Tak na szybko,z części wieczornego życia Nietoperowego stadka...
Bazyl.Prywatny ochroniarz
jordana...(Mnie tak dupek nie pilnuje,jak jego!

Ostatnio rozstał się ze Zgredkiem i trzyma z Otisiem...Kłótnia braterska?Nie wiem,ale foch na całej linii...
Niebieściaczek mój kochany...Frodo dla mnie,Piorun dla synka...Więc przez ciągłe sprzeczki,w końcu został po prostu niebieściakiem...
Już mu zęby strasznie odrastają po moim obcięciu...

Czytałam,że później trzeba bardzo często obcinać...W dodatku jak teraz ma wadę zgryzu,to nie ma innego wyjścia...
Kochany jest taki...Łazi za mną ciągle,jak kiedyś Kleofas...
Otisiek mały...Już nie jest taki mały...Od dziś uwielbia mojego Menża(o dziwo z wzajemnością...)Monż został oficjalnie obsikany,a Otiś wkupił się w jego łaski tym,że ode mnie uciekł do niego...

Ale miał zaciesz!!!(Monż...)
No własnie.Ostatnia kilkudniowa miłość Bazyla i Otisia...
A to walka o "najlepszy kąsek wieczoru",czyli Bazyl i jego wykop w stronę przeciwnika,widoczny na drugim planie...
"No dobra,zjem co mi zostawisz,w końcu jesteś moim białym bogiem!"...
Cała bitwa była oczywiście o orzechy włoskie,które dziś dostały jako składnik menu...
A tak na marginesie,mamy nowego zwierza w klatce...

Samo to się kocie wpakowało i wyjść nie chciało.Szczurom kociszcze zbytnio nie przeszkadzało,co z resztą widać na zdjęciu...
Długo nad tym pracowałam,ale muszę pochwalić się z postępów własnych.Początkowe przerażenie na sam zapach kota ustąpiło zaciekawieniu.Od kiedy kot nocuje w pokoju razem ze szczurami i przyzwyczaili się do swojej obecności przez kraty,do zapachu,nie panikują już tak.Ani one,ani kot.Na wybiegu wieczornym są wszystkie razem,kot powoli zaczyna próby delikatnej zabawy,choć wie,że za bliskie spoufalanie się oznacza dziaba.Ogony też zaczynają bardziej kotem się interesować,już bez strachu.
Za to niebieski ma kociambra gdzieś,na wybiegu olewa całkiem jego obecność,podchodzi bez nuty strachu,jak do kumpla z klatki,w dodatku bezczelnie wyżera kotu jedzenie z miski...A kot tylko patrzy z niedowierzaniem na tą rozpasłą bezczelność...

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe
http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38