Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Tupot Małych Stóp
a Fuks nie moze byc z reszta stada ?
Co do Deborki, Nina ucho zawsze bardzo obniza nastroj bo boli, niestety jest tez przy mozgu i dosc latwo zakazenia z ucha przechodza na mozg , co wiadomo jak sie konczy... , wedlug mnie warto dolozyc do antybiotyku drugi antybiotyk ogolny, dzialajacy synergistycznie , jesli bierze enrobiofloksacyne to doksycykline, jesli gentamycyne to amoksycykline. Mozna tez zmienic antybiotyk, ostatnio do antybiotykow , ktore mozna stosowac u szczurow doszly Cobactam - cefalosporyna i Marbocyl , nowszy chinolon , zapewne nie wszystkie lecznice to maja , ale mozna sciagnac.
Trzymam kciuki.
Co do Deborki, Nina ucho zawsze bardzo obniza nastroj bo boli, niestety jest tez przy mozgu i dosc latwo zakazenia z ucha przechodza na mozg , co wiadomo jak sie konczy... , wedlug mnie warto dolozyc do antybiotyku drugi antybiotyk ogolny, dzialajacy synergistycznie , jesli bierze enrobiofloksacyne to doksycykline, jesli gentamycyne to amoksycykline. Mozna tez zmienic antybiotyk, ostatnio do antybiotykow , ktore mozna stosowac u szczurow doszly Cobactam - cefalosporyna i Marbocyl , nowszy chinolon , zapewne nie wszystkie lecznice to maja , ale mozna sciagnac.
Trzymam kciuki.
Z resztą stada tzn? Mam tylko towerowce (max roczne wariatki), Paskudy (3 łyski, Nessy i Missy), tymczasowo przedszkole (7 dzieciaków), Fuksa i Femi, no i trzy pojedyncze chorobówki. Nie mam do kogo go dołączyć... On ma 2 lata i 4 miesiące, ledwo łazi (poza łapkami ma sie rewelacyjnie, nawet po serduszku i płucach nie słychać jego wieku) i musi mieć specjalnie urządzoną klatke.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
A czy on sie dobrze dogaduje z towerowcami , moze by tak wymiennie?
Ze starszymi szczurkami czasem jest ciezko, wydaje mi sie ze z samcem jajecznym nie ma co go laczyc to moglby byc za duzy stres . Kurde no nie bardzo wiadomo co robic , a moze trzyac na wolnosci ? taki starszy nie robi duzo szkod ( zasadniczo wogole nie robi a ktos by go czasem odwiedzl , no nie wiem no)
Ze starszymi szczurkami czasem jest ciezko, wydaje mi sie ze z samcem jajecznym nie ma co go laczyc to moglby byc za duzy stres . Kurde no nie bardzo wiadomo co robic , a moze trzyac na wolnosci ? taki starszy nie robi duzo szkod ( zasadniczo wogole nie robi a ktos by go czasem odwiedzl , no nie wiem no)
Towerowce go zamęczą... Wolność go nie interesuje (do sprzątania klatki wyciągam go z niej na siłe i cały ten czas spędza pod kocem z chrupkiem w łapkach...) Jemu jest po prostu potrzebny szczur do przytulenia, taka ciapa jak on.
Nie wiem no, może zobacze jak sie będzie zachowywał sam... A nóż okaże sie, że jest taki jak Deborka, która bez szczurzego towarzystwa odżywa
W każdym razie nie moge patrzeć na Femisie w takim stanie. To taka mała iskierka a z Fuksem świeci coraz słabiej 
Nie wiem no, może zobacze jak sie będzie zachowywał sam... A nóż okaże sie, że jest taki jak Deborka, która bez szczurzego towarzystwa odżywa

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Czyżby nas cholera jasna czekała powtórka z rozrywki? Zachowanie Deborki coraz bardziej przypomina mi Delisie
Dodatkowo kręci sie w kółko i ma jakieś dziwne tiki (np. nagle lata jej noga)
Byłyśmy u weta przed chwilą. Dostała 3 zastrzyki, 2 antybiotyki i Catosal.
Ucho jest już na prawde w porządku, a ze szczurem coraz gorzej...
Przy okazji Solisie wzięłyśmy. Mama sie uparła, żeby sprawdzić jej zęby, bo przecież nie je nic twardego. Zrobiła piękny pokaz tego, jak strasznie uwielbia mum i wpatrywała sie w nią jak w obrazek

Dodatkowo kręci sie w kółko i ma jakieś dziwne tiki (np. nagle lata jej noga)
Byłyśmy u weta przed chwilą. Dostała 3 zastrzyki, 2 antybiotyki i Catosal.
Ucho jest już na prawde w porządku, a ze szczurem coraz gorzej...
Przy okazji Solisie wzięłyśmy. Mama sie uparła, żeby sprawdzić jej zęby, bo przecież nie je nic twardego. Zrobiła piękny pokaz tego, jak strasznie uwielbia mum i wpatrywała sie w nią jak w obrazek

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
No dobra, żeby nie pisać tylko o tym co złe, pokażemy to, co dobre 
Co robi sie z norkami:

Co sie robi w kuwecie:
Jakie miny strzela sie po kursie u schrekowego kota:

Agutowo:

Dla babci merch

Soliś upapraniec
No dobra, dzielny upapraniec, mum każe tak napisać
:

Co robi sie z norkami:

Co sie robi w kuwecie:

Jakie miny strzela sie po kursie u schrekowego kota:

Agutowo:

Dla babci merch

Soliś upapraniec

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Nina, nie lubię Cię! Wszędzie wyglądasz prawie inaczej i wszędzie tak samo ładnie
.
A Soliś to rzeczywiście dzielny upapraniec

A Soliś to rzeczywiście dzielny upapraniec

HAHAHABabli pisze:Nina, nie lubię Cię! Wszędzie wyglądasz prawie inaczej i wszędzie tak samo ładnie.

A Soliś jest cała upaprana gerberkiem i nutridrinkiem

EDIT
Tak Soliś spędza wolny czas mamy:

Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 9:00 pm przez Nina, łącznie zmieniany 1 raz.
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
ee tam. Dla mnie niezależnie od sytuacji jesteś ładna
Chyba, że zapuścisz wąsy, busz na nogach, nie będziesz myć włosów 0,5 roku, ogolisz pół głowy, wytatuujesz całe ciało (całe! Od stóp po czubek głowy) oraz zostaniesz klaunem, może zmienię zdanie.... 

O widze , ze Czapeczniki sprzedane 
ale Twoja mama ma figure - pogratulowac
Soliska my love, niech sie trzyma !
Aguty cudniaste i starka z blazedkowymi oczami
a u Ciebie w tym miocie nie byla zadnego zredukowanego blazeda ? Ile tam bylo huskulcow?
Glaskanko dla wszystkich a pocalunki miedzy uszka dla wnusiow.

ale Twoja mama ma figure - pogratulowac
Soliska my love, niech sie trzyma !
Aguty cudniaste i starka z blazedkowymi oczami

a u Ciebie w tym miocie nie byla zadnego zredukowanego blazeda ? Ile tam bylo huskulcow?
Glaskanko dla wszystkich a pocalunki miedzy uszka dla wnusiow.
no, ja nie mogę!
Szkoda gadać, jakie te Twoje szczury piękne. Aguty i cała reszta, że o czapecznikach (z kapelusznikami nie mylić bo te, jak powszechnie wiadomo, na ogół szalone bywają
) nie wspomnę, ale upaprana Solisia! to właśnie to, czego mi było trzeba na koniec dnia
- balsam .... 

Szkoda gadać, jakie te Twoje szczury piękne. Aguty i cała reszta, że o czapecznikach (z kapelusznikami nie mylić bo te, jak powszechnie wiadomo, na ogół szalone bywają

Ano Czapeczniki sprzedane i kupione w całości
Bąblowe dzieci to: 4 husky, 2 selfy, blaze, berkshire i kaptur z białą brodą.

Jeden z wujków też ma taką białą brode
Mum mówi, że figure to ona miała rok temu
Teraz łazi i marudzi, że jest obrzydliwie tłusta.
Flore wycałuje między uszyskami z wielką przyjemnością, robie to kilka razy dziennie
Z Fridą może być problem bo przecież to tak zajęty szczury 
odmienna, dziękować, miło nam

Bąblowe dzieci to: 4 husky, 2 selfy, blaze, berkshire i kaptur z białą brodą.

Jeden z wujków też ma taką białą brode

Mum mówi, że figure to ona miała rok temu

Flore wycałuje między uszyskami z wielką przyjemnością, robie to kilka razy dziennie

odmienna, dziękować, miło nam

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Trzymaj się Nina , i twoja mama też - ogonkom życzę siły i trzymam za was kciuki ,
żeby przynajmniej nie było gorzej
żeby przynajmniej nie było gorzej

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Kto ma tego pieknego z obrazka Pin ?
Z podpisu widze ze to Aluzja, wiec chyba Babli?merch pisze:Kto ma tego pieknego z obrazka Pin ?
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)