Rozbrykany duet Lilien - Zakończona przygoda.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Agusta

Re: Borsuk i zakichaniec

Post autor: Agusta »

Z ciekawości napewno wsadzą tyłki do basenu :P
Tylko trzeba stabilny by się nie wywrócił ;)
Moje Puchate: Milu Lilu Jadwiga Beza Ważka < : ) ~~
...::: Zajrzyj do nas :::...
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Post autor: Bandziornooo »

za kukurydza na pewno wejdą :D
Moja ekipa : Doris + Arlena
Za TM: Szeregowy (*), Rico (*), Kowalski (*)
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Moje już a groszkiem weszły :P
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Wlaśnie a propos groszku, taki z puszki dajesz czy gotowany? Bo ja chciałam dac z puszki ale nie wiem czy można taki dawać?
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Czy tylko ja mam tak skrajnie "pomysłowe" szczury ? Woda do pływania i moczenia tyłków w klatce się pojawiła, a moje panny co zrobiły ? Nasikały do niej! Ja wszystko rozumiem, że woda wyzwala drzemiace w nas potrzeby, ale nie przesadzajmy... ;D To chyba była jednak forma buntu - do wystroju ich domu basen jest zbędny i obędą się bez niego :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
xiao-he
Kontakt:

Bandziornooo - przepraszam, fasolkę daję, niegotowaną, ale po wybiegu trzeba ją wyrzucać, bo potem tak cuchnie że wytrzymać nie da, więc ja teraz wrzucam kawałki jabłka ;)
Lilien - taki urok szczurów! My się dla nich staramy, a one nic sobie z tego nie robią i tam sikają jeszcze :P ;D
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Bandziornooo

z sikaniem u mnie było to samo :D
Awatar użytkownika
Lilien

I nie idzie im w zaden sposób wytłumaczyć, że to basen a nie nocnik ;D Ale chociaż jest zabawnie
Awatar użytkownika
Bandziornooo

A no im bardziej chcesz coś wytłumaczyć tym bardziej one stoją przy swoim :D Ja walcze od miesięcy z wytłumaczeniem im że pod prześcieradło się nie wchodzi, ale cóż oni wiedzą swoje... Kukurydza zrobiła dzisiaj furrorę nawet wrzuciłam filmik w swoim wątku :D Co do fasoli to domyślam się że bobczą śmierdząco? Czy puszczają bąki? Fasola w końcu taka "rozrywkowa" jest... ::)
xiao-he
Kontakt:

Bąków nie ale sama fasola cuchnie! :D
Awatar użytkownika
Lilien

Prawa Dżungli panujące w mojej klatce:

Starszyźnie jedzenia się nie zabiera pod groźba wytargania za futro.
Kara jest zawsze i bez wyjatków.
Podczas kradzieży jedzenia, najpierw zaatakuj by zdezorientować ofiare a później z łupem uciekaj ile sił w łapkach.
NASZYCH człowieków nie gryziemy OBCYCH można do woli.
Pierwszeństwo w wyborze hamaków ma starszyzna, młodzież może w każdej chwili zostać brutalnie eksmitowana.

Cóż, a żeby sobie poradzić trzeba czasem pewne prawa nagiąć, Przestałam zupełnie martwić się o Zosie która do tej pory była najmniejsza i najbardziej dręczona bo każdy z łapek jej chrupki i cokolwiek w nich trzymała zabierał i maleństwo nie miało śmiałości by swoją własność odebrać. Dziewczyna jednak tupnęła buntowniczo łapką i powiedziała DOŚĆ! Aktualnie sytuacja wygląda tak: Każdy siada jak najdalej od Zosi gdyż ona w mgieniu oka pochłania swoją porcje po czym zabiera porcje innych :D Mało tego, ulokowała się najbliżej miski z jedzeniem więc kiedy pojawia się cos nowego zawsze to ona wybiera jako pierwsza :)
Uwielbiam te moje ogony :)
xiao-he
Kontakt:

Lilien pisze:Starszyźnie jedzenia się nie zabiera pod groźba wytargania za futro.
Pierwszeństwo w wyborze hamaków ma starszyzna, młodzież może w każdej chwili zostać brutalnie eksmitowana.
Jak wojownicza ta Twoja starszyzna! :D
Awatar użytkownika
Lilien

Bo do tej pory dawały sobie wchodzić na głowę..i chyba się to zakończyło albo dziewczynki mają poprostu gorsze dni :D Zosia się najbardziej zakumplowała z Lili, ona wie z kim najlepiej się trzymać przy alfie w końcu najbezpieczniej :) Jay Jay rozrabia jak zwykle, ostatnio wynalazła nową zabawę " wykopywanie żwirku z kuwety" i sprawia jej to wiele radości bo robi to z wiekszą wprawą niż nie jeden pies :D Roxy zabarykadowała się w serku i wstęp ma tam jedynie Lili, chyba że Roxy jest na dole to i maluchy czasem się w serku znajdą, ale widać od razu że to jej ulubiony hamak, wygodny z najlepszym miejscem do obserwowania tego co w pokoju się dzieje :) Wypuszczone z klatki biegną co sił w łapkach do tajnej bazy która mieści sie w..łóżku oczywiście. Roxy cichaczem co chwile coś z klatki do łóżka przenosi więc zrobiły sobie tam ładną spiżarnie, chrupki, karma w sporych ilościach, skradzione ciastko, jabłko, marchewka, ogórki ...itd Jakiś czas temu Roxy z Lili wybrały się na tajna wyprawę na drugie łóżku znajdujące się w pokoju. TO na które im wchodzić nie wolno. Zrobiło sie za cicho więc zaczęłam szukać, podchodze..patrze..a one we dwie do czegoś przyklejone na szafce, siedzą i uparcie coś obgryzają. Nie uciekają gdy podchodze..nowość. Zdjęłam Roxy ale ona zaraz drep drep i na nowo w to samo miejsce i oobgryza. Przegoniłam wkońcu obie i patrze co one tak gryzą. Po wizycie dzieci został kawałek karmelka przyklejonego do szafki ;D Dziewczyny uparcie krążyły wokół moich rąk by choć jeszcze kawałek słodkości dla siebie obgryźć i bardzo niezadowolone w końcu wylądowały na podłodze ;D
Awatar użytkownika
Lilien

U nas nastąpił również upałowy zgon :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Dziewczynki już takie się duże zrobiły, a ja nie mogę ich wytulić :(
Jutro podczas kolejnego sprzątania klatki mają na nowo mieć basenik, może po tych zgonach jednak przyjmą ten pomysł i troche futro pomoczą :)
anka28

Post autor: anka28 »

Lilien pisze: Obrazek
no pięknie ;D ;D ;D
a Jay Jay widzę utoczona ładnie :D
Misia [*] Whisky [*] Mamba [*] Imbir [*] Paszczusia [*]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34050
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”