Szeregowy, Rico, Kowalski, Doris, Arlena

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Re: Szeregowy, Kowalski, Rico

Post autor: Bandziornooo »

Moje małpy cyrkowe chyba wiedzą że na forum się komuś podobają i ktoś się ślini, bo codzień dostarczają mi takich wrażen :D

Domiii i xiao-he nie mam pojęcia jak możecie namowić, wszystko zależy od rodzica :D hmm ale sądząc po tym że zgodzili się na 3-kę, 4-ty moze różnicy wielkiej nie zrobi ;)
Moja ekipa : Doris + Arlena
Za TM: Szeregowy (*), Rico (*), Kowalski (*)
Malachit
Numer GG: 2405640

Post autor: Malachit »

Jak ja uwielbiam twoich panów ;D
Ale w ogóle Bandziornooo patrz, ile małych Skipperów! I nawet większość ma kropki na czole! http://szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=37324 ;D
Wyszukiwarka nie gryzie
Awatar użytkownika
Bandziornooo

OMG !!! Malachit jak mogłaś !!! Koniec. :O Nie będzie już spokojnie w mojej głowie.. Obiecałam sobie że jak już miałabym mieć jeszcze 1 pingwina to tylko takiego czarno białego z kropka na głowie, a Ty mi tu wysyłasz istną Antarktydę pełna Skipperów!
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

No widzisz jaka okazja! Tyle Skipperków malutkich, ślicznych i uroczych ::)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Skippery jak malowane, ale nie jestem pewna..z resztą mój TŻ musi sie wypowiedzieć w tej kwestii jeszcze :O
http://www.youtube.com/watch?v=ftJWOYTA0cU
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

To co ? Trzymam kciuki za kolejnego pingwinka - skippera :) Skoro już ma kropkę to jak nic musi do stada dołączyć. ;D Wymiziaj te piękne kluchy :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bandziornooo

jeśli będzie transport, to biorę, ! TŻ się zgodził, a nawet pochwalił pomysł :)
Awatar użytkownika
Bandziornooo

stalo sie jedno z najgorszych rzeczy.... właśnie wróciłam od weterynarza...kowalski stracił oko... Byłam wziąć prysznic, nie było mnie dosłownie 10 minut...musiał sie bić. pewnie z Szeregowym ... Zobaczyłam krew na i obok oka, wiem ze nic sama nie zrobię więc ubrałam co bylo pod reka i pojechalam do weterynarza. Niestety mój własnie robił jakąs operację i przyjął mnie inny skonsultował sie z reszta, okazało się ze oko stracone, wypłynęło... :( Przełknełam śinę, łzy ciznęły mi sie do oczu, no ale trudno. Żyje, będzie tylko wybrakowany... Trzeba smaorwac jakas maścią, izolacja przez co najmniej tydzień...i wtedy chcial mi pokazac jak smarować ta maść...A resztki oka trysły na chorobówke. Mroczki przed oczami, trace słuc h, mysle koniec....Wiem co czujesz Kowalski bo ja czuje to samo... tylko tyle że bez bólu...Zemdlałam. Nie wiem jak to się stało, czułam jak odpływam. Widziałam krojonych ludzi na bloku operacyjnym a ta jedna rzecz zmogła mnie kompletnie... Nie wiem jak sobie z tym poradze...Adopcje przesuwam w czasie nie mam teraz do tego głowy...Siedze i rycze jak dziecko
Malachit

Biedny Kowalski... co oni tam wyprawiali :(

Ale ty już nie płacz, bądź silna dla niego. Szczur bez oka świetnie sobie radzi, ważne teraz, żeby się ładnie zagoiło i nie stało się nic więcej, trzymam za niego kciuki!
Wyszukiwarka nie gryzie
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Malachit, nie ma pojęcia..brałam prysznic, nie było mnie dosłownie 10 minut, a gdy przyszłam było za późno.. nie widziałam na łapach żadnego z nich krwi, ale scenariusz podejrzewam że mógł byc taki jak zawsze... Kowalski zaczepiał Szeregowego, ten sie wkurzył i sie ganiali aż w koncu pazurem dziabnął go w oko...
Dostałam DETREOMECYNĘ 1%, ale z tego wszystkiego nie jestem juz nawet pewna czy mam smarowac raz dziennie czy 2...
Szykuje biedakowi chorobówkę i mysle poważnie nad kastracja... tylko którego... mysle nad Szeregowym...ale wiem że był prowokowany (Rico chciał go gwałcic a Kowalski dominować) Sama nie wiem już... Do tego czuje sie taka zażenowana tym omdleniem...
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Dodatkowo nie wiem co z adopcją...skoro takie rzeczy się dzieją w stadzie boję się wziąć maluszka pod dach, gdyby coś się stało takiemu maleństwu nie wiem co bym zrobiła...
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Kowalski schował się pod prześcieradło, a mi żal go stamtąd wyciągac.. Zastanawiam się gdzie postawić chorobówkę, w pobliżu klatki czy w lepiej w drugim pokoju żeby się nie czuli? Co sądzicie? Jak ich zastałam nie widać było jakiejś nienawiści, pewnie to był wypadek, ale nie mogę się otrząsnąć z widoku tego oczka.. Nie wiem jak on będzie sobie bez niego radził czy ktoś miał juz taki przypadek? Nie moge nic znaleść na forum na ten temat... :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/
Malachit

Tutaj jest o tym, jak widzą szczury http://www.ratbehavior.org/RatVision.htm (na zdjęciach na dole widać, że ogólnie nie widzą za dużo).
BlackRat ma samiczkę, która od urodzenia nie ma oka (sylwiaj chyba też, ale pewna nie jestem). Szczury potrzebują przede wszystkim węchu, wzrok nie jest dla nich tak ważny jak dla nas, dlatego myślę, że Kowalski sobie poradzi.
Ja bym postawiła chorobówkę obok starej klatki, bo przecież oni się nie gryzą ze sobą, więc nie będą się irytować bliskością. Ehh wariaci...
Wyszukiwarka nie gryzie
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Współczuję strasznie:( Ano, chłopcy są strasznie mało delikatni, u mnie wypadek z rozciętą wargą podczas zwykłej kłótni... Nie ich wina, zdarzyło się. Opiekuj się pingwinkiem, niech się wyliże w spokoju, ucałuj łepek...
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
Bandziornooo

A wydawało mi się że jest spokój w stadzie.. Pewnie był to wypadek, Kowalski nie zdążył zamknąć oczka i pazur je przeciął... Nie umiem sie odnaleźć strasznie mi smutno i mam wyrzuty sumienia że może gdybym wtedy była w pobliżu to by się nie stało...Wiem mogło się stać kiedykolwiek, jakbym spała czy poszła do sklepu...Mimo wszystko źle mi z tym. Jutro planuje z rana pojechać do weterynarza niech obejrzy oczko czy nic się z nim nie dzieje, czy dobrze sie goi itd..Nie wiem czy Kowalski nie powinien dostać coś p/bólowego...Wszystko stało sie za szybko... :( :( 7 dni ma być osobno, jednak nie wiem jak on będzie sobie radził bez oczka, łaził po klatce, czy inne go nie będą gnębić i przede wszystkim co zrobic aby sytuacja NIGDY sie nie powtórzyła ? Każda rada, wskazówka na wagę złota !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”