Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
merch

Re: Tupot Małych Stóp

Post autor: merch »

a Fuks nie moze byc z reszta stada ?

Co do Deborki, Nina ucho zawsze bardzo obniza nastroj bo boli, niestety jest tez przy mozgu i dosc latwo zakazenia z ucha przechodza na mozg , co wiadomo jak sie konczy... , wedlug mnie warto dolozyc do antybiotyku drugi antybiotyk ogolny, dzialajacy synergistycznie , jesli bierze enrobiofloksacyne to doksycykline, jesli gentamycyne to amoksycykline. Mozna tez zmienic antybiotyk, ostatnio do antybiotykow , ktore mozna stosowac u szczurow doszly Cobactam - cefalosporyna i Marbocyl , nowszy chinolon , zapewne nie wszystkie lecznice to maja , ale mozna sciagnac.

Trzymam kciuki.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Z resztą stada tzn? Mam tylko towerowce (max roczne wariatki), Paskudy (3 łyski, Nessy i Missy), tymczasowo przedszkole (7 dzieciaków), Fuksa i Femi, no i trzy pojedyncze chorobówki. Nie mam do kogo go dołączyć... On ma 2 lata i 4 miesiące, ledwo łazi (poza łapkami ma sie rewelacyjnie, nawet po serduszku i płucach nie słychać jego wieku) i musi mieć specjalnie urządzoną klatke.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

A czy on sie dobrze dogaduje z towerowcami , moze by tak wymiennie?

Ze starszymi szczurkami czasem jest ciezko, wydaje mi sie ze z samcem jajecznym nie ma co go laczyc to moglby byc za duzy stres . Kurde no nie bardzo wiadomo co robic , a moze trzyac na wolnosci ? taki starszy nie robi duzo szkod ( zasadniczo wogole nie robi a ktos by go czasem odwiedzl , no nie wiem no)
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Nina
Kontakt:

Towerowce go zamęczą... Wolność go nie interesuje (do sprzątania klatki wyciągam go z niej na siłe i cały ten czas spędza pod kocem z chrupkiem w łapkach...) Jemu jest po prostu potrzebny szczur do przytulenia, taka ciapa jak on.
Nie wiem no, może zobacze jak sie będzie zachowywał sam... A nóż okaże sie, że jest taki jak Deborka, która bez szczurzego towarzystwa odżywa ::) W każdym razie nie moge patrzeć na Femisie w takim stanie. To taka mała iskierka a z Fuksem świeci coraz słabiej :(
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Nina
Kontakt:

Czyżby nas cholera jasna czekała powtórka z rozrywki? Zachowanie Deborki coraz bardziej przypomina mi Delisie :-X
Dodatkowo kręci sie w kółko i ma jakieś dziwne tiki (np. nagle lata jej noga)
Byłyśmy u weta przed chwilą. Dostała 3 zastrzyki, 2 antybiotyki i Catosal.
Ucho jest już na prawde w porządku, a ze szczurem coraz gorzej...

Przy okazji Solisie wzięłyśmy. Mama sie uparła, żeby sprawdzić jej zęby, bo przecież nie je nic twardego. Zrobiła piękny pokaz tego, jak strasznie uwielbia mum i wpatrywała sie w nią jak w obrazek :D
Tupot Małych Stóp
Nina
Kontakt:

No dobra, żeby nie pisać tylko o tym co złe, pokażemy to, co dobre :)
Co robi sie z norkami:
Obrazek
Co sie robi w kuwecie:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jakie miny strzela sie po kursie u schrekowego kota:
Obrazek
Agutowo:
Obrazek Obrazek

Dla babci merch :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Soliś upapraniec :P No dobra, dzielny upapraniec, mum każe tak napisać ;) :
Obrazek
Tupot Małych Stóp
Babli

Post autor: Babli »

Nina, nie lubię Cię! Wszędzie wyglądasz prawie inaczej i wszędzie tak samo ładnie ::).

A Soliś to rzeczywiście dzielny upapraniec :D
Nina
Kontakt:

Babli pisze:Nina, nie lubię Cię! Wszędzie wyglądasz prawie inaczej i wszędzie tak samo ładnie ::).
HAHAHA :D To sie uśmiałam :D Dziękuje, choć nie wiem za co. Zwłaszcza, że na tej fotce wyglądam strasznie, jestem chora, zmęczona, zestresowana, rozczochrana i kompletnie niepomalowana :P

A Soliś jest cała upaprana gerberkiem i nutridrinkiem ::) Teraz już mniej, bo ją mama umyła, no ale mimo wszystko brudasek z niej :P

EDIT
Tak Soliś spędza wolny czas mamy:
Obrazek
Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 9:00 pm przez Nina, łącznie zmieniany 1 raz.
Tupot Małych Stóp
Babli

Post autor: Babli »

ee tam. Dla mnie niezależnie od sytuacji jesteś ładna ;) Chyba, że zapuścisz wąsy, busz na nogach, nie będziesz myć włosów 0,5 roku, ogolisz pół głowy, wytatuujesz całe ciało (całe! Od stóp po czubek głowy) oraz zostaniesz klaunem, może zmienię zdanie.... ::)
merch

O widze , ze Czapeczniki sprzedane :)

ale Twoja mama ma figure - pogratulowac

Soliska my love, niech sie trzyma !

Aguty cudniaste i starka z blazedkowymi oczami :P

a u Ciebie w tym miocie nie byla zadnego zredukowanego blazeda ? Ile tam bylo huskulcow?

Glaskanko dla wszystkich a pocalunki miedzy uszka dla wnusiow.
Obrazek
odmienna

Post autor: odmienna »

no, ja nie mogę! :D
Szkoda gadać, jakie te Twoje szczury piękne. Aguty i cała reszta, że o czapecznikach (z kapelusznikami nie mylić bo te, jak powszechnie wiadomo, na ogół szalone bywają ;) ) nie wspomnę, ale upaprana Solisia! to właśnie to, czego mi było trzeba na koniec dnia :) - balsam .... :P
Nina
Kontakt:

Ano Czapeczniki sprzedane i kupione w całości :D

Bąblowe dzieci to: 4 husky, 2 selfy, blaze, berkshire i kaptur z białą brodą.
Obrazek
Jeden z wujków też ma taką białą brode ;)

Mum mówi, że figure to ona miała rok temu :P Teraz łazi i marudzi, że jest obrzydliwie tłusta.

Flore wycałuje między uszyskami z wielką przyjemnością, robie to kilka razy dziennie :P Z Fridą może być problem bo przecież to tak zajęty szczury :D

odmienna, dziękować, miło nam :)
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Trzymaj się Nina , i twoja mama też - ogonkom życzę siły i trzymam za was kciuki ,
żeby przynajmniej nie było gorzej :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
merch

Kto ma tego pieknego z obrazka Pin ?
Obrazek
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

merch pisze:Kto ma tego pieknego z obrazka Pin ?
Z podpisu widze ze to Aluzja, wiec chyba Babli?
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”