Smegowych kłębuszków siedem

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Flaumel

Re: Smegowe kłębuszki - Chrupka, Benia i Luna

Post autor: Flaumel »

I fajnie :) A ja w końcu będę musiała się do Ciebie wprosić i pomiziać! :)
Nigdy w łapkach samiczek nie miałam, więc będzie nowe przeżycie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Ja też muszę się wprosić :D Może jak przyjdzie paczka z zooplusa, to będzie okazja ;)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Aaaa, mała jedzie do mnie już dzisiaj! ;D Będzie wieczorem, postaram się wstawić zdjęcia z łączenia ^^

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

cieszę się, że sprawa z transportem tak super się rozwinęła :D! fotki poproszę wieczorkiem :D!

btw miałam jakąś chętną 10latkę na nią, która robiła mi problemy potworne, bo nie chciała mi wysłać żadnego zdjęcia i w ogóle.. i jeszcze dostałam od niej tekst
PS.ZOBACZ SOBIE JAK OKRUTNYM MOŻNA BYĆ http://www.loswiaheros.pl/fotografie-z- ... -12-0.html
A ILE MASZ LAT???JA MAM 10
...
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Masakra :P Dziwne, że nikt inny nie chciał takiej słodkiej szczurzynki ;)

Chociaż ja na swoje poprzednie trzy baby miałam kiedyś chętną 29-latkę, która była jakaś dziwna w rozmowie, i wolałam je oddać bardziej ogarniętej 14-latce :P I dobrze zrobiłam, miały u niej super opiekę :)

Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Krówka jest już u nas :) Jest naprawdę maciupeńka, słodka i trochę nieśmiała. Po przywiezieniu do domu była trochę zestresowana, więc wzięłam ją pod bluzę i spała tam sobie przez jakiś czas. A później nastąpiło spotkanie z tymi strasznymi, ogromnymi szczurami :P Na neutralnym terenie niezbyt zwracały na nią uwagę, raczej zastanawiały się, jakby tu zejść z tego parapetu. Za to po powrocie do pokoju Luna jakby oszalała - włączył jej się agresor i zaczęła się rzucać na małą, naskakiwać na nią, przewracać na plecki i obwąchiwać tyłek. Krówka oczywiście darła się w niebogłosy, a my drżeliśmy ze strachu, żeby Lunka nic jej nie zrobiła :P

Zdziwiło mnie to, bo Luna jest łagodnym ciapciakiem, wskakuje na ramię i rozdaje buziaczki. Być może zareagowała tak dlatego, że do tej pory była chyba najniżej w hierarchii i w wyżywaniu się na nowej zobaczyła szansę na "awans" dla siebie. Po zamknięciu wszystkich na raz w transporterze była cisza, ale po wypuszczeniu znowu się zaczęło. Krówka się wydziera, ale też nie poddaje się natychmiast, staje na tylnych łapkach i próbuje odpychać baby od siebie. Chociaż niezbyt to działa przy jej znikomej masie, Chrupka znokautowała ją jednym ciosem :P

Teraz baby są na wybiegu, a Krówka znowu siedzi pod moją bluzą. Chciałam, żeby dobrze się jej kojarzył mój zapach i chyba jej się tam podoba :) Nie jest jeszcze jakoś super oswojona, nie bierze jedzenia z ręki, nie zlizuje jogurtu z palca. Będziemy nad nią pracować. Na razie jestem jej mamusią i bronię jej przed złymi szczurami ;D

Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

:D
jej braciszek jest śmialszy dużo bardziej od niej, ale to troszkę nad nią popracujesz i wszystko powinno być cacy :P
powodzenia jeszcze raz życzę w łączeniu i czekam na fotki [juź nie mojej] malutkiej :P
Awatar użytkownika
Agatow

Post autor: Agatow »

To trzymam kciuki! Dobrze, że znalazła u Ciebie domek :) To prawda kapturki są moimi ulubionymi szczurkami, bo są mądre kochane ciekawskie i wszystko naj naj więc na pewno będzie wspaniałą towarzyszką.

Ja się panicznie boję łączeń bo mi jedno słabo wychodziło - właśnie podobna reakcja starszego szczura - obojętność a kiedy maluszek trochę podrósł jakoś po tygodniu to właśnie na plecy i próba sił.. Trzymam kciuki za króweczkę i jestem pewna, że Twoje babska nie zrobią jej krzywdy, masz ogromne doświadczenie w łączeniu. To tylko taki start żeby mała znała miejsce. Mała na razie mały krzykacz lol Pozdrowienia od mojej Piskałki ;)

Nie mogę się doczekać zdjęć z łączenia! Daj znać jak poszło :)
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Po wstępnym zapoznaniu uznałam, że jej nie zagryzą, więc już pierwszą noc spędziły razem w klatce. Tłukły małą tak, że aż musiałam wynieść klatkę z pokoju :P Krówka przez większość czasu ukrywała się w najciaśniejszych zakamarkach klatki, do których większe dziewczyny nie mogły się dostać, np. między dżinsowym tunelem a sufitem klatki. Zauważyłam jednak, że to jeszcze bardziej denerwuje starsze, próbowały ją dorwać sięgając łapkami, więc brutalnie zlikwidowałam wszystkie ciasne szpary w klatce i wystawiłam Krówkę na pożarcie :P

Teraz jest już lepiej, mała jest śmielsza, biega normalnie po klatce :) Co prawda chyba jeszcze nie śpią razem i ciągle jest tłuczona przez starsze, ale dobrze idzie ;) Boję się na razie puszczać ją na wybiegi po całym pokoju, bo taka kruszyna może mi się wcisnąć gdzieś, skąd jej do końca życia nie wyciągnę :P Poza tym jeszcze słabo jej wychodzi przybieganie na wołanie. Na razie jej przestrzeń wybiegowa ogranicza się więc do biurka :) A przy zbliżającym się niebezpieczeństwie w postaci Beni czy Chrupki mała Króweczka biegnie schować się pod moją bluzką, to takie słodkie ;D

Zdjęcia z pierwszego spotkania (parapet na korytarzu w akademiku :P):

Obrazek Obrazek

Tak biedniutka siedziała przez cały pierwszy dzień:

Obrazek

A tu jakieś inne zdjęcia. Niektóre gorsze, z mojego aparatu, inne lepsze, bo dziś pożyczyłam lustrzankę od kolegi ;D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I sama Krówka na wybiegu :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

https://picasaweb.google.com/nalancuchu ... 0683479330 - tutaj cały album na Picasie, jeśli komuś wygodniej tak przeglądać ;)

Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

wam pozwalają w akademikach trzymać zwierzaki? super :)!

ależ ona słodko ci tam do stadka pasuje :). wszystko widać idzie w dobrym kierunku i już niedługo przytulone będą spały :D. patrzę tak na nią i jakiż ona ma słodki ten równy pas na plecach! wymiziaj Krówkę ode mnie i swoje panny też :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Krówka jaka panienka ! Do lustra i potem do kubka z kawą :D A jak fika łapką https://lh3.googleusercontent.com/_wf2Z ... G_4571.JPG

Jaka słodka trójka!
https://picasaweb.google.com/lh/photo/- ... directlink
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

klauduska pisze:wam pozwalają w akademikach trzymać zwierzaki? super :)!

ależ ona słodko ci tam do stadka pasuje :). wszystko widać idzie w dobrym kierunku i już niedługo przytulone będą spały :D. patrzę tak na nią i jakiż ona ma słodki ten równy pas na plecach! wymiziaj Krówkę ode mnie i swoje panny też :)
Nie pozwalają ;D Ale jak ktoś mi powie, że w akademiku nie może być zwierząt, to im powiem, że nie może być też grzyba na ścianie i cieknącego sufitu :P

Krówka jest kochana, też mam nadzieję, że niedługo będą spały razem, chociaż nie wiem, czy hamak to utrzyma :D Wyczochrałam od Was dziewczyny dokładnie ;)

Awatar użytkownika
Agatow

Post autor: Agatow »

Biedna Króweczka się strachu najadła! Co za babole ciekawskie ;) No tak, moje też na początku wybierały ciasne miejsca, chyba się czują bezpieczniej. Akademik więc obowiązkowe piwo na parapecie.. czy trenujesz już na Patryka? ;) Szybko się do siebie przyzwyczają. Dobrze, że mała czuje się przy Tobie bezpiecznie i wie, że ja chronisz przed strasznymi babolami w klatce ;D Małe szczurki to panikary.. poczekaj aż zacznie szaleć, to wtedy reszta będzie się chowała przed tą "straszną młodzieżą". Trzymam za nią kciuki!
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Łączenie na razie średnio nam idzie. Szczury były co prawda razem w klatce i się nie zabijały, ale starsze ciągle atakują małą, zwłaszcza Luna. Krówka cały czas siedzi wciśnięta w kąt, wychodzi tylko czasem, żeby coś zjeść albo się napić. Zauważyłam, że mimo że jest 3 razy mniejsza, to nie chce ulec starszym samiczkom, nie daje się położyć na plecki, wydziera się i próbuje odpychać je łapkami. Mogłaby po prostu się poddać i byłby spokój, bo starsze nie są jakoś straszliwie agresywne ::) Miała wczoraj drobne ranki na ogonku, ale dziś już nic nie widać.

Po kilku godzinach w transporterze szczury zasypiają razem, ale Krówka jest jakby oddzielnie, nie przytulona. Niestety, nawet po takiej sesji zachowanie w klatce - bez zmian. Przełożyłam na razie małą do drugiej klatki i zastanawiałam się, czy włożyć jej tam najbardziej czy najmniej agresywną koleżankę. Zdecydowałam się na Chrupkę, betę w stadzie, wydaje mi się najłagodniejsza, mimo że też sprała Krówce tyłek :P Na razie siedzą w oddzielnych kątach klatki...

Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

no halo halo, stadko smegowe, ja was proszę o przyjęcie mojej dziewczynki tam z otwartymi łapkami i ząbkami gotowymi do iskania w końcu :) !!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”