Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
zyberka

Re: Frodo i Czmych

Post autor: zyberka »

http://imageshack.us/photo/my-images/535/mych4.jpg/ raz tak zrobiłam to mi pewien mały gnojek wargę rozciął ;D

http://imageshack.us/photo/my-images/707/mych3.jpg/ (a propos buziaków)Zawsze mam taki widok jak zbliżam do Bazyla swoją paszczę :D Kiedy próbuje go cmoknąć, odpycha się czym może :D
valhalla

Post autor: valhalla »

Dlatego ja tak robię tylko z Frodem, bo Czmyś zamiast języczka wystawia ząbki i próbuje nimi dziabać (lekko ale zawsze) ;)

A to odpychanie łapkami też czasem mam, bo Frodo nie zawsze taki chętny do rozdawania buziaków (chociaż afrodyzjakiem jest piwo, wystarczy wypić i Frodo może buziać cały czas :D ).
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Chłopaki mają u Ciebie raj! Nie mogę się doczekać aż Gluś będzie u Was tak non stop rozpieszczany! (I moge go podrzucić gdziekolwiek, jakby trzeba było!)
My niestety musimy dzielić naszą uwagę. :(

Maluch załapał się dziś na trochę zdjęć, bo przecież wisiał na prętach, żeby go wziąć na rączki! :-* Mały wielki rozczochraniec! Widać już, że jest prawdziwy samczyk, bo lada moment mamę przerośnie! :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
valhalla

Rozpuszczone są na pewno, a czy mają raj - staram się :) Życie szczurów krótkie jest, trzeba korzystać :) Glusia na pewno będziemy rozpieszczać, mam nadzieję, że Frodo i Czmych także.

On jest prześliczny :) Futerko widzę się zmieniło - już wygląda jak prawdziwy rex (czyli jak zmechacony ręcznik :D ), a nie jak pokryty czarną watą ;)
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Ale cudo do Ciebie trafi! Pozazdrościć. :)
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

No pięknie się doszczurzasz! :D
Gratuluję i życzę powodzenia przy łączeniu w takim razie :)
Fajnie, że będziecie mieć kolejnego smyka ;)
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
valhalla

Nie... jeszcze nie mam u siebie Glusia :) Ale fotki będą, bo wczoraj trochę się napociliśmy z wolierą. Półeczki robił mój mąż, hamaczki i inne materiałowe atrakcje szyły Sunia01 i Niamey, a ja wszystko zawieszałam i klęłam siarczyście, próbując wejść do tej klatki ;)

Uwagi:

- w klatce nie ma jeszcze poidełka, jedzonka, ściółki... no i szczurów, jak widać ;) to już na sam koniec przeniesiemy.
- część hamaków wisi na biurowych spinaczach bądź na drucikach, jest to tymczasowe - zabrakło haków, ale dziś dokupimy i zawiesimy to porządnie.
- starałam się wszystko zawiesić tak, by przy upadku szczur miał szansę spaść nie na sam dół, ale zostać "złapany" w coś po drodze - w najlepszym razie hamak, w najgorszym półkę/koszyk
- więcej atrakcji będzie, to na razie pierwsza wersja - powoli obkupię się w kolejne hamaki, dowieszę jeszcze może drugą rurę i inne rzeczy

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Ech... widzę, że imageshack zrobił z fotkami jakieś cuda ;/ Mam nadzieję, że cokolwiek widać.
Awatar użytkownika
mini

Uwielbiam takie woliery, są niezwykle estetyczne i stylowe moim zdaniem :)
O taaak :D Z czasem, kiedy człowiek ma dłużej do czynienia z daną materią to ma więcej pomysłów na jej wykorzystanie :D Mi to sprawia straszną frajdę ;)
Z czego macie półeczki?
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
ozzyina
Kontakt:

Post autor: ozzyina »

Cuda to są w tej klatce...
Dlaczego ja nie mam zdolności ani takiego wyczucia plastycznego?
Bardzo zazdroszcze....
valhalla

mini, półeczki są ze spienionego PCV - można to kupić w sklepach typu Castorama albo dostać ścinki w punktach reklamy (ścinki są tańsze, czasem oddają to za naprawdę symboliczne grosze). Przy tej grubości ten materiał jest dość giętki, dlatego poza mocowaniem do ścian musieliśmy jeszcze dorobić podwieszenia na łańcuchach, bo szczury mamy dorodne i dość ciężkie ;)

Dzięki za komplementy :)
Awatar użytkownika
mini

Fajne są :) Daj z czasem znać czy się sprawdzają! :)

Penie już odliczasz minuty do dzisiejszego przybycia Glusia :D
->Mini pociechy<-
valhalla

Półeczki z tego samego materiału mam już w poprzedniej klatce ;) Sprawdzają się, jedynie kolor mi przeszkadza, bo widać wszelkie brudy - no, ale żeby kolor dopasować po swojemu, to już trzeba by kupić drożej w sklepie.

Oj, odliczam, odliczam :)
Awatar użytkownika
mini

No właśnie się zastanawiałam jak z czasem wyglądają te jasne półeczki. No ale skoro właśnie takie można dostać za grosze to i wymieniać można co jakiś czas, w sumie ;) Bez żalu, że już zabrudzone i że drogo.

Kurcze, udziela mi się to oczekiwanie :D
->Mini pociechy<-
valhalla

Ale one bez problemu dają się wyczyścić, nic nie zostaje :) Miałam tylko na myśli, że dość szybko widać zabrudzenia (u mnie najczęściej wielkie kałuże moczu... ;) ). Tamte w starej klatce są od grudnia i ciągle jak nowe. No, trochę obgryzione, ale to tyle co nic ;) Moje szczury mało gryzą.

Jeszcze parę godzin i będzie Gluś! :D
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Ale willa! Chłopcy będą mieli raj. :)
9 duszyczek za TM [*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”