Czego w słowie "przeredaguje" nie rozumiesz?Kameliowa pisze:Widziałam pierwszy postJakby wszystko do tego postu wrzucić to byłoby idealnie. Bo sorry, ale kto będzie czytał 8 stron? Jak co poniektórym nie chce się przeczytać spisu treści itp?

Moderator: Junior Moderator
Czego w słowie "przeredaguje" nie rozumiesz?Kameliowa pisze:Widziałam pierwszy postJakby wszystko do tego postu wrzucić to byłoby idealnie. Bo sorry, ale kto będzie czytał 8 stron? Jak co poniektórym nie chce się przeczytać spisu treści itp?
Zrozumiałam za pierwszym razem, bardziej irytuje mnie to, że sa ludzie za leniwi na czytanie tego nad czym ty się namęczysz, bo po co? Skoro mozna napisać nowy temat w innym dziale i tak się dostanie swoje odpowiedzi? To mnie doprowadza do "wrrrrr" ;pRajuna pisze:Czego w słowie "przeredaguje" nie rozumiesz?Kameliowa pisze:Widziałam pierwszy postJakby wszystko do tego postu wrzucić to byłoby idealnie. Bo sorry, ale kto będzie czytał 8 stron? Jak co poniektórym nie chce się przeczytać spisu treści itp?
Pisze trzeci raz, że mam zamiar to poskladac w JEDEN post! Wrrrr...
Kameliowa pisze:podczas II wojny światowej zjadły niejednego poległego w kanałach, podgryzały żywcem skazanych na śmierć głodową , często dziadka, brata, ojca takiej babuni z tramwaju czy autobusu.
i tu trzeba zadać sobie podstawowe pytanie: czy to jest moja sprawa?
I czy babcię powinno w ogóle obchodzić co ja ze sobą wożę ? Do póki to nie stanowi zagrożenia i nie łamie przepisów- nie. A ja nie zamierzam przesiadać się czy czekac na następny autobus bo ktoś żyje stereotypami
Rozdział II – Przewóz zwierząt i rzeczy
§ 12.
Zabronione jest przewożenie:
zwierząt niebezpiecznych lub jadowitych.
przedmiotów łatwopalnych, cuchnących, radioaktywnych, żrących, wybuchowych oraz innych materiałów niebezpiecznych (w tym butli gazowych),
broni palnej lub gazowej, z wyjątkiem uprawnionych do tego funkcjonariuszy w czasie pełnienia służby,
przedmiotów, które mogą wyrządzić szkodę innym podróżnym przez uszkodzenie lub zabrudzenie ich ciała lub odzieży.
§ 13.
Pasażer może przewozić zwierzęta i rzeczy w tym rowery, z wyłączeniem wymienionych w § 12, jeżeli istnieje możliwość takiego ich umieszczenia w pojeździe, by nie utrudniały przejścia, nie zagrażały bezpieczeństwu ruchu, nie zasłaniały widoczności kierującemu pojazdem i nie powodowały zagrożenia dla innych podróżnych.
§ 14.
Zwierząt i rzeczy nie wolno przewozić na miejscach siedzących.
Nadzór nad przewożonym zwierzęciem lub rzeczą należy do podróżnego.
§ 15.
Przewóz zwierzęcia może odbywać się wyłącznie pod stałym i ścisłym nadzorem Pasażera.
Pasażer powinien dysponować aktualnym świadectwem szczepienia zwierzęcia.
W czasie przewozu pies winien mieć założony kaganiec i być trzymany na krótkiej smyczy.