Oddam samiczkę ŁÓDŹ

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

saszenka

Re: Oddam samiczkę ŁÓDŹ

Post autor: saszenka »

na pw poszło :)
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
IHime

Post autor: IHime »

>:D A sprawdzasz czasami wątek transportowy? Byłam w Wawie dzisiaj, pisałam, że mogę zabrać ogony.
Starsza Pani

Post autor: Starsza Pani »

Ja w sobotę będę w Łodzi na pewno, a poza mną jedzie kilka osób z Wawy na wystawę szczurów. WIęc panna w transporcie będzie mogła wybierać.
Podałam telefon Radsonowi na pw i czekam na odzew.
Starsza Pani

Radson pisze:A co powiecie na takie pudełko po winie http://www.timberart.pl/images/skrzynka ... glowna.jpg z wywierconymi otworkami na dostęp powietrza ? Szczurki wszystkie, m.in samiczka polubiła je strasznie bo sam zostawiłem by kłaść w nich jedzenie by nie leżały w opakowaniach i zaczęły tam kimać i sobie gniazdko robić - a dodam, że było to pudełko daleko poza klatką :)
Pudełko po winie się nie nadaje, mała moze się udusić bo nie ma cyrkulacji powietrza.
Radson

Post autor: Radson »

Chodzi o to iż nie wybierałem nigdy sięze szczurkami poza dom i nie posiadam takowego transporterka :<
saszenka

Post autor: saszenka »

Transporterek powinieneś posiadać, czasem trzeba ze szczurem/szczurami wyjść. Choćby do lekarza. Na co dzień sprawdza się też jako kosz na brudne szczurze szmatki :P
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Starsza Pani

Ja transporter będę miała, jak masz małą klatkę, możesz mi ją dostarczyć na dworzec w klatce i przełożymy do transportera. Może być pudełko od butów (inne tekturowe) z dużą ilością otworów w pokrywce i częściowo na bokach. To na krótki dystans,bo szczura się może wygryźć. Teraz są upały, więc plastik i drewno raczej odpadają, bo dużo dziur nie wywiercisz. Fajnie byłoby, gdyby miała wycięte okienko zabezpieczone kratką (np taką półka z klatki).
Dobry jest kosz piknikowy (to na przyszłość, bo jak będzie trzeba pójść do weta, to z pudełkiem od butów nie wygląda się profesjonalnie ;) )
Czy ten transport do Wawy aktualny? Kto by ją odbierał?
Radson

Post autor: Radson »

A więc tak : Szczura pojechała już do Warszawy do nowego domku :) Dziękuję Starszej Pani za pomoc i mam nadzieję, że jeszcze nie raz sobie pomożemy :) Dziękuję innym za pomoc w imieniu Szczurka :)

W takim razie zamykam /Malachit
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”