Nasza brygada

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
sssouzie
Kontakt:

Re: Nasza brygada

Post autor: sssouzie »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/250 ... c1082.html - "ciekawe, czy jak dmuchnę to zrobi się pianka" ;D
urocza ;) a jak butelczyna odwrócona, żeby etykietki przypadkiem nie zobaczyć- czy to przypadkiem nie sok jabłkowy? :D

przycup też uroczy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d7 ... 26603.html ::)

LaCoka, ja bym raczej Febrze miano alkoholiczki dała, Deli za mało centymetrów ma, nie dosięga do szyjki, za to Febra z tym jęzorkiem..toż to dowód już jest! 8)
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
LaCoka

Post autor: LaCoka »

sssouzie pisze:LaCoka, ja bym raczej Febrze miano alkoholiczki dała, Deli za mało centymetrów ma, nie dosięga do szyjki, za to Febra z tym jęzorkiem..toż to dowód już jest! 8)
Ale ona chyba colę pije ;)
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
sssouzie
Kontakt:

LaCoka pisze:
sssouzie pisze:LaCoka, ja bym raczej Febrze miano alkoholiczki dała, Deli za mało centymetrów ma, nie dosięga do szyjki, za to Febra z tym jęzorkiem..toż to dowód już jest! 8)
Ale ona chyba colę pije ;)
upps , nie zauważyłam.

eee, tam cola. nie wiesz z czym ludzie colę mieszają? 8) :D
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Niestety wszelkie niepiwne napoje by takiego efektu nie wywołały... gdzie jest szczurek na szklance lub butelce to znaczy, że wewnątrz jest piwo...
Zdecydowanie największym alkoholikiem jest Febra. Na chwilkę odstaw kufel... już masz na nim niebieskiego sępa
... ale ja wiele słyszałam o niebieściakach... że to imprezowiczki na przykład i że często do kieliszka zaglądają... ::)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
LaCoka

Post autor: LaCoka »

Oj wiem coś o tym ;D moje paskudy cały czas podkradają piankę z piwa ;P
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
sssouzie
Kontakt:

denewa pisze:... ale ja wiele słyszałam o niebieściakach... że to imprezowiczki na przykład i że często do kieliszka zaglądają... ::)
LaCoka pisze:Oj wiem coś o tym ;D
a ja nie wiem, a wiedzieć bym chciała ::) na razie muszą wystarczyć mi zdjęcia u Denewy ;)
ol.

Post autor: ol. »

denewa pisze: Nie da się nawet usiąść na chwilę bo co 3 min trzeba zdejmować szczura z niedozwolonego miejsca ::)
Denewa, nie chcę Cię martwić, ale jeśli Febra to taki Hermański typ, to nie masz co się spodziewać, że szybko jej ta nieobliczalność minie. Na forum dużo piszą, że tak do roku trwa zamin szczurzyce się ustatkują. Może to i prawda, ale najwdoczniej zadarzają się też elementy, do których ta reguła się nie stosuje. Herman (ma teraz 16-cie miesięcy) trochę więcej czasu spędza na leniuchowaniu, ale kiedy jest aktywny to nadal trzeba mieć oczy na około głowy, nigdy nie wiadomo co zmaluje.
Też się gryzłam, kiedy spadł i zbił sobie nogę, ale tak jak była mowa, wszystkiego nie da się przewidzieć. Za to następnym razem jest się bardziej czujnym.

Świetne zdjęcia, każda przy innym napitku lub zakąsce :D
Pozycja Diesel najzabawniejsza - stwór ma na niej tylko głowę i cztery kończyny ;D

I tu będę skandować wraz z innymi: Chce-my wię - cej zdjęć ! Chce-my wię - cej zdjęć ! Chce-my wię - cej zdjęć !
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/250 ... c1082.html Rozkoszne! :D Taki spragniony maluszek a nie chcą mu dać :P

U mnie piwoszem jest Pampuszek. ;) Właściwie ona kocha wszystko co z bąbelkami. ;D

Co do uspokajania się samiczek z wiekiem, to nie wiem co myśleć...Fibi ma 14 miesięcy i co chwilę muszą ją z czegoś ściągać. ::)
W dodatku taka klucha tłuściutka i niezdarna z niej...często robi charakterystyczne "plaśk" na podłogę :P Na szczęście wysokości w szczurzym pokoju nie nabierze, więc kończy się tylko na chwilowej dezorientacji :P

Mizianko dla futrzaków! :-*
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
denewa

Ogoniasta pisze:U mnie piwoszem jest Pampuszek. ;) Właściwie ona kocha wszystko co z bąbelkami. ;D
A mi się zawsze zdawało, że jak to napisała kiedyś ol. Meggy imprezowiczka... a szczerze mówiąc Pampuszka kompromitujących zdjęć nie widziałam, ściemniara jedna z niej... ::)
ol. pisze:Na forum dużo piszą, że tak do roku trwa zamin szczurzyce się ustatkują. Może to i prawda, ale najwdoczniej zadarzają się też elementy, do których ta reguła się nie stosuje. Herman (ma teraz 16-cie miesięcy) trochę więcej czasu spędza na leniuchowaniu, ale kiedy jest aktywny to nadal trzeba mieć oczy na około głowy, nigdy nie wiadomo co zmaluje.
Ogoniasta pisze:Co do uspokajania się samiczek z wiekiem, to nie wiem co myśleć...Fibi ma 14 miesięcy i co chwilę muszą ją z czegoś ściągać. ::)
Pocieszające.... ::) Mi generalnie ruchliwość Febry nie przeszkadza. Wolę ją od niszczycielskich zapędów Diesel i podgryzania od niechcenia przez Deli. Zależy mi najbardziej, żeby sobie Febrak krzywdy nie zrobiła... bo to taka mała pchła jest, w ogóle nie rośnie...

Jutro w dziennym świetle zrobię sesyjkę ;D
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

My czekać, ty szybko robić :)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
denewa

Nie przychodzę z pustymi rękami, oto i świeżutkie foty.

W tą niedzielę nikt poza Febrą nie chciał za bardzo współpracować z fotografem. W wyniku całodziennej ::) pracy fotografa powstała piękna sesja wspinającej się na wieszak z ubraniami wierzchnimi Febry, kwintesencja egzystencji Febraka, życie w biegu wśród ambitnych celów pokonywania wciąż tych samych przeszkód pionowych... 8)
Sesja pod wiele mówiącym tytułem Moje Kilimandżaro... (początku wspinaczki niestety nie widziałam, przybiegłam dopiero jak usłyszałam znajomo brzmiący odgłos):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
W końcu się skończyła myć, weszła na najwyższy obecnie poziom stojaka, czyli karton, i... na rączki... żeby znieść, skoro już tu jestem... żal nie skorzystać z windy... :-*
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Deli słodziak:
Obrazek Obrazek Obrazek

Odejdź w pokoju... - Diesel i Febra:
Obrazek

Domek i hamak, które uszyła nam Aniuś i Febrak śpiący z otwartymi oczami (a nuż się drzwiczki od klatki otworzą, trzeba być gotowym...).
Obrazek Obrazek

Diesel to się w ogóle na mnie wypięła :P
Obrazek

A dziś po południu mi Febra ogon do oka włożyła, nie pytajcie jak to możliwe... ::)
W każdym razie zrobiła to na tyle skutecznie, że do tej pory oko mnie szczypie...
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Jak ofiara przemocy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8d5 ... e1cef.html
Czy ja tam widzę słodki języczek? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ae ... 684f0.html
Ślicznotka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/424 ... 403ad.html
Urokliwe panienki :) A domki nie uszczknięte, nie nadgryzione? Czy panny dbają?
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Felicyta

Post autor: Felicyta »

hehe ale na takiego słodziaka nie da rady się pogniewać :)
Awatar użytkownika
denewa

Febra to zawsze na focie jęzora wystawi ;D
sr-ola pisze:A domki nie uszczknięte, nie nadgryzione? Czy panny dbają?
Dbać to i dbają ale o to tylko, żeby nimi pachniało w środku ;D
Tunelik dwa dni po zawieszeniu ostre ślady zużycia już nosił... ::)
Póki co tam nie zaglądam, co by się nie przerazić... ::)

Dzięki Felicyta :)
sssouzie
Kontakt:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ae ... 684f0.html
to zdjęcie nagrodę dostać powinno. za modelkę i za fotografa ::) piękne!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/023 ... 8cf83.html przebiera, przebiera..czy ta panna gdzieś się wybiera? ;D
(naprawdę niechcący mi się zrymowało!)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a5 ... 2ba16.html
jedna buszuje w szafie a druga w pościelach ;) iście kobiece zajęcia :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/13d ... 4bb78.html
małe pytanko. czy mogłabyś przybliżyć fakturę i wzór materiału z tuneliku?
z daleka kolory bardzo ładnie wyglądają :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”