Cyklostadko: Strachkwas i Tobiasz Trzeci.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Cyklotymia

Re: Kupa szczęścia - Moonio i Edzio

Post autor: Cyklotymia »

Na razie w klatce wrzuciłam hamakopięterko z ogromnej ścierki do naczyń, do tego na górze jest huśtawka i drabinka na nią prowadząca (Edek lubi tam siedzieć, Moon niespecjalnie - wchodzi tam tylko wtedy, gdy kładę tam jakieś jedzonko)

Obrazek

Panowie się dalej tłuką - to chyba im się nigdy nie znudzi. Piski są okropne, ale póki co żadnych ran nie ma, więc niech sobie ustalają dalej hierarchię...

Musiałam wykąpać małych smrodków, bo już zalatywali moczem, mimo że im sprzątam często klatkę i domek - tak to jest, jak sobie chłopcy lubią w siuśkach poleżeć. Ed zniósł mężnie kąpiel, bez piśnięcia, za to narobił kilka bobków. Mooniek z kolei panikował i piszczał, ale kupa pojawiła się tylko jedna. Teraz są czyściutcy i pachnący, a w nagrodę za ich poświęcenie dla dobra neuronów węchowych moich i mojej rodziny, zostali obdarowani masą smakołyków.

Teraz trochę fot:

Edziu i jego łapka, tak cudowna, że aż by się ją chciało całować i całować... :)
Obrazek

Daj buzi! (oczywiście sama robiłam zdjęcie i chwyciło tylko fragment tej jakże romantycznej sceny)
Obrazek

Tulu tulu... Szaliki ze szczurów ciepłe i modne!
Obrazek
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Łapcia Edzia słodziutka! :-*
Z tymi szalikami to radzę uważać...niebezpieczną reklamę robisz :P Zapomniałaś dodać, że szalik ma być z ŻYWYCH szczurków! :P ;D ;)
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Jakie to są już wielkie chłopy :o! Przytulaśne miśki :D
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
arrisum
Kontakt:

Post autor: arrisum »

Jaka łapencja! O klękajcie narody przed tą dostojną łapencją! Miziaaaanko dla przekochanych zakapturzonych panów :-*
Goin' under - rats are in the cellar
goin' under - skin is turnin' yella

Obrazek
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

Powiem że panowie mają niezłą klatkę alcatras - podwójne zabezpieczenie przed zbiegami :P Ale to mężne chłopy są co żadnych przeszkód się nie boją ;)
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
odmienna

Post autor: odmienna »

.Klaciora, jak malowana. Chłopoki, jak smoki :D ale w sprawie szczurzego szalika nie ma się co poddawać reklamie, choć nie do końca kłamie...ładny i może i modny, to fakt. Ale bywa że drapie, bywa że gryzie a co najgorsze- kapryśny i w razie chłodu sam się piernik pod bluzkę chowa...o takich szczegółach, że kradnie, skubie włosy, fuczy do ucha a i pokropić w najmniej pożądanym momencie lubi, to nawet wspominać nie ma co. W każdym razie, radzę się zastanowić przed nabyciem... ;D
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Mooniek z kolei panikował i piszczał, ale kupa pojawiła się tylko jedna.
Krowa ,ktora dużo ryczy mało mleka daje ;);)
Tak mi się skojarzyło dziwacznie. Ale ja dziś niewyspana, wiec głupoty piszę ;)
Panowie dorodni :)
Aż Masumi zasiadła mi na ramieniu i podziwia:)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
ol.

Post autor: ol. »

Dorodni panowie. Edek na pierwszym zdjęciu rzeczywiściee niby król łaskawca dłoń do ucałowania podaje :D
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

jakież dorodne już są te chłopaczki! :)
łapeczka przeurocza i szaliczek niezgorszy; szkoda , że ja nie mogę się takim otulić...
Ucałuj chłopaków ode mnie i naszych dziewczyn :-* :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Cyklotymia

Chłopaczki wymiziane, wycałowane tak, że aż im mało oczka nie wypadły od pulsowania.

Szczególnie miło było je całować po brzuszkach, bo zrobiłam im generalne porządki w klatce, wrzuciłam trochę sianka i wykąpałam panów w wannie... Wreszcie doczyściłam im ogony! A Mooniek dalej piszczy strasznie podczas mycia (chociaż dzisiaj to było raczej moczenie niż mycie, niedawno przecież ich kąpałam tak porządnie).

Najlepsza jest reakcja mojego lubego (napisałam mu o Moonowym piszczeniu) "ej noe myj go juz, bo sie przyzwyczai i nei bedzie juz spiscał przy mnie" (pisownia oryginalna, po odpowiednim etanolowym przygotowaniu piszącego xD) Jest coś niezdrowego w chęci usłyszenia Moońkowego piszczenia :P Wytknęłam mu to, na co odpowiedź brzmi "zootechnika: mgr inż + zoofila gratis :D"

Panowie zrobili mi brzydki kawał. Nie mogłam znaleźć mojej maskotki - szczurka ikeowego, który zazwyczaj wala się gdzieś po biurku. Znalazł się skitrany w mojej pościeli, z wielką dziurą na ogonie. Zazdrość? :P
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Szczególnie miło było je całować po brzuszkach, bo zrobiłam im generalne porządki w klatce, wrzuciłam trochę sianka i wykąpałam panów w wannie... Wreszcie doczyściłam im ogony! A Mooniek dalej piszczy strasznie podczas mycia (chociaż dzisiaj to było raczej moczenie niż mycie, niedawno przecież ich kąpałam tak porządnie).
Ahhh zdradz tę tajemnicę doczyszczonych ogonow;)))

Przyznam się, ze ja tez lubie sluchac szczurzych piskow (ale tylko wtedy, kiedy wiem ,ze zadna krzywda sie im nie dzieje).Gorzej zdecydowanie sie slucha ich podczas zastrzykow:(

Czyli wielkie buziaki w brzuszyska ode mnie :) (i od Dziewczynek, ale one to lepiej z daleka od takich widokow, bo mi powariują :))
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Właśnie - jak im te ogony czyścisz? Ja na Mokkę wprawdzie już machnęłam ręką, bo kiedyś próbowałam jej ten ogon umyć żelem do higieny intymnej bodajże, nic to nie dało i w dodatku się obraziła śmiertelnie, ale zwyczajnie jestem ciekawa, jak się czyści ogony szczurzym samcolom :D
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Cyklotymia

Bo to trzeba jak z brudnymi garami - odmoczyć! :D Moi panowie się potaplali w wannie w dość ciepłej wodzie, ogony mieli cały czas zanurzone, no i część syfu udało się domyć.
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Nasze panny codziennie brodzą w wodzie , wyławiają zabawki , przysmaki...a w kwestii ogonów niczego to nie zmienia! ;D
Po dzisiejszym "śtresie" nie będę ich więcej uszczęśliwiać na siłę, przywykłam już do tych ich ogonów , a pachną ładnie , zwłaszcza jak urzędują przy koperku , bazylii czy zielonej natce :D
Wycałuj mocno te swoje czyściochy ode mnie! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
odmienna

Post autor: odmienna »

Dzień dobry :
Obrazek
nie chcę go męczyć zdjęciami, ale na tych zdjęciach, zwłaszcza w powiększeniu widać, że jego sierść jest taka ...inna, karbowana? : Obrazek Obrazek Obrazek
i jeszcze wąsiki- w realu, są nawet bardziej skręcone: Obrazek

co to będzie? Gdzie mam spać? Obrazek.

Od Gościa, nie dowiedziałam się nic, ani czym go karmił, ani do czego się zdążył przyzwyczaić. Chłopak chciał się go pozbyć i tyle. Mam wrażenie, że nie wie o szczurkach nic, bo dalej się upierał, że dzieciak ma trzy tygodnie. To cudne maleństwo, to chyba nietrafiony prezent.
Jest słodki :D . Oczywiście troszkę wystraszony, ale bez paniki. Głaskany, słodko mruży ślepka :P .
Zabieram się za organizowanie mu sypialni, bo nieco zaskoczyło mnie, że udało nam się go „przejąć” już dzisiaj i muszę improwizować. Kurczak, że też muszę jutro na cały dzień zostawić towarzystwo samo... dzisiaj nie będę go męczyć poznawaniem Kwarków. Zrobimy to jutro wieczorkiem.
A Ty Cyklo myśl nad imieniem i wygłaskaj Monia i Edziola.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”