Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...
valhalla, oby nie (kciuki!). Ale gdyby jednak, to dobrze to wcześnie zauważyć, wiedzieć jakich objawów się spodziewać. Choć oczywiście mam nadzieję, że to się okaże zupełnie czymś innym i że da się to skutecznie wyleczyć.
Ze mną:koty: Nutek i Wolfgang oraz suka Masza
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran
Niestety, wszystko wskazuje na to, że nie mylę się i tym razem.
Łaś od razu na Dostinex w potężnej dawce i czekamy na to tańsze i lepsze Wunderwaffe, aż się znów w PV pojawi. Dostał też steryd i krople do uszu, bo w jednym uszku była wydzielina. Niedużo i nie śmierdziała, ale jednak uszka do obserwacji. No i Sinlac powróci, bo trzeba dokarmić chudzielca.
Jego stan jest teraz nienajgorszy. Je, pije, chodzi normalnie. Coś jak początki choroby u Trzpiota. Mamy nadzieję i prosimy o kciuki za mojego dzieciaczka-Mlekołaczka, który nie wiedzieć kiedy stał się dorosłym szczurem i już musi borykać się z własnym zdrowiem
Adolf obejrzany i wszystko wygląda dobrze. Pięknie dawał się osłuchać i obejrzeć
Klusek i Węgiel, poza tym, że grubasy, też dobrze. Węgiel został wymiętoszony, bo dr Strąk miętosi zaciekle, tak jak tłuste czarne dumbosze lubią najbardziej.
Będziemy robić wszystkim badanie kału, żeby wykluczyć paskudztwa, które mogą ewentualnie powodować brzydkie kupy Adolfa.
No i chyba tyle. Pulsvet zrobił na mnie dobre wrażenie. Żeby to jeszcze nie było na totalnym wygwizdowie
Łaś od razu na Dostinex w potężnej dawce i czekamy na to tańsze i lepsze Wunderwaffe, aż się znów w PV pojawi. Dostał też steryd i krople do uszu, bo w jednym uszku była wydzielina. Niedużo i nie śmierdziała, ale jednak uszka do obserwacji. No i Sinlac powróci, bo trzeba dokarmić chudzielca.
Jego stan jest teraz nienajgorszy. Je, pije, chodzi normalnie. Coś jak początki choroby u Trzpiota. Mamy nadzieję i prosimy o kciuki za mojego dzieciaczka-Mlekołaczka, który nie wiedzieć kiedy stał się dorosłym szczurem i już musi borykać się z własnym zdrowiem

Adolf obejrzany i wszystko wygląda dobrze. Pięknie dawał się osłuchać i obejrzeć

Klusek i Węgiel, poza tym, że grubasy, też dobrze. Węgiel został wymiętoszony, bo dr Strąk miętosi zaciekle, tak jak tłuste czarne dumbosze lubią najbardziej.
Będziemy robić wszystkim badanie kału, żeby wykluczyć paskudztwa, które mogą ewentualnie powodować brzydkie kupy Adolfa.
No i chyba tyle. Pulsvet zrobił na mnie dobre wrażenie. Żeby to jeszcze nie było na totalnym wygwizdowie

Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
No aż ciężko uwierzyć... Moc sił dla Łasia ode mnie i brata!
Ja nadal nie mogę uwierzyć, że oni są już tacy dorośli, że powoli zbliża się starość wręcz, przecież on ledwo co przyjechał, taki okruszynek ze śmietnika...
... a czarne tłuste dumbosze aż proszą się o solidne wymiętoszenie
Ja nadal nie mogę uwierzyć, że oni są już tacy dorośli, że powoli zbliża się starość wręcz, przecież on ledwo co przyjechał, taki okruszynek ze śmietnika...
... a czarne tłuste dumbosze aż proszą się o solidne wymiętoszenie

Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Zaciskam mocno i nie puszczam!
Ze mną:koty: Nutek i Wolfgang oraz suka Masza
Zwłaszcza Węgiel. Jest tak totalnie bierny przy miętoszeniu, że sam prowokuje. Nigdy nie zaprotestuje!Entreen pisze: ... a czarne tłuste dumbosze aż proszą się o solidne wymiętoszenie
Z rozpędu napisałam, że Węgiel też ok. Nie całkiem, ma lekki katar - dostał lek i wszystko będzie dobrze

Też trudno mi uwierzyć, że Łaś już jest w tym wieku. I Kluś też. Dla mnie to wieczne dzieciaki. Małe 3-tygodniowe mychy, które piszczały wesoło w klatce. A tu już rok i 8 miesięcy... choroby... normalna kolej rzeczy

Dziękujemy za kciuki

To jest okropne, że zanim się do nich przyzwyczaimy, nauczymy się ich, a one nas, to już się pojawiają te okropne choroby. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze!
Kurczę, ja bym się kiedyś przejechała z ciekawości do Pulsvetu, ale to rzeczywiście daleko. Na razie jednak zostanę przy Medicavecie.... A chyba rzeczywiście na Ursynowie brakuje dobrych przychodni weterynaryjnych (?)
Kurczę, ja bym się kiedyś przejechała z ciekawości do Pulsvetu, ale to rzeczywiście daleko. Na razie jednak zostanę przy Medicavecie.... A chyba rzeczywiście na Ursynowie brakuje dobrych przychodni weterynaryjnych (?)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
No dla nas to łącznie 55 km w obie strony, 2,5 godziny w sumie wyniosła nas ta wyprawa. Tam to już psy dupami szczekają
Ale z przysadkowcem chcieliśmy tam, bo tylko PV ma (tzn. teraz nie ma, bo na dostawę czekają) zamiennik dostinexu, który jest 2 razy mocniejszy i 4 razy tańszy (albo odwrotnie
). Nie mamy jednej jedynej lecznicy, patrzymy raczej, która w danej sytuacji będzie najlepsza
Najczęściej Medicavet, z mniej poważnymi rzeczami Oaza, dziś zależało nam na Pulsvecie z racji tej przysadki.

Ale z przysadkowcem chcieliśmy tam, bo tylko PV ma (tzn. teraz nie ma, bo na dostawę czekają) zamiennik dostinexu, który jest 2 razy mocniejszy i 4 razy tańszy (albo odwrotnie

- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Moja Miodynka bierze od 2 dni dostinex oraz prilium... I w sumie jej Dostinex starczy na miesiąc a prilium na 2tyg
Nie slyszalam o Wunderwaffe - ale pewnie u mojej wetki tego nie ma. Muszę spytać.

Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Już próbowałyśmy zdobyć, na razie się nie udało.madziastan pisze:Moja Miodynka bierze od 2 dni dostinex oraz prilium... I w sumie jej Dostinex starczy na miesiąc a prilium na 2tygNie slyszalam o Wunderwaffe - ale pewnie u mojej wetki tego nie ma. Muszę spytać.

Valhalla, buziole dla chłopaków! Mam nadzieję, że Łasiowi kabergolina posłuży i będzie mu dobrze na małej dawce.

"Wunderwaffe" nazywa się Cabaser czy Cabaseril i jest sprowadzany z Włoch 
Na razie dostaje 1 tabletkę dostinexu. Ale jeśli będzie poprawa, to jeszcze tylko 2 takie duże dawki, a potem już po pół.

Na razie dostaje 1 tabletkę dostinexu. Ale jeśli będzie poprawa, to jeszcze tylko 2 takie duże dawki, a potem już po pół.
Ja też trzymam kciuki, żeby to co w zarodku - w zarodku pozostało, a najlepiej znikło.
No i za uspokajające dodatkowe kilka gram pod Mlekołakowym futerkiem
No i za uspokajające dodatkowe kilka gram pod Mlekołakowym futerkiem

Steryd przestał działać i jest tak sobie. Jeszcze nie dramat i wiadome wątpliwości, ale tak średnio jest, szczerze...
I szczerze mówiąc, nie wiem, co mi zrobił ten rok - zahartował czy złamał, w każdym razie inaczej do tego już podchodzę. Kiedy traciłam Froda, mogłabym mu oddać własną przysadkę, gdyby to miało mu pomóc. Nawet nie dlatego, że to był Frodo, chociaż oczywiście też. Teraz myślę sobie, że co się da, to zamierzam zrobić i że cieszenie się szczurem od 3-tygodniowego malucha to naprawdę dużo. Nawet jeśli rok i 8 miesięcy to mało.
I szczerze mówiąc, nie wiem, co mi zrobił ten rok - zahartował czy złamał, w każdym razie inaczej do tego już podchodzę. Kiedy traciłam Froda, mogłabym mu oddać własną przysadkę, gdyby to miało mu pomóc. Nawet nie dlatego, że to był Frodo, chociaż oczywiście też. Teraz myślę sobie, że co się da, to zamierzam zrobić i że cieszenie się szczurem od 3-tygodniowego malucha to naprawdę dużo. Nawet jeśli rok i 8 miesięcy to mało.
Valhalla .. ja też mam podobnie. W którymś momencie człowiek przestaje myśleć, zdaje sobie sprawę że liczy się każde szturchnięcie nochalem i każdy jeden wesoły, brykający wybieg .. tego czasu nie liczy się normalnie na miesiące a nawet nie na dni ..tylko na obrazy i uczucia ..
..niemniej ..ściskam kciuki najmocniej jak się da

Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki

http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Amen.Eve pisze:Valhalla .. ja też mam podobnie. W którymś momencie człowiek przestaje myśleć, zdaje sobie sprawę że liczy się każde szturchnięcie nochalem i każdy jeden wesoły, brykający wybieg .. tego czasu nie liczy się normalnie na miesiące a nawet nie na dni ..tylko na obrazy i uczucia ..
Valhalla, kciukam, żeby jeszcze zaskoczył.
Odszedł... czuwałam do końca.