[klatka] wybór klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Conrad

Re: [klatka] wybór klatki

Post autor: Conrad »

zalbi pisze:a wziąłeś pod uwagę to, że wysokośc jest mierzona w najwyższym punkcie? a klatka ma dach pod skosem.
No dobrze, ale watpie zeby ten spadek mial wiekszy spadek niz jakies 10cm- wiec wciaz zostaje 49cm.

zalbi pisze:a jaką to klatkę znalazłes? jakie ma wymiary?
Nie mierzylem jej ale na bank kuweta ma 40cm a na wysokosc spokojnie pieterko mozna zrobic bez problemu- duza klatka.
zalbi pisze:za 120 pln można kupic na allegro klatkę o wymiarach 70 x 80 x 40 < razem z przesyłką.
Skoro tak to poprosze o jakis przyklad bo ja nie moglem znalesc ;)
matrix360

Post autor: matrix360 »

http://www.zoohandel24h.pl/produkt-77-108
Ta klatka jest za 109 złotych. Jest dobra na dwa ogony, wg licznika. Sama chciałam ją kupić, ale ze względu na powiększające się stadko wzięłam znacznie większą.

Conrad - klatka dla chomika to klatka dla chomika. Nie myl chomika ze szczurkami. Jeżeli chcesz sprawić, zeby cierpiał w takiej klatuszce to proszę.
Chciałeś, żeby Ci doradzić - dziewczyny doradzają, a Ty dalej idziesz w zaparte..
Poszukaj na tej stronie co Ci podałam, a napewno znajdziesz. Jest tam dużo klatek i napewno znajdziesz coś dla siebie.
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

Conrad pisze: Skoro tak to poprosze o jakis przyklad bo ja nie moglem znalesc ;)
znalezienie zajeło mi około trzech minut:
http://www.allegro.pl/item836190928_duz ... kolor.html
http://www.allegro.pl/item844163806_kla ... slask.html
http://www.allegro.pl/item846427168_pie ... winki.html
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

nie wiecie może jakie odstępy między prętami ma casita ferplasta ?
wydaje mi się, że dość spore, i jeszcze u góry przy tych drzwiczkach jest jeszcze większa szpara.
choruję na casitę, ale mam samiczki, większość stada to jeszcze maluchy i nie wiem czy kupować, bo bez sensu kupić i żeby stała..
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Casita 120 ma 2 cm odstepu . Wiem , bo mam :) 2 miesieczna dziewczynka już głowy nie wsadzi . Kilkumiesieczna labinka Śniezynka wytykała głowę na zewnątrz i rozglądała sie .
1.5 miesieczna Florka (labinka)bez problemu wyłaziła między pretami .
Odstępy są wszedzie takie same , tylko u góry z boku dachu w tych uchwytach jest duza dziura , ale ja ja po prostu zakleiłem papierowym plastrem .
Zapraszam do mojego tematu do obejrzenia fotek :
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=24351
Na drugiej stronie masz moją fotkę jak trzymam kuwete do casity 120. W tej chwili dziewczynki mają osiatkowaną klatkę , niedługo ją sciągnę z jednej ścianki i sprawdzę , czy Florka wyłazi.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Chodziło mi o taką 2miesieczna wypasioną dziewczynkę nie-labinkę . Sniezynka była chora , i dlatego mogła wytykac głowę na zewnatrz . Normalna zdrowa kilkumiesieczna labinka nie powinna .
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
klimejszyn
Kontakt:

wlasnie moje dwie labinki jedza i jedza, ale rosna strasznie wolno i wygladaja jak wyrosniete biale myszki, sa malutkie. i pytajac o odstepy glownie zastanawialam sie wlasnie nad labikami. w sumie na jakis czas moge ja osiatkowac, lepsze to niz tak jak teraz - pałac stworzony z kilku klatek ::)
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Ja kupiłem 5 m rolkę siatki w Obi , metal okryty pcv , kosztowało 44-49 zł (nie pamietam) .Osiatkowałem wszystko oprócz tyłu , i drzwiczki też . Drzwiczki są odsuwane w bok , więc zrobiłem to sposobem . Postaram sie jakos w najblizszym czasie ofotkować jak to wygląda .
Florka ma teraz jakieś 2.5 miesiąca i też jest niejadkiem. Moze Twoje nie mają zapędu do ucieczek ?
Wszystkie duze klatki maja takie duże odstępy , wiec wybór raczej kiepski....
Szczursieny :
W szczurzym raju:
klimejszyn
Kontakt:

czy maja zapedy do ucieczek... nie wiem szczerze mowiac. teraz w klatkach sa malutkie odstepy. dwie moje samiczki mieszkaly kiedys w klatce z wiekszymi odstepami, to (swietej pamieci) Lucynka przeciskala glowe, a w ostatnich dniach zycia przeciskala sie cala..
no nic, za tydzien urodziny, rodzice klatke kupia, osiatkuje sie i poczeka az labiski urosna :)
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Jesli masz mozliwosc - poczekaj z osiatkowaniem. Po co marnować kase na siatke i jeszcze walczyc z siatką :) Moze im sie łebki nie przecisną .
Ja kupiłem taką siatkę , którą fajnie sie gnie w palcach i tnie nożycami( oczywiscie nozyce potem są "na straty" lub tylko do cięcia takich rzeczy) . Najlepiej rozłozyc klatke , przyciąć kawałek siatki na ściane i zagiąc boki . Postaram sie w weekend dodać fotki , jak osiatkować przód z drzwiczkami.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
klimejszyn
Kontakt:

w sumie, mogę się z siatką powstrzymać na razie i dać ogonom szansę wykazania swoich zdolności uciekinierskich, których mam nadzieję nie posiadają :D
i na fotki czekam, żeby móc w razie czego podpatrzeć jak to wszystko zabezpieczyć :)
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

nie wiem, czy w dobrym temacie piszę, ale chciałam jeszcze spytać.
kupował ktoś klatki na zooplus.pl ?
bo tam ta casita mi wychodzi najtaniej, ale jakoś zawsze bałam się zamawiać z internetu, poza allegro ::)
bez szczurków...
AiB
Kontakt:

Post autor: AiB »

Ja kupowałam dla Chłopaków w Zooplusie klatkę TOM. Przysłali ją dość szybko, paczka w nienaruszonym stanie. Uradowana rozpakowałam - okazało się jednak, że nie ma zaczepów mocujących półki klatki oraz instrukcji montażu (fakt, to nietrudne, da się domyśleć samemu, ale jednak myślę, że powinno być). Nie dostałam również rachunku, ani żadnego innego potwierdzenia kupna. Napisałam do nich, że brakuje zaczepów, bardzo szybko odpisali, że doślą mi w ciągu 4-6 tygodni (!), musiałam wymyśleć inny sposób mocowania półek, bo panowie mieli przyjechać w ciągu dwóch tygodni. Jednak miłym zaskoczeniem było to, że zaczepy przyszły znacznie szybciej, nie pamietam dokładnie, ale jeszcze sporo przed przybyciem chłopaków.
Generalnie nie zraziłam się do tego sklepu i jeśli ktoś zapyta czy go polecam - TAK. To zbyt poważna firma, żeby mogli sobie pozwolić na błędy, za dużo mają do stracenia:)
Dawniej: Szary ['], Dżeko ['], Pirat ['], Ogryzek [']
Obrazek
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Mnie sie wydaje , ze ja też kupowałem z zooplus , niestety nie moge znaleśc mejli :(
Przesyłka kurierem expresowa . Brakowało instrukcji, dosłali mi ją mejlem , ale w marnej kopii . Samemu udało mi sie zlozyć casitę patrząc na dostepne w sieci obrazki.
Nie pamietam czy był paragon.
Jesli będziesz mieć jakies problemy z casitą , to będziemy fotkować moją :D
Ze sklepów mogę jescze polecić animalia.pl. Zamawiałem tarasiki, brakowało1 zaczepów , zostały za free dosłane poleconym :)
Szczursieny :
W szczurzym raju:
klimejszyn
Kontakt:

dobra, czyli jak zooplus dobry, to zamawiamy :)
pewnie nie przyjdzie przed sylwestrem nawet jezeli wplace w poniedzialek, no ale poczekamy te pare dni dluzej :)
bez szczurków...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”