Witam.. pisałam w którymś z tematów,a el minął tydzień i nitk nie odpisał więc zacznę z innej mańki...
Od 3 miesięcy mam Lurkę.... ma ona jakies... 5 misiecy... jest dość duża ale miła itd... postanowiłam dołączyć do niej koleżankę.
Teraz w pokoju mam trzy ciule [Lurke, Gandzie-małą- i Mietka -DT-mały]. Nie pozwalam oczywiście spotykać się dziewczynom z Mietkiem, ale ogólnie w pokoju jest. Ale wróćmy do rzeczy...
Czytałam dużo o łączeniach i jak na razie nie było problemu... tj włożyłam dziewuchy do wanny na odległość 20cm jakoś i odrazu zaczęły łazić w okół siebie. Lurka wąchała i wydawało mi się, że polizała małą po pupie... i od wtedy się zaczęło... Mała zaczęła łazić pod Lurkę , pod brzuch jakby szukając matczynej opieki. Lurcie chyba nie załapała macierzyństwa i raz chciała [albo to zrobiła] podgryźć Gandzię, ale ją odsunęłam. Młoda i tak się pchała pod jej nogi. Wtedy po minucie... może dwóch... Lurka oszalała [czyt.] za wszelką cenę chciała się wydostać ... skakała do mnie więc ją w końcu wyciągnęłam. Wzięłam też Gandzię więc oba ciule miałam na sobie... Młoda strasznie chciała iść do Lurki, ale nie pozwoliłam jej, bo nie miałabym kontroli w razie czego [nie mam oczu przecież na karku] ... Lurka nie jeżyła się, nie skakała.. łaziła w tą i we w tą najzwyczajniej [tak mi się wydaje] zestresowana. Nie pamięta już takich małych ciulów, tym bardziej szukających cyca ... ;P Młoda nie piszczała przy L'urine a jest raczej typem piszczałki bo później to pokazała kiedy trzymałam ją na rękach.
Teraz Gandzia siedzi w bluzie/kieszeni, Lurcia gdzieś biega w pokoju... zaczepiła mnie raz [za nogę] to ją zaczęłam wołać co by zazdrosna nie była I MAM NADZIEJE, ŻE NIE JEST chociaż nie weszła na nogę [a nie jest typem słuchacza i niggdy wcześniej biegając po pokoju nie zaczepiała mnie].
Zapoznałam was z aktualną sprawą, a teraz pytania:
- Jakie oznaki (w wannie;];] )mogą okazywać ciule kiedy się zaprzyjaźniają?
- A jakie kiedy za sobą nie przepadają?
- Co może oznaczać zachowanie Lurki względem Gandzi i jak ewentualnie mam pomóc?
- Moglibyście napisać mi na co muszę zwrócić szczególną uwagę?
Jutro mam nadzieję, bedę mogła wam podziękować za odpowiedzi i zapytać o kolejne nasunięte się pytanka...

A teraz dobranoc!
P.S. Ciule są w oddzielnych klatkach [Gandzia i Lurka obok siebie na odległość 4 cm...]