Moje kochane badziestwo - kocia szajka: Brad i Kocurra :)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Moje kochane badziestwo - Ananas świętuje 1 urodzinki
Ananasiku wszystkiego najlepszego!!
Jak rozroznić zapalenie ucha od zapalenia mózgu? Jedno juz kiedys w stadzie mialam, ale drugie to sobie tylko moge poczytac, a to jak wiadomo nie to samo.
Z Dinem coś jest nie tak.. uszy czyste, a on całe ciało ma wygięte na jedną stronę, chodzi tak jakby bokiem, znosi go i jakis taki jest niespokojny, nawet jak na niego. Weta od szczurów juz jak na zlosc nie ma, a ten mały drań lubi chyba chorować "po godzinach"
Na razie dałam mu od razu 0,2 ml enro, bo to tylko mam. Jeszcze steryd jakis piszą zeby dawac - czy encorton to steryd? Bo to mam akurat? I ile mu dac?
Ostatnio mam wrazenie jakby moje szczury nic nie robiły oprocz chorowania...
Z Dinem coś jest nie tak.. uszy czyste, a on całe ciało ma wygięte na jedną stronę, chodzi tak jakby bokiem, znosi go i jakis taki jest niespokojny, nawet jak na niego. Weta od szczurów juz jak na zlosc nie ma, a ten mały drań lubi chyba chorować "po godzinach"

Na razie dałam mu od razu 0,2 ml enro, bo to tylko mam. Jeszcze steryd jakis piszą zeby dawac - czy encorton to steryd? Bo to mam akurat? I ile mu dac?
Ostatnio mam wrazenie jakby moje szczury nic nie robiły oprocz chorowania...

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
Encorton to steryd. Ja dla mojej szczury (chudej i niedużej - ok. 20-25 dag) mam dzienną dawkę 1/10 tabletki 5 mg. Myślę, że samcolowi możesz ją dwukrotnie zwiększyć, jeśli jest dorodny. W zapaleniu mózgu lepiej sprawdza się Bactrim niż Enro.
Diniak ma chyba jednak to zapalenie mózgu, ale na szczescie wcale nie jest z nim gorzej niż wczoraj.
Dostał:
-Enro w zastrzyku 0,1 ml
-Biseptol syropek co 12 godzin 0,6 ml
-Nootropil syropek co 8 godzin 0,2-0,3 ml
-witamina B
Syropy są słodkie (probowałam
), a on i tak nie chce ich pic... Małe złośliwe... A zastrzyki to koszmar, bo on ma jakąś strsznie twardą skóre, nie wspomne o tym, ze koszmarnie sie wyrywa...
Filip i Pasek ok, tylko pod obserwacją. Imbir też, choc jeszcze w miejscach szwow czasem mu ropieje, ale to juz sie samo wygoi. Cynamonowi sie zrobiła nowa przetoka, ale stary ropień ten co sie nie chciał goić juz praktycznie nie ropieje ( od 3 dni nie ma tam ropy
) wobec powyzszych dostał jeszcze inny antybiotyk na kilka dni - nazwy nie pamietam, ale jest w postaci białej zawiesiny i podobno działa tez na bakterie beztlenowe.
A przed chwilą zobaczylismy, ze pod szyją wielgachnego ropnia ma Szefu. Nie wiem co te szczury tak z tymi ropniami? Przeciez to nie jest chyba jakies zarazliwe? Ropień Szefa jet wielki i juz nawet zdążył sobie go rozdrapać i zrobić przetokę. Ma na nim strupa i troche mu dzis go podważyłam, moze łatwiej go sobie usunie. Na razie wypłukałam rywanolem, wpusciłam masci z antybiotykiem i poczęstowałam zastrzykiem z enro
Dobrze ze mam zapas 
Proszę o zmianę tematu na:
Moje kochane badziestwo - Dinuś prosi o kciuki!
Dostał:
-Enro w zastrzyku 0,1 ml
-Biseptol syropek co 12 godzin 0,6 ml
-Nootropil syropek co 8 godzin 0,2-0,3 ml
-witamina B
Syropy są słodkie (probowałam

Filip i Pasek ok, tylko pod obserwacją. Imbir też, choc jeszcze w miejscach szwow czasem mu ropieje, ale to juz sie samo wygoi. Cynamonowi sie zrobiła nowa przetoka, ale stary ropień ten co sie nie chciał goić juz praktycznie nie ropieje ( od 3 dni nie ma tam ropy

A przed chwilą zobaczylismy, ze pod szyją wielgachnego ropnia ma Szefu. Nie wiem co te szczury tak z tymi ropniami? Przeciez to nie jest chyba jakies zarazliwe? Ropień Szefa jet wielki i juz nawet zdążył sobie go rozdrapać i zrobić przetokę. Ma na nim strupa i troche mu dzis go podważyłam, moze łatwiej go sobie usunie. Na razie wypłukałam rywanolem, wpusciłam masci z antybiotykiem i poczęstowałam zastrzykiem z enro

Proszę o zmianę tematu na:
Moje kochane badziestwo - Dinuś prosi o kciuki!

Re: Moje kochane badziestwo - Dinuś prosi o kciuki!
konto nieaktywne
ropnie powodowane są przez bakterie, a więc te je jak najbardziej mogą byc przenoszone na innego osobnika np z niewielka ranką czy zadrapaniem - wydaje mi się, że w ten sposób ropnie jak najbardziej mogą być 'zaraźliwe'pin3ska pisze: A przed chwilą zobaczylismy, ze pod szyją wielgachnego ropnia ma Szefu. Nie wiem co te szczury tak z tymi ropniami? Przeciez to nie jest chyba jakies zarazliwe? Ropień Szefa jet wielki i juz nawet zdążył sobie go rozdrapać i zrobić przetokę. Ma na nim strupa i troche mu dzis go podważyłam, moze łatwiej go sobie usunie. Na razie wypłukałam rywanolem, wpusciłam masci z antybiotykiem i poczęstowałam zastrzykiem z enroDobrze ze mam zapas

Misia [04.2009 - 26.10.2010]
Lucynka [07.2010 - 07.04.2011]
Ziuta [04.2009 - 26.07.2011]
Lucynka [07.2010 - 07.04.2011]
Ziuta [04.2009 - 26.07.2011]
Oczywiście, że w pewnym sensie jestpin3ska pisze:Nie wiem co te szczury tak z tymi ropniami? Przeciez to nie jest chyba jakies zarazliwe?

Dlatego ważne jest odizolowanie ropiejących od stada b wystarczy małe zadrapanie i ropień gotowy. No i codzienne sprzątanie klatki ropiejących szczurów.
Kciuki za Dina oczywiście są. Od sióstr i siostrzenic na pewno też

Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Szefu strupka zdarł i teraz jest juz ładnie gojące się mięsko, z tego co widze to bez ropy. Szybko mu poszło 
Dino siedzi w chorobówce i praktycznie cały czas spi, ale na szynkę sie rzucił
Ogolnie jednak wygląda gorzej, pokręciło go jeszcze bardziej 
Z innych wiesci Ananas dzis zdominował Gryzaka i przy tym sie napuszył O_o Jestem w szoku
Wywalił go na plecki i długo trzymał, ale jak podeszłam do klatki to zaraz do mni przydreptał
Widac ma chłopak dobre priorytety 

Dino siedzi w chorobówce i praktycznie cały czas spi, ale na szynkę sie rzucił

Z innych wiesci Ananas dzis zdominował Gryzaka i przy tym sie napuszył O_o Jestem w szoku

Dino (??.04.2008-7.01.2010 r)
Niestety Dinuś przegrał z chorobą... Zabrało go prawdopodobnie zapalenie mózgu... Musiał odejsc w w czasie snu, bo wygląda jakby spał... Niestety tym razem kiedy popukałam w kratki nie zerwał się jak zwykle...
Ze tez musiało sie do niego przyczepić takie wredne paskudztwo...
Stało sie to tak nagle, nie było jakiegoś drastycznego pogorszenia, wyglądał jakby nie rozróżniał kierunków, ale trzymał sie całkiem dobrze, chodził, był żwawy, a moze był tylko zbyt silny by pokazać zbyt wielką słabość...
Codziennie wmuszałam w niego syropki, a on je pracowicie probował wypluwać albo po prostu wykazywał bierny opór i trzymał w pyszczku nie połykając.
Tyle wspomnien zostało, a jego juz nie ma... Był jednym z tych Wyjątkowych... Miał około 1 rok i 9 miesięcy...

Niestety Dinuś przegrał z chorobą... Zabrało go prawdopodobnie zapalenie mózgu... Musiał odejsc w w czasie snu, bo wygląda jakby spał... Niestety tym razem kiedy popukałam w kratki nie zerwał się jak zwykle...

Stało sie to tak nagle, nie było jakiegoś drastycznego pogorszenia, wyglądał jakby nie rozróżniał kierunków, ale trzymał sie całkiem dobrze, chodził, był żwawy, a moze był tylko zbyt silny by pokazać zbyt wielką słabość...

Codziennie wmuszałam w niego syropki, a on je pracowicie probował wypluwać albo po prostu wykazywał bierny opór i trzymał w pyszczku nie połykając.
Tyle wspomnien zostało, a jego juz nie ma... Był jednym z tych Wyjątkowych... Miał około 1 rok i 9 miesięcy...

Proszę o zmianę tematu:
Moje kochane badziestwo - Nie zapomnimy... [*]
Moje kochane badziestwo - Nie zapomnimy... [*]

- susurrement
Dinulku.. słonko..
tak strasznie mi przykro..
tak strasznie mi przykro..

ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Re: Moje kochane badziestwo - Nie zapomnimy... [*]
Strasznie mi przykro pin
Dla takich szczurów zawsze jest za wcześnie.

Dla takich szczurów zawsze jest za wcześnie.
Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
- Anka.
- Kontakt:
Po prostu nie wiem co powiedzieć
Trzymaj sie Pin ,
dla Dina [']...

Trzymaj sie Pin ,
dla Dina [']...
Dinuś (*)
Pin, trzymaj się.