchując każdy kąt...

-WOW!!! będzie gdzie się chować przed panią jak będzie musiała nas schować do klatki jak się będzie gdzieś śpieszyć!!! - Zawołał Tarzan a my powędrowaliśmy za jego głosem i znaleźliśmy się w skrzyni łóżka.

- No super miejsce!!!! do tego tu jest tyle ciepłych poduszek i kołdra - Pisnął z zachwytu Leonek

Zasnęliśmy i po jakimś czasie usłyszeliśmy jak pani nas szuka.... wołała i wołała a nam się nie chciało wyjść, jednak w końcu po jakiejś godzinie Gex miał dość jej nawoływania i wystawił łebek z za łóżka

- Tu was mam wypłosze - powiedziała pani

Z ciężkimi sercami wróciliśmy do klatki, jednak na drugi dzień pani znowu nas puściła i nawet pozwoliła nam poszperać w kuchni i przedpokoju :D Póki co życie toczy się dalej i dnie spędzamy śpiąc pod szafą lub goniąc się po mieszkaniu , a Tarzan dodatkowo znalazł sobie rozrywkę.... Gryzienie dywanów....
To by było na tyle na dzień dzisiejszy... Chociaż nie... Chciałem was zaprosić na imprezkę z okazji moich drugich urodzin która odbędzie się 4 maja :P

No a teraz kilka zdjęć:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A takie mebelki pancia nam uszyła:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Klaudiaaa
Numer GG: 42964707

Post autor: Klaudiaaa »

No to mieli chłopaki przeżyyyyyyyć! Uściski dla Nich !
Obrazek
Za Tm:
Bera(*) Siwa(*) Całusek(*) Zawsze zostaniesz w mym serduszku Nana (*) Milek (*)

Nasz wątek : http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38292
https://www.facebook.com/mini.zoo.92?ref=tn_tnmn
Bethesda
Numer GG: 1859385

Post autor: Bethesda »

Ładna gromadka xD Aż zastanawiam się, jak nad nimi wszystkimi panujesz, ten je dywan, tamten niszczy inny element wyposażenia domowego ;P Próbuję to sobie wyobrazić i nie umiem. A zdjęć tyle, że nie wiadomo na co patrzeć.
Inka, Chmurka, Beza
Aniołki: Dama, Czarna, Albinoska [*][*][*]
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40283
Awatar użytkownika
^Yuuhi^
Kontakt:

Kto kończy dzisiaj 2 latka? Fredzio!! :)

Obrazek
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

100 lat słodziaku! :-* Zdrówka i mnóstwa smakołyków. :D
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

100 lat! :) I przesyłam mizianko. :)

A tak w ogóle... to jajca na wierzchu muszą być, jakże by inaczej ::) :http://imageshack.us/a/img441/4410/p1010185y.th.jpg
9 duszyczek za TM [*]
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

100 lat Fredziu! :-*
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Kaliska
Kontakt:

Post autor: Kaliska »

Dla Fredzia buziaczki i mizianka urodzinowe :-* dla wszystkich pozostałych również :P
Nasz wątek: http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=39566
Razem: Viserion, Rhaegal, Drogo i Biszkopt
Po drugiej stronie tęczy: Kaliska, Balerion, Drogon
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”