Na początku szału nie było, ale później w klatce mało się nie pozabijali o nie

Mam kilka fotek z tejże okazji

dwa liczi tylko moje

już nie..

omnomnomnom

Moderator: Junior Moderator

Takie urocze, żarłoczne kuleczki
 Takie urocze, żarłoczne kuleczki  

i te uszka
 i te uszka  ) <3 jakby mial zaraz na nich odleciec xd Wymiziaj wszystkich chlopcow i daj znac jak laczenie Ci poszlo ;*
) <3 jakby mial zaraz na nich odleciec xd Wymiziaj wszystkich chlopcow i daj znac jak laczenie Ci poszlo ;*
 Nie próbowali jeść pestek? Też widziałam liczi w biedronce, ale nie pomyślałam o ogonach...
 Nie próbowali jeść pestek? Też widziałam liczi w biedronce, ale nie pomyślałam o ogonach...  Niecierpliwie czekam na sesję!
 Niecierpliwie czekam na sesję! Prezent na walentynki?
 Prezent na walentynki?   

(Franio i Chrupi przyjechali prawie że na Wigilię czyli gwiazdkowe
 (Franio i Chrupi przyjechali prawie że na Wigilię czyli gwiazdkowe  ).
).
 Jak sobie pomyślę, że czeka mnie to przynajmniej jeszcze raz to...
 Jak sobie pomyślę, że czeka mnie to przynajmniej jeszcze raz to...  [*] dla łazienki...
  [*] dla łazienki...

Skrobnę o nich coś więcej w następnym tygodniu. Teraz napiszę tylko, że są cudowni!
 Skrobnę o nich coś więcej w następnym tygodniu. Teraz napiszę tylko, że są cudowni!

Maluchy połączone z chłopakami!
 Maluchy połączone z chłopakami! 
 Postawiłam go na środek, a Bazylek od razu do niego przybiegł. Powąchały się i.. i w sumie tyle
  Postawiłam go na środek, a Bazylek od razu do niego przybiegł. Powąchały się i.. i w sumie tyle   Zaczęły zaraz chodzić własnymi ścieżkami po wyrku. Kiedy Franek był już załatwiony poszłam po Chrupka i z nim było identycznie choć troszkę bardziej zainteresował się młodymi. Wąchał im podwozia jak opętany, a nawet zdarzyło mu się je polizać
 Zaczęły zaraz chodzić własnymi ścieżkami po wyrku. Kiedy Franek był już załatwiony poszłam po Chrupka i z nim było identycznie choć troszkę bardziej zainteresował się młodymi. Wąchał im podwozia jak opętany, a nawet zdarzyło mu się je polizać  Po 10 może 15 minutach Franek zaczął stresować się obecnością nowych szczurów, które ciągle za nim biegają i próbują wejść na głowę
 Po 10 może 15 minutach Franek zaczął stresować się obecnością nowych szczurów, które ciągle za nim biegają i próbują wejść na głowę   Zrobił kupę i przy konfrontacji z kluchami zastygał w bezruchu, ale nic poza tym. Po jakimś czasie wsadziłam je wszystkie do transportera, a ja w tym czasie wymyłam klatkę. W transporterze również było spokojnie. Ani jednego pisku czy kłótni. Kiedy klatka była gotowa puściłam je na wybieg już u mnie w pokoju. Franek poczuł się pewniej i kilka razy lekko walną łapką Bazyla, a później Krakersa kiedy mu przeszkadzały
  Zrobił kupę i przy konfrontacji z kluchami zastygał w bezruchu, ale nic poza tym. Po jakimś czasie wsadziłam je wszystkie do transportera, a ja w tym czasie wymyłam klatkę. W transporterze również było spokojnie. Ani jednego pisku czy kłótni. Kiedy klatka była gotowa puściłam je na wybieg już u mnie w pokoju. Franek poczuł się pewniej i kilka razy lekko walną łapką Bazyla, a później Krakersa kiedy mu przeszkadzały  Po wybiegu wpuściłam do pustej klatki i tak moje ogony przeżyły całą noc razem
 Po wybiegu wpuściłam do pustej klatki i tak moje ogony przeżyły całą noc razem   Aktualnie mieszkają już w pełni umeblowanej klatce
  Aktualnie mieszkają już w pełni umeblowanej klatce   

Też się strasznie bałam przy łączeniu (moim pierwszym zresztą), ale odbyło się bez większych kłótni.
 Też się strasznie bałam przy łączeniu (moim pierwszym zresztą), ale odbyło się bez większych kłótni. 

One mają taki motorek pod ogonkami, że ja i aparat wymiękamy
  One mają taki motorek pod ogonkami, że ja i aparat wymiękamy   Do tego wszystkiego doszło jeszcze to, że Bazyl ma prawdopodobnie lekki stan zapalny oczek
 Do tego wszystkiego doszło jeszcze to, że Bazyl ma prawdopodobnie lekki stan zapalny oczek   Od wczoraj po spaniu ma całe ślepka zaklejone ropą i żeby je odkleić musi pomaga sobie łapkami. Dziś przemyłam mu je solą fizjologiczną. W tym tygodniu jedziemy do weterynarza. Życzcie zdrówka dla najmniejszego ze stada. Przy okazji wet osłucha też pozostałą trójkę, bo kichanie nie ustaje.
  Od wczoraj po spaniu ma całe ślepka zaklejone ropą i żeby je odkleić musi pomaga sobie łapkami. Dziś przemyłam mu je solą fizjologiczną. W tym tygodniu jedziemy do weterynarza. Życzcie zdrówka dla najmniejszego ze stada. Przy okazji wet osłucha też pozostałą trójkę, bo kichanie nie ustaje.