Smegowych kłębuszków siedem

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: Smegowe kłębuszki - Chrupka, Benia i Luna

Post autor: smeg »

Po wspólnej nocy w małej klatce Krowka i Chrupka śpią razem w hamaku :) nie przytulone, ale obok siebie, to już coś :D W ogóle mam wrażenie, że to Krowka dominuje Chrupkę :P jak urośnie, to rozniesie mi całe stado ;D nie bardzo wiem, jaki teraz powinnam zrobić następny krok w łączeniu, żeby nie zepsuć dotychczasowych efektów. kogo z kim połączyć i w jakiej klatce, żeby było dobrze?
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
Agatow

Post autor: Agatow »

No proszę! Króweczka niby mała ale ma charakter.. lub charakterek, wkrótce będziesz wiedziała ;) Jestem pewna że w końcu się dogadają ale życzę żeby to było szybko.. mniejszy stres dla szczurków i Ciebie. Najważniejsze, że już się polepsza ;)
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

i jak dziewuszki Smeg? coraz większe postępy? :-*
głaski przesyłamy
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

No właśnie nie za bardzo :/ Po nocy z Chrupką postanowiłam zaryzykować i zostawić w małej klatce Krówkę z Luną. Tłukły się strasznie, ale rano, ku mojemu zdziwieniu, spały przytulone na hamaku. Niestety, wieczorem znowu się pobiły i mała skończyła z okropną raną w okolicach pachwiny :( Krew nie ciekła, ale wyglądało to dość obrzydliwie. Przemyłam ją rivanolem i dziś wygląda lepiej, więc pewnie się z tego wyliże. Ale nie wiem już, jak je łączyć, skończyły mi się pomysły na konfiguracje szczurów w klatkach...

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

biedaczynka moja :(

muszę przyznać jak czytam te twoje zabiegi z taką maluszką, to się cieszę i jestem wniebowzięta, że moi panowie do maluchów nic nie mają nigdy i łącze zawsze poprzez położenie ich razem na łóżku i tyle :)

trzymam jednak kciuki za dalsze łączenie!
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Dogadają się :) Jeszcze kilka wizyt w transporterku i pewnie bedzie dobrze :) Spią w końcu razem przytulone :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

i jak tam??
jakieś fotki??
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Śliczne ogonki. <3
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Słabo nam idzie to łączenie. Do tej pory miałam same bezproblemowe :( Krówka za cholerę nie chce dać się zdominować, drze się w niebogłosy, ale staje na dwóch łapkach w bojowej pozie. Tyłek ma cały w strupach, bo jednak starsze trochę ją dziabią. Ostatnio wypuszczam je trochę na korytarzowym parapecie, tam jej nie gryzą, a ona czuje się śmielsza i je zaczepia. Ale żal mi ich, bo są takie zestresowane, że kupkają po całym parapecie, a ja nie mogę spędzić całego dnia na korytarzu, zwłaszcza że nie jest tam zbyt ciepło (dla mnie i dla szczurów). W transporterku po 10 minutach walki potrafią zasnąć obok siebie, ale na dłuższą metę nie przynosi to efektu. Dzisiaj wyjęłam z klatki wszystkie kryjówki Krówki, żeby się wreszcie poddała, zamiast zgrywać cwaniaka :P

Krówka i jej dupka w strupkach:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Luna:
Obrazek Obrazek

Chrupka i mój nowy kolor włosów (na pierwszym zdjęciu) :D
Obrazek Obrazek

Benia:
Obrazek Obrazek Obrazek

Raz się udało - Krówka śpi z Luną. Zostały do tego brutalnie zmuszone ;D
Obrazek

A tu moje trzy starsze naleśniczki :)
Obrazek Obrazek

Klatka po przemeblowaniu (próbowałam cały dzień trzymać je na parapecie korytarzowym, później jeszcze byłam z nimi u sąsiadki przez kilka godzin, wszystko było ok, wyszorowałam i przemeblowałam klatkę - brak efektów, tłukły Króweczkę nadal)
Obrazek Obrazek

Sesja pt. "podbieramy pańci kolację"
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Bójka!
Obrazek Obrazek

Trochę się użalam z tym łączeniem, musicie mnie powspierać 8)

Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

będzie dobrze :). chyba Krówce się trochę urosło :P?

https://lh6.googleusercontent.com/_wf2Z ... G_4627.JPG apeluje o częstsze takie foty :P!
https://lh3.googleusercontent.com/_wf2Z ... G_4656.JPG i o takie też, ale z Krówką [więc się zwracam tutaj do Wytwornych Dam o zaprzestanie podgryzania i do samej Krówki o pleckowanie w końcu :P]
btw mam taką samą klatkę jak ty tę na górze :) ale chorobówka/dt jest z niej.

https://lh4.googleusercontent.com/_wf2Z ... G_4754.JPG e tam bójka, to zapasy miłosne ;)!

https://lh5.googleusercontent.com/_wf2Z ... G_4732.JPG słodycz!
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Chrupeczka fenomenalna :-* ::) Haszczaki mają straszny urok
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

klauduska pisze:będzie dobrze :). chyba Krówce się trochę urosło :P?
Też mi się tak wydaje ;) Rośnie jak na drożdżach :D Może chce sama je położyć wszystkie na plecki ;D

Awatar użytkownika
furburger

Post autor: furburger »

Manfred :'( [*] Alfred :'( [*] Bolesław :'( [*] Kayomi :'( [*]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

https://lh5.googleusercontent.com/_wf2Z ... G_4732.JPG słodziak! :-*
https://lh6.googleusercontent.com/_wf2Z ... G_4742.JPG "Czas relaksu, relaksu to czas..." ;) :D
https://lh3.googleusercontent.com/_wf2Z ... G_4675.JPG hmm... cóż Ci powiedzieć ... ::) Jak kiedyś nie będziesz mogła nigdzie znaleźć Luny, spójrz na wszelki wypadek na górę mebli... ::)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Agatow

Post autor: Agatow »

No to się okazuje, że Krówka ma waleczny temperament :) Nie wiem czy jesteś w stanie zmusić ją do większej uległości, ponieważ charakteru tak szybko się nie zmienia... z tego co piszesz strupkami na tyłku też się zbytnie nie przejmuje. Jak jest teraz kiedy nie ma skrytek w klatce? Wiesz, byłam pewna, że to kwestia dotarcia się i potrwa to parę dni.. przykro czytać że jednak są z tym problemy, To stres dla Ciebie i szczurków :) Ten parapet to jakiś krok naprzód bo są w stanie spędzić ze sobą więcej czasu, dobrze to wymyśliłaś :)

Trzymam kciuki i życzę, żeby było jak najmniej poszkodowanych, niech Krówka się trzyma, starsze dziewczyny może w końcu przywykną do "trudnej" współlokatorki ;)
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”