Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
pokażcie przykładowe klatki albo jakie wy macie i ile musiałbym przeznaczyć na klatkę dla 2 samic
prawie wszystkie mają drewniane półeczki a czytałem że są niedobre bo bardzo śmierdzą i zułknieją od moczu a jakbym je pomalował lakierem jak możecie to dawajcie propozycje na klatki i pokazujcie swoje
W dziale w którym założyłeś ten temat są przyklejone tematy o klatkach. Tam znajdziesz wszystko co Ci potrzeba. O malowaniu drewnianych półek też już jest. Poczytaj, porozglądaj się po forum a na pewno wszystkie Twoje wątpliwości się rozwieją.
Marlena, ale dla szczurów to raczej nie dobre (chyba, że wyjmiesz kuwetę), bo 93 cm na pół? To jest 46,5cm na jedną połowę, a to raczej mało... No i odstępy między prętami, chyba, że osiatkowywać.
I ona wg kalkulatora jest na 8 szczurów, coś ci się popierniczyło.
Ole ze mnie dureń jest nie doczytałam info ogłoszenia WYSOKOŚĆ CAŁKOWITA 93 CM
A ja zrozumiałam że jedna klatka ma i druga tyle samo
DŁUGOŚĆ 100 CM
SZEROKOŚĆ 54 CM
WYSOKOŚĆ CAŁKOWITA 93 CM
Fakt długość i szerokość to wymiary dwóch klatek oddzielnie ale 93 to że wysokość całkowita...
Mój błąd nie doczytałam
Jak tak to faktycznie będzie nie bardzo
Ze mną szczurki ,,Inka,Sława i Tequilla i Reszta zwierzaków
[*]Feta,Kropka,Tequila,Angol,Frania,Buffy...[*][/size]
ona ma też duże odstępy między prętami. ale widziałam podobną wersję klatki z odstępami 7 mm [tyle, że droższa jest].
moim zdaniem całkiem fajna, czepiacie się. ma duużo powierzchni całkowitej do łażenie i ustawiania misek, domków itp, jest też jak hamak powiesić i norki, i zamontować zabawki.
dla samczyków i dojrzałych szczurów taka podwójna z dwiema kuwetami jest ok. do mycia się rozmontowuje i do wanny.....
Rozmiarowo tak, ale wysyłałam maila do tego sprzedawcy z pytaniem o odstęp między drutami i odpisał, że wynosi 2,6 cm, więc pewnie trzeba byłoby osiatkować.
to ja już się zdecydowałam będzie taka klatka http://www.allegro.pl/item649877521_duz ... olika.html i basta. Ocynkuję ją i będzie dobrze. Bo jak będę tak szukać, zmieniać, wymieniać itp to nigdy nie kupię normalnej klatki dla ogonów.A czas mnie trochę nagli. I tak już się zamotałam
A że ta klatka spodobała mi się od początku to zostanie ta.
P.S
Wszystkim dziękuję za rady
Ja chyba kupię taką, 70x40x80 za 99 zł Co o niej sądzicie? Da się zagospodarować tak dużo przestrzeni w pionie? Tylko proszę mi nie wykupić, specjalnie nie podam linka do allegro Ten kołowrotek to potrzebny mi jak piąte koło u wozu, ale w zestawie są jeszcze dwie miseczki, a one się raczej przydadzą. Zastanawiam się, czy może być tak bez drabinek. Teraz mam klatkę z drabinkami na każde pięterko, ale czytałam gdzieś, że szczury mogą wejść na piętra po szczeblach klatki i nie potrzebują drabinek. Co o tym myślicie?
Moim zdaniem ta klatka jest fajna
Trzeba by ją tylko dobrze zagospodarować i będzie ok
Fakt to prawda moje ogony mało kiedy do wchodzenia na pięterka używają drabinek szybciej im to idzie po szczebelkach klatki zwłaszcza gdy ogonki są jeszcze młoda Natomiast gdy będą starsze dopiero wtedy możesz pomyśleć o jakiś kładkach między pięterkami