Koniec szczurzej historii. Trzódki ciąg dalszy.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
kulek

Re: Koniec szczurzej historii. Myszy harcują.

Post autor: kulek »

Świetnie się czyta o tych aksolotlach, ciekawe zwierzęta z tego co piszesz. I ciekawie wyglądają ;)
Szkoda, że będziesz musiała oddać myszki, przykro mi :-\
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

U aksolotli nazywa się neotenią takie trwanie i rozmnażanie się w formie larwalnej :)

Szkoda, ze alergia wygrywa :(
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

Śmieszne te aksolotle :D
Współczuję Ci bardzo, że musisz oddać myszki :( ...
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Szkoda, że musisz oddac myszolki. paskudna alergia , kiedy sie od Ciebie odczepi !
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Paul_Julian pisze:Szkoda, że musisz oddac myszolki. paskudna alergia , kiedy sie od Ciebie odczepi !
doslownie! zadaje sobie to samo pytanie! choler*** alergia! akurat Ciebie musi męczyc? osobe ktora naprawde kocha zwierzeta... naprawde mi przykro :( a Aksolotle sa rewelacyjne
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

ogłoszenie już wisi. na razie zgłosiła się chętna na Bountysia, jeżeli znajdziemy transport do Wrocławia to pojedzie.
Osika najprawdopodobniej wróci do hodowli chyba, że jej znajdę odpowiedni dom.

dzisiaj spędziłam dużo czasu poza domem i czuję się dużo lepiej. niestety, chwila spędzona w pokoju z klatką od razu ten błogi stan zniszczyła. cały czas mam uczucie jakbym miała w nosie wodę.. i nic nie da się z tym zrobic =/ nie wspomnę już o dusznościach, bo one przychodzą od razu.

w temacie aksolotli..
jestem nie pocieszona.
postanowiłam zrobic im odpowiednie dno. wybrałam się do sklepu. kupiłam silikon akwarystyczny i wielki korzeń. jak wiadomo aksolotle nie mogą miec luźnych kamieni na dnie bo często zdarza się, że je połykają. maluchy już zaczęły, widac było czarne kamyki w żołądkach.
aksolotle przełożyłam więc do wiaderka, w którym pływał jeden otosek. kupiłam go kuzynowi do kompletu jego otosków. aksolotle miały spędzic w wiaderku dosłownie chwilę, żebym mogła wyciągnąc wszystko z akwarium bez stresowania zwierząt. gdy skończyłam, wzięłam aksolotle i przeniosłam do akwarium, w którym została tylko woda. moja uwagę zwrócił jasny aksik, opadał dziwnie na dno, w dodatku był specyficznie wykrzywiony w jedną stronę. wzięłam malucha na dłoń i serce mi stanęło na chwilę.. oto co zobaczyłam:
Obrazek
pierwsze co przyszło mi do głowy to wyciągnąc otoska. ale jak? poza tym nie dało się. otosek był tylko połowę mniejszy od aksolotla a jednak ten go złapał. otosek majgał jeszcze ogonkiem na boki lecz aksolotl trzymał go mocno. ale co ja mogę? puściłam więc wredne aksisko i teraz łazi po dnie z pół otwartym pyskiem, z którego wystaje jeszcze kawałek ogonka..

mam nauczkę...
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Ożesz .... O_O Bojowe te Twoje aksolotle !

A dzisiaj jak szedłem do pracy to było pełno dzdzownic , dosłownie jedna przy drugiej ! Bo w nocy była burza i potem powyłaziły. Od razu mi sie przypomniało, jak napisałaś , ze idziesz po dzdzownice :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
zalbi

Mamy domek dla dziewczynek. Cieszę się bardzo, ponieważ już pomału traciłam nadzieję, że ktoś nam pomoże.
Ja aktualnie kicham i duszę się na okrągło, najlepszym przyjacielem stało się pudełko chusteczek, zamiennie z kroplami do nosa. Nie przypuszczałam, że gdy alergia wróci, to te najgorsze objawy wrócą tak szybko.. ewidentnie za szybko. I ze zdwojoną siłą. Ale alergią wygrała, przyznam to bez bicia, już dawno wywiesiłam białą flagę ale ta i tak nie chce dac za wygraną.
Mam nadzieję, że alergię wyeliminuje zakończenie remontu już po wyprowadzce dziewczynek.

A teraz zaległe zdjęcia dziewczynek. Z czasów, gdy było ciepło, słońce świeciło i dziewczynki korzystały z wybiegu.

Osika:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Bounty:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

razem:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

Co za akrobacje :D Śliczne modeleczki :) I te Bountysiowe mycie :)
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Przykro mi,że mąż mnie w takiej sytuacji postawił,bo teraz myszaki mogły już być u mnie na tymczasie... :-[ Wieczorem dowiedziałam się,że mogłabym je ulokować u sąsiadki i zabierać do siebie ukradkiem,jak mąż do pracy by jechał...Ale było już za późno... :-\ Masz już dla nich tymczas?
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

śliczne są
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
zalbi

Vicka211 pisze:I te Bountysiowe mycie :)
jest także Osikowe mycie, o tutaj:
Obrazek
=)

iwonka, pisałam już do Ciebie pw. =) i jeszcze raz bardzo dziękuję.
tymczas jest, w Warszawie. czekamy teraz na transport albo do Warszawy albo prosto do nowego domu. może coś będzie w środę, takie informacje od domku dostałam, więc czekamy.

Praktycznie codziennie robię sobie wycieczki na dżdżownice.
Aksolotle rosną aż miło. Posiłki są minimum dwa razy dziennie bo gdy nie dostaną jeśc polują na siebie nawzajem. A są jeszcze na tyle małe, że mogą jeśc tak często. Polowałam dzisiaj na ochotkę w sklepach ale nigdzie nie było, mam spróbowac w piątek, wtedy mają przywieźc.
Od kilku dni mieszkają z aksolotlami trzy ślimaki: dwie neritiny i jedna ampularia. Miały byc trzy neritiny ale dopiero w domu zorientowałam się, że zamiast neritiny dostaliśmy ampularię ale nie chciałam jej już zawozic z powrotem i tak sobie została. Ślimaczki dzielnie czyszczą szyby zbiornika.
Urządzanie akwarium pomału dobiega końca, muszę poczekac jeszcze kilka dni by silikon porządnie zasechł i przestał śmierdziec. Potem już tylko korzeń, rośliny i gotowe.

Przed nami jeszcze jedno bojowe zadanie: musimy wymyślić smokom imiona.

taki jestem śliczny:
Obrazek
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Mi sie jednak myszory podobały bardziej :P Z zyjących w wodzie stworzń, to lubiłam tylko żaby i ropuchy :P
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Astry

Post autor: Astry »

Świetne te zwierzaczki, mają takie fajne pyszczki :). No i strasznie współczuję alergii :(
Ze mną: już żaden szczurek... :(
Oraz piesek Czika, tymczas Antoś, tymczas kotek Oczko :)
Za TM [*]: Schizia, Tequila, Ciapek, Nina, Sepsa, Kokaina, Heroina, Emi, Sonic, Juna, Filiżanka, Jacky
I dwa skoki Kleopatra i Nefretete [*]
Awatar użytkownika
syntonia

Post autor: syntonia »

Mnie też jakoś myszki się podobają bardziej. Chociaż zwierzaki wodne są fascynujące na swój sposób :)
Nowy domek z niecierpliwością czeka na Osikę i Bountysię. Koleżanka zakochała się już w nich na amen ;) Transporcie znajdź się!
"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem."
Arthur Schopenhauer

[*] Smrodzio - na zawsze w moim serduchu [*][/b] [/i][/color][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”