Mam chyba idealną szczurkę dla Ciebie. Mieszka z nami nieco ponad roczna Luna ( ma około rok i 2-3 miesiące), 3 tygodnie temu odeszła jej siostrzyczka, po błyskawicznej chorobie, zdążyła dostać tylko jedna dawkę antybiotyku i nie dożyła następnej. Luna od tego czasu z wesołego szczurka zmieniła się w smutnego zwierzaka chowającego się cały czas po hamakach, a gdy wyjąć ją z klatki cały czas wydaje ciche popiskiwania jakby nawoływała siostrę. Niestety nie mogę przygarnąć drugiego szczurka, bo podczas pobytu szczurków w naszym domu ujawniła się alergia u dwóch osób, tak więc to muszą być nasze ostatnie szczurki.
Luna jest drobną spokojną szczurką barwy american blue. Nigdy nikogo nie ugryzła, kocha przebywać z człowiekiem, najchętniej godzinami siedziałaby u kogoś za koszulką, lub na ramieniu. Sama pcha się na ręce, lubi być głaskana i drapana za uszkiem

.
Z jednej strony myślę o oddaniu jej aby miała znowu towarzyszką do zabaw i przytulania, a z drugiej boje się łączenia z inną szczurzycą, bo nasza mała nigdy nie musiała się bronić. Chyba wolałabym żeby dożyła swoich dni u nas sama niż miałby ją ktoś skrzywdzić. Ale gdy patrze jaka jest samotna

.
Niestety mieszkamy tez w pewnym oddaleniu od siebie, bo jestem z Tychów. Więc nie jestem tez pewna czy udało by się coś załatwić z transportem. Ale postanowiłam zapytać czy byłabyś zainteresowana?
Anita