Piękne panienki, wszystkie. Proszę wymiziać wszystkie razem i każdą z osobna.
Stadko z piernikowej chatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Staś i Małgosia oraz stadko z piernikowej chatki
Cudne stadko, no cudne po prostu. Musicie mieć z nimi masę uciechy
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
http://www.pracownia82.home.pl/szczurki/stadko48.html
Trzy Gracje …
Jak widać ciało „traci na wadze” nie tylko zanurzone w cieczy , ale i trącone w nosek piórkiem hehe
http://www.pracownia82.home.pl/szczurki/stadko29.html
Ochrona zapasów
…skąd my to znamy?… Też się przerzuciłam na słoiki po tym , jak musiałam kolejny raz z rzędu gonić po podłodze torebkę z resztką kukurydzianych płatków
Jestem pod wrażeniem potęgi GMR i rośnięcia w siłę waszego stadka. Nowi lokatorzy są przesłodcy, no a już te napleckowe śpiochy to…
Miaianko od dueciku i ode mnie oczywiście dla 13 -tki
Nie jesteś przesądna...13?...hm...
Trzy Gracje …
Jak widać ciało „traci na wadze” nie tylko zanurzone w cieczy , ale i trącone w nosek piórkiem hehe
http://www.pracownia82.home.pl/szczurki/stadko29.html
Ochrona zapasów
Jestem pod wrażeniem potęgi GMR i rośnięcia w siłę waszego stadka. Nowi lokatorzy są przesłodcy, no a już te napleckowe śpiochy to…
Miaianko od dueciku i ode mnie oczywiście dla 13 -tki
Nie jesteś przesądna...13?...hm...
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
- StasiMalgosia
Unipax
Ach ta autokorekta:) Ja kiedyś oddałam pracę w której autokorekta pozmieniała mi Myos Hormos na Myją Hormon, mój promotor był wyjątkowo uradowany jak mi o tym mówił:)
Co do 13 to całkiem fajna liczba choć liczymy że koło kwietnia w końcu doczekamy się 2 poczapeczkowców i będzie 15.
Nue oj mamy dużo uciechy, na przykład ostatnio goniąc za Bloo i próbując odzyskać skradzione klawisze od klawiatury miałam jej nawet w nadmiarze;)
Nakasha bo wnusie wyjątkowo fotogeniczne to i dużo zdjęć:)
Arachne to ten maluch
tylko nie jestem pewna czy to haskulec bo to ciemne rozlewa się jej też na brzuszek
a to Romiszcze

Ach ta autokorekta:) Ja kiedyś oddałam pracę w której autokorekta pozmieniała mi Myos Hormos na Myją Hormon, mój promotor był wyjątkowo uradowany jak mi o tym mówił:)
Co do 13 to całkiem fajna liczba choć liczymy że koło kwietnia w końcu doczekamy się 2 poczapeczkowców i będzie 15.
Nue oj mamy dużo uciechy, na przykład ostatnio goniąc za Bloo i próbując odzyskać skradzione klawisze od klawiatury miałam jej nawet w nadmiarze;)
Nakasha bo wnusie wyjątkowo fotogeniczne to i dużo zdjęć:)
Arachne to ten maluch
tylko nie jestem pewna czy to haskulec bo to ciemne rozlewa się jej też na brzuszeka to Romiszcze

Już samo spanie na boku ze stópkami zwiniętymi w pąstki jest rozbrajające, a co powiedzieć kiedy sen zmaga taką słodycz tuż przy miseczce z jedzeniem (Arachne) ? To już się człowiek rozpływa jak ... lody na Saharze 
- StasiMalgosia
Postanowiliśmy dziś zważyć całe tałatajstwo i oto wyniki:
Kawka - 402 (już prawie rok:))
Mgiełka - 401 (już prawie rok:))
Roma - 305 (9,5 m)
Berri - 300 (9m)
Steve - 280 (9m)
Mundek - 465 (7,5m)
Bloo - 280 (6,5m)
Ser - 235 (6,5m):/
Oy - 385 (6m)
Czuszka - 195 (2m 11dni)
Czok - 196 (2m 11dni)
Mała Czarna - 201 (2m)
Arachne - 215 (2m)
Wniosek tuczymy Serka-Fosterka i Stevego
Kawka - 402 (już prawie rok:))
Mgiełka - 401 (już prawie rok:))
Roma - 305 (9,5 m)
Berri - 300 (9m)
Steve - 280 (9m)
Mundek - 465 (7,5m)
Bloo - 280 (6,5m)
Ser - 235 (6,5m):/
Oy - 385 (6m)
Czuszka - 195 (2m 11dni)
Czok - 196 (2m 11dni)
Mała Czarna - 201 (2m)
Arachne - 215 (2m)
Wniosek tuczymy Serka-Fosterka i Stevego
- Krejzoolek
Fotki są powalające. ! 
Kiki, Dusia [*][/color][/size]
- StasiMalgosia
Steve jest bardzo chora...
Jakiś tydzień temu zaczęła nam kichać i gruchać. Dostała enro i wydawało się ze chorobę mamy już za sobą. W środę rano nagle zaczęła kręcić się wokół własnej osi i słaniać na nogach. Zapakowałam ją szybko do transporterka i pojechałam do doktor Soszyńskiej - diagnoza zapalenie ucha środkowego. Dostała seryd i antybiotyk i przez 2 dni było w miarę dobrze. Wczoraj przestała jeść, musieliśmy nutridrink z antybiotykiem podawać jej strzykawką do pysia. Dziś znów byliśmy w klinice dostała silniejszy antybiotyki i sterydy. Przed 2 dni mamy robić jej zastrzyki z antybola i sterydów i znowu wizyta. Ale jej stan jest ciężki....
Jakiś tydzień temu zaczęła nam kichać i gruchać. Dostała enro i wydawało się ze chorobę mamy już za sobą. W środę rano nagle zaczęła kręcić się wokół własnej osi i słaniać na nogach. Zapakowałam ją szybko do transporterka i pojechałam do doktor Soszyńskiej - diagnoza zapalenie ucha środkowego. Dostała seryd i antybiotyk i przez 2 dni było w miarę dobrze. Wczoraj przestała jeść, musieliśmy nutridrink z antybiotykiem podawać jej strzykawką do pysia. Dziś znów byliśmy w klinice dostała silniejszy antybiotyki i sterydy. Przed 2 dni mamy robić jej zastrzyki z antybola i sterydów i znowu wizyta. Ale jej stan jest ciężki....
- Krejzoolek
Biedna. 
Oby wyzdrowiała.
Oby wyzdrowiała.
Kiki, Dusia [*][/color][/size]
Re: Stadko z piernikowej chatki: kciuki dla Stevego:(
Kciukamy mocno!
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Trzymam kciuki ja i 13 (no w sumie 26 bo każda ma po 2 łapki ;P) bezkciukowych piąsteczek!
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Jak teraz ze Steve ?
Też oczywiście kciuków nie puszczam.
Też oczywiście kciuków nie puszczam.
Jak się czuje Steve? Mamy wielką nadzieję, że się trzyma i da radę paskudnemu choróbsku
Mocno ściskamy palce!
Mocno ściskamy palce!
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
kciukamy
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
- StasiMalgosia
Dziękujemy za kciuki i prosimy o więcej
Steve walczy, jest wycieńczona i wychudzona, ale zaczęła troszkę jeść sama. I to jest jedyna rzecz która daje nam nadzieje. Niestety to co zjada to zdecydowanie za mało więc nadal dokarmiamy ją strzykawką. Wczoraj dostała kroplówkę dziś jedziemy na następną. I cały czas nie tracimy nadziei, według pani doktor jej szanse to 50/50. Najbliższe dwa dni powinny być rozstrzygające. Biedactwo jest tak pokłuta że aż dziw że na tylko jedna małą zmianę martwiczą.
Steve walczy, jest wycieńczona i wychudzona, ale zaczęła troszkę jeść sama. I to jest jedyna rzecz która daje nam nadzieje. Niestety to co zjada to zdecydowanie za mało więc nadal dokarmiamy ją strzykawką. Wczoraj dostała kroplówkę dziś jedziemy na następną. I cały czas nie tracimy nadziei, według pani doktor jej szanse to 50/50. Najbliższe dwa dni powinny być rozstrzygające. Biedactwo jest tak pokłuta że aż dziw że na tylko jedna małą zmianę martwiczą.
biedna mała...oczywiście kciuków nie puszczamy i ślemy wam pozytywną energię, żeby Steve przetrwała ten koszmar choroby i szybko doszła do siebie
ból towarzyszący zapaleniu ucha zapewne przekładał się też na brak chęci do jedzenia , dobrze więc , że pilnujecie dokarmiania; może oprócz nutridrinka zjadłaby inne pożywne miękkie rzeczy takie jak gerberek z jakimś mięskiem - myślę , że też można go podać strzykawką?
Oby te leki ulżyły jej jak najprędzej i pomogły całkowicie wyleczyć ogonka
buziaczki dla stadka , ze szczególnym uwzględnieniem chorutki, ktorej jeszcze raz życzymy dużo siły i apetytu
ból towarzyszący zapaleniu ucha zapewne przekładał się też na brak chęci do jedzenia , dobrze więc , że pilnujecie dokarmiania; może oprócz nutridrinka zjadłaby inne pożywne miękkie rzeczy takie jak gerberek z jakimś mięskiem - myślę , że też można go podać strzykawką?
Oby te leki ulżyły jej jak najprędzej i pomogły całkowicie wyleczyć ogonka
buziaczki dla stadka , ze szczególnym uwzględnieniem chorutki, ktorej jeszcze raz życzymy dużo siły i apetytu