Brygada Er - Er - To już koniec brygady
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Brygada Er - Er
Przesyłam i swoje kciuki!
Ze mną:koty: Nutek i Wolfgang oraz suka Masza
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran
Misiu po zabiegu, dochodzi do siebie. Zabieg się udał.
Ninja dostał prillium.
Ninja dostał prillium.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Uff. To teraz życzymy szybkiego powrotu do pełnej sprawności! 

Miś już w pełni sił. Całą noc przespał jak zabity. Jedynie zmieniał pozycje. A ja, miałam okazję go porządnie wygłaskać wczoraj 
Miś-Morderca, wczoraj.

i dzisiaj:

Widać foch przeszedł, siły wróciły, a on znów robi minę aniołka.
Co ciekawe, nie wiem na ile to możliwe, ale dziś pierwszą noc od jakiegoś czasu Ninja nie chrumkał. Wcześniej mnie budził, a dziś, mimo że czuwałam przy Misiu, nie słyszałam. Wczoraj dostał dopiero pierwszą dawkę prillium, ale może... (?)

Miś-Morderca, wczoraj.

i dzisiaj:

Widać foch przeszedł, siły wróciły, a on znów robi minę aniołka.
Co ciekawe, nie wiem na ile to możliwe, ale dziś pierwszą noc od jakiegoś czasu Ninja nie chrumkał. Wcześniej mnie budził, a dziś, mimo że czuwałam przy Misiu, nie słyszałam. Wczoraj dostał dopiero pierwszą dawkę prillium, ale może... (?)

Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *

No właśnie miałam się dziwić, że podejrzanie podobne to ujęcie 
Cieszę się, że jest OK

Cieszę się, że jest OK

Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Miś na zdjęciach jest taki uroczy, że naprawdę ciężko uwierzyć w jego mordercze zapędy... 

Wyszukiwarka nie gryzie
Jak dobrze, że tak szybko dochodzi do siebie
Buziaki w agutowy łepek 

Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]

Takie cóś znalazłam.
Myślałam że nie żyje, póki nie mrugnął ...
Po zastrzyku od weta, jakby się poprawiło. Tzn. Już nie leży ... ale mimo wszystko, od chwili kiedy się podniósł stan się nie zmienia

- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Biedactwo :/ Mam nadzieję że szybko wyzdrowieje!
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Straszne! Weterynarz mówił, co mogło się stać, że tak szyję wykrzywia? Uraz mechaniczny czy choroba? Miał szczęście, że na niego trafiłaś.
Ze mną: Jakub i Mieszko.
Odeszły śp. Gacek, Stefan, Ireneusz, Białas, Bronisław i Anatol. [*][/size]
Odeszły śp. Gacek, Stefan, Ireneusz, Białas, Bronisław i Anatol. [*][/size]
U mojej koleżanki gołąbek z tak wykręconą szyją i głową żył długie lata; patrzył na świat jakby do góry nogami - bardziej wtedy, gdy się czymś zestresował.
Mam nadzieję, że przeżyje, trzymam kciuki 

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Gołąbek przeżył noc, jego stan się nie zmienił. Czyli ma siłę stać, ale podpiera się skrzydłami bo traci równowagę. Nie je i nie pije sam. Właśnie wcisnęłam w niego nieduże śniadanie.
Jadę z nim dziś do pracy, bo jak mnie nie będzie to koty mogą mu spokoju nie dać. Obok pracy mam lecznicę z RTG, może jak ładnie poproszę to na znajdę dadzą mi zniżkę
Chciałabym mu zrobić zdjęcie i ocenić jego szanse na poprawę. Bo jeśli sam nie odejdzie, ale mu się nie poprawi, to taka egzystencja ( karmić, poić, podcierać ) na pewno nie będzie dla niego zbyt dobra. Jeśli jest szansa, że zacznie sam żyć .. nawet nie latać, ale przemieszczać się i spożywać pokarm samodzielnie, to oczywiście będziemy walczyć.
Głąb nie ma obrączki, ale zna człowieka, na rękach nie panikuje i pozwala się nakarmić czy napoić, więc nawet mieszkanie z ludźmi do końca życia, nie powinno mu specjalnie zaszkodzić. Byleby choć troszkę mu się poprawiło.
Po zdjęciu, niezależnie co powie wet do którego dziś trafię, podskoczę wieczorem jeszcze do mojego.. żeby to skonsultować. Śnił mi się w nocy ... Głąb w takim kołnierzu, jak ludziom dają po urazach szyi
może to jakiś plan 
Muszę też się zaopatrzeć w lepsze ziarna dla niego. Na śniadanie zjadł chomicze. Też muszę dopytać co konkretnie mam mu dawać w tych ziarnach, zakładam że dobrze by było jakby były zróżnicowane.
Jadę z nim dziś do pracy, bo jak mnie nie będzie to koty mogą mu spokoju nie dać. Obok pracy mam lecznicę z RTG, może jak ładnie poproszę to na znajdę dadzą mi zniżkę

Chciałabym mu zrobić zdjęcie i ocenić jego szanse na poprawę. Bo jeśli sam nie odejdzie, ale mu się nie poprawi, to taka egzystencja ( karmić, poić, podcierać ) na pewno nie będzie dla niego zbyt dobra. Jeśli jest szansa, że zacznie sam żyć .. nawet nie latać, ale przemieszczać się i spożywać pokarm samodzielnie, to oczywiście będziemy walczyć.
Głąb nie ma obrączki, ale zna człowieka, na rękach nie panikuje i pozwala się nakarmić czy napoić, więc nawet mieszkanie z ludźmi do końca życia, nie powinno mu specjalnie zaszkodzić. Byleby choć troszkę mu się poprawiło.
Po zdjęciu, niezależnie co powie wet do którego dziś trafię, podskoczę wieczorem jeszcze do mojego.. żeby to skonsultować. Śnił mi się w nocy ... Głąb w takim kołnierzu, jak ludziom dają po urazach szyi

Muszę też się zaopatrzeć w lepsze ziarna dla niego. Na śniadanie zjadł chomicze. Też muszę dopytać co konkretnie mam mu dawać w tych ziarnach, zakładam że dobrze by było jakby były zróżnicowane.

No i kolejny dzień... Głąbkowi niestety nie lepiej po lucetamie, ale to od razu wet mówił że może nie zadziałać, ale spróbować warto.
Głąbek ma się tak jak wczoraj. Co mnie w sumie cieszy... bo to znaczy że mu się nie pogarsza i że mamy czasu na tyle, by leki zaczęły działać na dobre.
W nocy zrobił wielkie kupsko, rano drugie, podczas wycierania kupra ^^
To mnie też cieszy ... Kupska były identyczne jak te ze zdjęć w opisach salmonellozy. Co oznacza że prawdopodobnie leczymy odpowiednią chorobę. Wczorajsza kupa była zupełnie inna.. być może pierwszego wieczora u mnie za mało pił, albo coś.
Kuper umyty, klatka sprzątnięta, Głąbek dostał jeść i pić.
No... i dalej niecierpliwie czekam na poprawę.
Głąbek ma się tak jak wczoraj. Co mnie w sumie cieszy... bo to znaczy że mu się nie pogarsza i że mamy czasu na tyle, by leki zaczęły działać na dobre.
W nocy zrobił wielkie kupsko, rano drugie, podczas wycierania kupra ^^
To mnie też cieszy ... Kupska były identyczne jak te ze zdjęć w opisach salmonellozy. Co oznacza że prawdopodobnie leczymy odpowiednią chorobę. Wczorajsza kupa była zupełnie inna.. być może pierwszego wieczora u mnie za mało pił, albo coś.
Kuper umyty, klatka sprzątnięta, Głąbek dostał jeść i pić.
No... i dalej niecierpliwie czekam na poprawę.