poza tym wydaje mi sie, ze to nie o jedna trocine na stole chodzi, watpie zeby ktos wtedy uzyl takiego argumentu

poza tym, jesli chcesz pomocy, to opisz problem dokladniej, napisz jakich argumentow probowales i jakie sa na nie kontrargumenty

Moderator: Junior Moderator

A pewnie to nie jest kwestia 1 trociny
 A pewnie to nie jest kwestia 1 trociny   .
 . . Być może spróbuj zapytać ich, o co tak właściwie chodzi: czy chcą abyś częściej sprzątała, a może obawiają się, że nie zajmiesz się dobrze 2 ogonkami... Szczurki żyją średnio 2 lata, więc 9-miesięczny ogonek raczej nie umrze szybko
. Być może spróbuj zapytać ich, o co tak właściwie chodzi: czy chcą abyś częściej sprzątała, a może obawiają się, że nie zajmiesz się dobrze 2 ogonkami... Szczurki żyją średnio 2 lata, więc 9-miesięczny ogonek raczej nie umrze szybko  . A sprawa agresji między nimi powinna zostać rozwiązana przez odpowiednie łączenie.
. A sprawa agresji między nimi powinna zostać rozwiązana przez odpowiednie łączenie.Mysle czy nie zrobic tak ze jak koleżanka załatwi sobie szczura nie udawać przed rodzicami ze niby sobie kupiłam żeby zobaczyć ich reakcje a potem podmienić...

wiem ze ogony srednio zyja dwa lata i zajmowałam sie nimi bardzo dobrze tylko im nagle cos odbiło..zwirek tez zmieniam dosć często.Jak juz pisałam miałam 2 szczurki,tata je w miare lubił mamie było obojętne byle jej nie dotykały.A mimo ze mam 16 lat z moimi rodzicami nie da sie rozmawiac na ten temat i napisałam dlaczego wczesniej.
 wiem ze ogony srednio zyja dwa lata i zajmowałam sie nimi bardzo dobrze tylko im nagle cos odbiło..zwirek tez zmieniam dosć często.Jak juz pisałam miałam 2 szczurki,tata je w miare lubił mamie było obojętne byle jej nie dotykały.A mimo ze mam 16 lat z moimi rodzicami nie da sie rozmawiac na ten temat i napisałam dlaczego wczesniej.
 . A z tego, co podobno mówiła Twoja mama nie wynika, że jakoś specjalnie się sprzeciwia. Wydaje mi się, że można by z nią normalnie porozmawiać. Skoro pomaganie przy rodzeństwie i ogólnie życzliwe nastawienie z Twojej strony pomagają, to być może warto by było częściej tak się zachowywać? chociażby ze względu na możliwość adopcji drugiego ogonka
. A z tego, co podobno mówiła Twoja mama nie wynika, że jakoś specjalnie się sprzeciwia. Wydaje mi się, że można by z nią normalnie porozmawiać. Skoro pomaganie przy rodzeństwie i ogólnie życzliwe nastawienie z Twojej strony pomagają, to być może warto by było częściej tak się zachowywać? chociażby ze względu na możliwość adopcji drugiego ogonka  .
.
 nie ma co wojowac z rodzina
 nie ma co wojowac z rodzina  jej sie nie wybiera heh jesli dobre zachowanie dziala, a bardzo chcesz miec szczura to ja bym poszla na taki deal z mama
 jej sie nie wybiera heh jesli dobre zachowanie dziala, a bardzo chcesz miec szczura to ja bym poszla na taki deal z mama 
 ]
 ]