O ile oczywiście będziesz konsekwentna i nie złamiesz się podsuwaniem mu smakołyków.
Jeszcze jedno mi przychodzi do głowy. Czy smakołyki zawsze są miękkie lub "papciaste"? Sprawdzałaś ząbki? Może to jedzenie twardych ziarenek mu sprawia problem?
Moderator: Junior Moderator

ile maksymalnie może trwać głodzenie??
  ile maksymalnie może trwać głodzenie?? 
 na razie probuje go jeszcze przekonac po dobroci, tzn dostaje sucha karme ale zalana jego ukochanym mlekiem sojowym
 na razie probuje go jeszcze przekonac po dobroci, tzn dostaje sucha karme ale zalana jego ukochanym mlekiem sojowym  mleko znika w 5 min, karma troche gorzej, ale powoli schodzi. Najpierw "obgryza" to co sie namoczylo, a suchy srodek zostawia, ale pare razy slyszalam tez chrupanie, czyli jednak czasami srodek tez zjada
 mleko znika w 5 min, karma troche gorzej, ale powoli schodzi. Najpierw "obgryza" to co sie namoczylo, a suchy srodek zostawia, ale pare razy slyszalam tez chrupanie, czyli jednak czasami srodek tez zjada  zostanie do rana z na wpol namoczonymi resztkami i zobaczymy co dalej
 zostanie do rana z na wpol namoczonymi resztkami i zobaczymy co dalej 

( i tez jej nie chce jesc tak wogole to niczego nie je procz miesa  dropsów i jajka.. ;/ nawet sera żółtego juz nie chce
( i tez jej nie chce jesc tak wogole to niczego nie je procz miesa  dropsów i jajka.. ;/ nawet sera żółtego juz nie chce  wiec nie wiem czy mam go przegłodzic az wkoncu sie tknie czegos normalnego czy kupic inna karme ??
 wiec nie wiem czy mam go przegłodzic az wkoncu sie tknie czegos normalnego czy kupic inna karme ??Z tego co pamietam to soja w postaci nieprzetworzonej jest szkodliwa dla szczura. A jezeli soja to w postaci granulatu sojowego, płatkow sojowych, itd.dziuch pisze: w jednej miseczce ma kawaleczek czarnego chceba,soje ,pestki dyni (obrane) rodzynki,orzechy wloskie,platki kukurydziane,surowy ryz + makaron.

nie codziennie. czasami.
 nie codziennie. czasami. ale wszędzie jest tego świństwa tyle, że uważamy to za "normalne jedzenie". nie jest normalne.
 ale wszędzie jest tego świństwa tyle, że uważamy to za "normalne jedzenie". nie jest normalne.

Najważniejsze jest ciepełko i wytrwałość. No i pomogłaby pewnie obecność drugiej szczury.
  Najważniejsze jest ciepełko i wytrwałość. No i pomogłaby pewnie obecność drugiej szczury.to ja moze jakies inne zasady czytalam... bo wydaje mi sie, ze bylo, zeby sie poznaly na neutralnym gruncie, pobyly ze soba godzine, a pozniej do wysprzatanej klatki najpierw daje sie nowa a pozniej stara i nie daje jedzenia...Nue pisze:na samym początku szczurki i tak powinny być każdy w osobnej klatce, zgodnie z zasadami łączenia