Sołzowy szubrawiec

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Sysa

Re: wolna szczurza szuflandia

Post autor: Sysa »

Mała kochana Mu.. Tak smutno to czytać, ale i tak dobrze wiedzieć... Najważniejsze, że zawsze byłyście, jesteście i będziecie razem, ważne że Mu czuje się dobrze. Proszę Sołzo, wymiaziaj, wycaluj i wytul ode mnie moją ulubioną kruszynkę, co rozczula moje serce, jak nikt :-*
Malutka dziewczyneczka, nowy szuflandowiec przecudna :-*
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

a ja zazdroszczę możliwości obcowania z Mu, bo to taki niezwykły stworek jest, nawet na zdjęciach to widać, jakoś tak patrzy... niezapomniana jest.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Słodka Mu , niech energia i siły jej nie opuszczają :) przytul ją i pogłaszcz za uszkiem po tej ślicznej łepetynce :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

.. lepszy wróg znany, niż nieznany...
Mniej więcej wiadomo czego się spodziewać, jak walczyć..
Mam nadzieję, że jeszcze sporo wspólnych chwil spędzicie a Mu odzyska znów trochę sił,wierzę że tak będzie.

Gratulacje nowej "zaszufladkowanej|:)
Haszczak ... kojarzy mi się nieco z moją "mikrobową" Shirin. Też taka trochę borsuczkowata:D
Trzymajcie się ciepło w te "majowe" dni.
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
merch

Post autor: merch »

przecież nie będę mogła czekać do końca- to byłoby nieludzkie- ale skąd wiedzieć, kiedy pozwolić jej odejść?
W tej chorobie ( gruczolak przysadki) nie jest to az takie trudne ,

wedlug mnie w przypadku gdy
1. przestaje jesc , steryd nie pomaga.
2 traci przytomnosc i jej nie odzyskuje
3 pojawiaja sie zaburzenia oddychania
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Szkoda, że szczurów tak się te guzy trzymają :( Jednak dobrze, że już wiesz i jak piszesz jesteś spokojniejsza.
Trzymam mocno kciuki za Mu, żeby jeszcze długo cieszyła się życiem oraz żeby steryd pomógł.

A maleństwo przepiękne. Tylko pozazdrościć :-*
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Jakie niesamowite malutka ma znaczenie :o
Pierwszy raz taki łepeczek widzę... :)

A za Mu mocno trzymamy kciuki. Najważniejsze, że jesteś z nią a przy Tobie czuje się bezpiecznie. Jak wychodzisz śpi w łóżku pod kołderką, gdzie czuje Twój zapach, nie boi się i nie jest sama, malutka...
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Sołza, bedziesz wiedzieć , kiedy trzeba pomóc odejsć. Ale to jescze nie teraz.
Ja tez Ci zazdroszcze, ze gapy z Toba spią i wogole .... To takie fajne ....
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Łał, maleńka ma naprawdę przepiękne znaczenie!
Mu, dzielna duszyczko zostań jeszcze! :-*
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Muszko "nasza" kochana. badź silna i dzielna :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

alken pisze:a ja zazdroszczę możliwości obcowania z Mu, bo to taki niezwykły stworek jest, nawet na zdjęciach to widać, jakoś tak patrzy... niezapomniana jest.
Sysa pisze:wymiaziaj, wycaluj i wytul ode mnie moją ulubioną kruszynkę, co rozczula moje serce, jak nikt :-*
unipaks pisze:przytul ją i pogłaszcz za uszkiem po tej ślicznej łepetynce :-*
Ivcia pisze:Trzymam mocno kciuki za Mu, żeby jeszcze długo cieszyła się życiem oraz żeby steryd pomógł.
denewa pisze:A za Mu mocno trzymamy kciuki.
Wentzowa pisze:Mu, dzielna duszyczko zostań jeszcze! :-*
Jessica pisze:Muszko "nasza" kochana. badź silna i dzielna :-*
nawet nie wiecie, jak dobrze was czytać. jak dobrze miło..i w ogóle.
bo że dla mnie Mu jest kimś wyjątkowym, to przecież normalne...ale że i również dla was- utrwala mnie to w przekonaniu, że to szczur jeden z tych wyjątkowych i jedynych w swoim rodzaju...(każdy niby jest jedyny w swoim rodzaju ::) )
*Delilah* pisze:Gratulacje nowej "zaszufladkowanej|:)
Haszczak ... kojarzy mi się nieco z moją "mikrobową" Shirin. Też taka trochę borsuczkowata:D
borsuczkowata ^-^ śniczniunia jest- a zakwaterujemy ją w szufladce 2 od góry- jest to szufladka zwana komnatą "polarkową"
(są jeszcze trzy komnaty- najniższa zwana komnatą "przejściową" lub "ubikacyjną" potem od dołu kolejne "lniana", "polarowa" i "skarpetkowa" znana również pod nazwą "wylotową" ;D )

jej przyjazd szacuję na około za tydzień-dwa ;)
Paul_Julian pisze:Ja tez Ci zazdroszcze, ze gapy z Toba spią i wogole .... To takie fajne ....
Paulu, tylko Muszeńka sypia ze mną. Enigma tylko przeciągi robi bieganiem wte i wewe oraz podgryza znienacka palca u stopy, Kamizelka zaś potarga mi kołtuna na głowie i przeskrada się przez łóżko do kartonu który stoi dla nich przygotowany w nogach mego łóżka :D

siostra przywiozła komputra swojego. normalnie nie mam jak się do niego dobić, teraz jednak jej nie ma, a ja staram się zgrać zdjęcia. dziwne jednak ma programy na komputerze, nie znam się na nich, więc tylko kilka z nich poprzycinałam a poza tym nie daję rady nic tam poprawić. niechże więc będą chociaż takie.
i od razu mówię, że to zdjęcia są nie wczorajsze, lecz z przeciągu 2-3 tygodni.
Mu miała w tym czasie swoje wzloty i upadki, teraz wygląda lepiej, i jest żwawiutka, ale jak mówiłam- niestety coraz to słabsze łapki są i będą, nawet pod "wpływem" sterydu.
ale przybiega na moje wejście do pokoju, je i zauważyłam, że jak mnie nie było starała się wejść do szuflad, nie udało się jednak wspiąć więc położyła się w komnacie przejściowej na samym dole, gdzie ostatnio napchałam więcej polarków, żeby nie było chłodno (od podłogi gołej jednak u mnie ciągnie). Enigma chyba podłapała swoim malutkim rozumkiem, że to nie wypada zostawiać Mu samej w przedsionku, więc przyszła się przytulić i spały tak na samym dole we dwie :-*

kurczę cosik mi się to wgrywanie zacięło, a ja cierpliwości nie mam by czekać.

a w ogóle dziś w nocy zbudził mnie huk.
To Mizelka o 3 nad ranem stwierdziła, że moim płytom przydałby się wreszcie remanent, a że sołza spała, to przykładem skrzatów ona już zacznie, a może nawet do rana skończy.
nie spodziewała się chyba takiego hałasu, bo i skąd miałby się hałas wziąć, jak ona tylko "popchnęła" półeczkę z płytami? ::) ;D

nieprzytomna skoczyłam sprawdzić najpierw czy aby żadna z dziewcząt stratna nie jest ( już już miałam czarne wizje Muszynki która nie zdążyłaby uciec spod takiego zdradzieckiego wieżowca), ale jak się okazało Mizelka wzięła w dobry czas nogi za pas :D

remanentu nie robiłam. zła, choć z pewną ulgą wciskałam płyty na którekolwiek miejsce, jednak w pewnym momencie tak bardzo rozbawiła mnie ta scena oglądana z boku- sołza wciskająca płyty z półotwartymi ślepiami, kołtunem na głowie, w poświacie grzejnika (tzw. słoneczko) z pchającą się Enigmą na kolana, która musi koniecznie zobaczyć co się popsuło wyjątkowo nie poprzez jej wstawiennictwo... no co tu dużo gadać, wybuchłam śmiechem, wcisnęłam na odczepkę resztę płyt byle jak na stojak i zgarnęłam Mu i Enigmę pod kołdrę. a za karę pomiętoszę kapturzaki. odechce im się nocnych rewolucji
wprawdzie to Kamizelkowa robota była, ale może Enigma piskliwym głosikiem przekaże njusy. że nie warto być piratem 8)
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Skrzaty pomagają Ci jak mogą , no co :D
To dobrze, że reszta gromady opiekuje sie Mu. Kochane to jest.

Wogole, to chodź na IRCa , siedzimy z Nyan ;D
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

a oto i zdjęcia. wybaczcie nie mam zdrowia ich zbytnio porządkować ::)

Obrazek
śpiąca rozczochrana i wątpliwej urody sołza oraz przeurocza Muszynka :-*

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
dobra, to jest część pierwsza i najdłuższa. i już odkryłam czemu takie dziwne zdjęcia były. ktoś mi balans bieli poprzestawiał ::)
...czyż nie dobija się koni...?
odmienna

Post autor: odmienna »

http://s872.photobucket.com/albums/ab28 ... CF2517.jpg ciuna! Ino trochę bałaganiara... chociaż, to może być robota tej wielkookiej: http://s872.photobucket.com/albums/ab28 ... CF2478.jpg co to udaje, że z oburzenia oczami przewraca i stawia łapki między rozwaloną kaszą niby hrabianka idąca przez błoto ... ;D
odmienna

Post autor: odmienna »

Editt:
kurczak! ale to zdjęcie: http://s872.photobucket.com/albums/ab28 ... CF2443.jpg jest po prostu piękneeee :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”