Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
kaka958

Re: Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Post autor: kaka958 »

Jaaki grubaśny przytulaśny kluchoszczur :D
Uwielbiam takie duże szczury do pomiziania, dlatego nie daje spokoju szczurowi od siostry mimo że to ledwie ponad 400gr.
Na tym zdjęciu jego grzbiet wygląda jakby wyłysiał od czochrania http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/19b ... 21926.html . Przyznaj się! >:D
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

valhalla pisze:Wiadomość niezwykła - dziś na wybiegu RYJEK (odwieczny Wróg Agutów) iskał CZŁAPKA (odwiecznego Wroga Haszczków) ;D
Ooo, to przełomowa wiekopomna chwila ;D A to było chwilowe zawieszenie broni, czy może bardziej stały układ?
Tęgoszczury są cudowne, ale rzeczywiście, trzeba uważać, bo można szybko przedobrzyć, szczególnie gdy predyspozycje genetyczne są. No cóż, trzymam kciuki. Oby tylko te piękniutkie udka za bardzo nie schudły ;D
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
valhalla

Post autor: valhalla »

gosja1 pisze:
valhalla pisze:Wiadomość niezwykła - dziś na wybiegu RYJEK (odwieczny Wróg Agutów) iskał CZŁAPKA (odwiecznego Wroga Haszczków) ;D
Ooo, to przełomowa wiekopomna chwila ;D A to było chwilowe zawieszenie broni, czy może bardziej stały układ?
Znając Ryjka to jakiś SPISEK, mający na celu zawłaszczenie klatki Agutów ;)
A tak serio, to nie wiem, pewnie przypadek. Może nie skapnął się, kogo iska ;)

Niedługo jedziemy z Kluskiem na jajcięcie. Prosimy o kciuki.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Trzymamy kciuki!!!!
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Kciukamy :-*
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Biedne jajca :( Ale kciukam.
PS: Jak było w Wawie :>?
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
valhalla

Arau, nie byliśmy :( W ostatniej chwili jak zwykle coś :(

Klusek już w domu, choć bez jajek ;) Spryciarz ma abażur, ale i tak dosięga do szwów, więc mamy noc pilnowania. Ja siedzę teraz jako pierwsza ;)
Miał jedno jajko brzydkie, prawdopodobnie uszkodzone po ugryzieniu w poprzednim domu. Dobrze chyba, że już nie ma tych jaj. Chociaż śmiesznie wygląda samiec bez jajek.
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Ojj... musicie się zacząć z Nami integrować, no ^^

Klusek, spryciarz :D "Cooo jest grane, tutaj coś było.... Zdejmijcie to muszę sprawdzić!"
Raany, jakby moje bez jaj wyglądały... biedaczek! Większość osób z obrzydzeniem patrzy na szczurze jajca, ale dla mnie są cudowne, bez nich moje chłopy byłyby... takie niekompletne :D
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
valhalla

Ja też uwielbiam szczurze jajca, ale pocieszam się, że jeszcze siedmiu jajecznych mi zostało :D
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Chłopaki bez jajek inaczej chodzą, wkrótce się przekonasz :D

Ja gdyby mnie na to było stać i gdybym miała łatwy dostęp do wziewki, to bym wszystkich wykastrowała. Jak na uczelni się wziewka pojawi, to Limfocyta też to pewnie czeka >D
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
valhalla

Limfocyta?! :o A czemuż to jaja ma stracić?
Awatar użytkownika
Entreen

Szczerze mówiąc, z fanaberii :P

Tak sobie w sumie to żartuję, bo nie wiadomo, kiedy ta wziewka uczelniana będzie, ale najchętniej to bym ich wszystkich wycięła... Takie miękkie pluszaki, spokojne, by były :)

i bez tych brzydkich jajek :P!

valhalla

No jak śmiesz! Jajka są piękne, cudowne i aż się proszą o mizianie ;D
Człap ma takie wielkie, cudne jaja :D I Węgiel, inni mają mniejsze nieco, ale też fajne :)

Klusek jest tak spokojny, że w nocy spaliśmy. Z transporterem przy łóżku, ale sprawdzaliśmy tylko kilka razy. Szwy nienaruszone.
Nawymyślałam mu wczoraj ostro, bo nie chciał leków zjeść... miałam jakiś kryzys i powiedziałam parę niemiłych słów. Potem wyprzytulałam i przeprosiłam małą lampkę, przecież to nie jego wina, że mu gerberek nie podpasował... ech. Czasem tracę siły, nie ogarniam. 8 szczurów, 1 w izolatce po kastracji, 1 z guzem przysadki i indywidualnym karmieniem, jego brat w tym czasie biega po całym pokoju, żeby ten mógł zjeść spokojnie... do tego dojdą bójki w innych klatkach i jak następuje kumulacja wszystkiego naraz, to czasem nerwy puszczają :( Zdecydowanie z doszczurzaniem poczekam, aż mi się stada samoistnie zredukują do powiedzmy 3-4 chłopa. Smutne to, ale przynajmniej wiem już, gdzie mam granice wytrzymałości.

Lampka Kluskowa mi wybaczyła i dała się wymiziać :)
Awatar użytkownika
Entreen

Wiesz, valhalla, problem tylko taki z Tobą, że Ty generalnie przecież się nie doszczurzasz... One same przychodzą :P

valhalla

Masz rację :) Ostatnie planowane doszczurzenie to były aguty... ale właśnie w tym rzecz, że i nieplanowane chcę powstrzymać. Skoro jestem za miętka, by nie zakochiwać się w DTciakach, to trudno - nie biorę teraz szczurów na DT, nie przeglądam tematów adopcyjnych, niestety wszelka moja pomoc przy ew. interwencjach może się ograniczać do użyczenia karmy, ściółki, klatki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”