Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zrobiłam zdjęcia wstępnego tymczasa (ogonki będą w nim jakieś 5 dni ), jeszcze brakuje wyściółki, i pewnie coś pozmieniam, ale na chwilę obecną prezentuje się tak :
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko wątek bazarek
za TM: Sammy[*]
Dziewczyny!! zaczynam się wstydzić za moją klatkę i jej wygląd dawniej, jak takie cuda oglądam!
Jak już wrócę do W-wy i będę mogła adoptować jakieś ogonki, to chyba też zamówię zestaw jakichś pięknych sprzętów! Na razie Wam zazdroszczę radosnego oczekiwania i szkoda, że nie mogę póki co wziąć stąd chłopaków. Strasznie fajni są.
wiewi, już Ci co prawda Camellia odpisała, ale w ogóle różne koszyczki są w większych hipermarketach Ja kupowałam też w Leclercu, widziałam w Realu, Carrefourze, ale też w małym supermarkecie np. Polo Markecie też były. Myślę, że długo szukać nie będziesz!:)
No ja mam intermache pod nosem i jestem niemal pewna, że znajdę odpowiednie Jeszcze żeby kolor był Docelowa klatka marzy mi się w kolorze jasnozielonym i błękitnym
Opaski zaciskowe! Że też na to nie wpadłam, mąż ma tego pełno w pracy, do kabli Już mu napisałam żeby przyniósł dzisiaj trochę
Po gałązkę wybierzemy się pewnie dopiero za tydzień na działkę bo dziadek ma klucze...
Co wy macie jako wyściółkę? Ja chcę zakupić "żwirek" dla kota, Benka drewnianego albo coś w ten deseń. U Ciebie Camellia wygląda jakby tam sama ligninka leżała (?)
A co do kolorków - muszę zakupić odpowiedni kolor polarów bo okazało się, że wszystko w odpowiednim kolorze wyszło... Mam jedynie filc w tych barwach a i to jakieś małe kawałki, głównie na aplikacje....
Gałęzie, konary podobno najlepsze są z drzewek owocowych, chociaż ja mam z takich drzew pod domem, bodajże lipa się poświęciła (odłamane już było na ziemi)
U mnie będzie tak, że żwirek sypnę do narożnej kuwety i postaram się nauczyć małe żeby chociaż po części tam robiły, a na dnie będą chusteczki, ręczniki papierowe (tak jak jest teraz) ewentualnie jakieś szmatki. Na półkach czy mebelkach też są chusteczki i kawałki ręcznika papierowego.
Moje szczury od razu zajarzyły, po co jest kuweta narożna, ale one już były starszakami i robiły zawsze w ten róg klatki, więc było łatwo. Co prawda czasem z lenistwa Boguś bobkował w hamaki i nie dało mu się tego wybić z głowy. Po co panicz miał zeskakiwać na dół? Doskonale wiedział, gdzie powinien to robić, bo będąc niżej, zawsze schodził do kuwety narożnej Marcelek często te jego bobki wywalał z hamaka i potem np. nie chciał go tam wpuszczać. Sam nawet jak zasnął gdzieś w pokoju, np. pod szafą, to za potrzebą ZAWSZE biegł do klatki do kuwety.
Ja zostawiałam puste na dole, bo jak położyłam im ręczniki, to sobie wynosiły do domku Do kuwety sypałam Cats Best Eco lub Eco+, a moja mama jak u niej były to jakieś bentonitowe żwirki i było ok. Ja nie lubię zapachu bentonitu pomieszanego z kupą. Jak chciałam zaoszczędzić, to mieszkałam CBE z bentonitowym Benkiem, który jest chyba najtańszy z animalii, jakoś po 7 zł Miałam epizod z trocinami tymi prasowanymi, nie pamiętam, jak się nazywają, ale strasznie się nosiły wokół klatki.
Maluchy rosną jak na drożdżach są zdrowiutkie i mają piękną błyszczącą sierść:) straszne z nich łakomczuchy ciągle coś skubią i pożerają hehe dziewczynki oczywiście wiądą prym w grupie i namawiają chłopaków na ucieczki i chowanie się w przeróżnych zakamarkach klatki małe nicponie z tych dziewczyn
Chłopaki to takie miziaki jak tylko mnie zobaczą i usłuszą wszystkie wybiegają z krokodyla i lecą by je wziąć na ręce dziewczynki oczywiście wolą robić coś innego takie indywidualistki
Dziewczyny proszę o radę zakupiłam dzisiaj pojemniczki do żywności dla szczurków do przewozu zastanawiam się tylko czy są odpowiednie. Kupiłam takie specjalnie z otworem by maluchy miały sporo powietrza i jeszcze parę dziurek porobię.
Co o tym myślicie??
Buahaha, ile ogonków i jakie mają aksamitne łapki. Spinka, chyba bardzo o nie dbasz i dobrze dokarmiasz!
Moim zdaniem pudełka są ok. Koleżanka kiedyś w takim przewoziła swojego ogonka, a nawet był większy i nic się nie działo. Nawet nie robiła dodatkowych dziurek.
Spinka, a jakie mają wymiary? Wyglądają na dość małe. Zrób porządnie dużo dziurek, nie tylko w wieczku, ale też w ściankach. Dziurki rób tak, żeby wypchnięty plastik wystawał na zewnątrz, wtedy jest lepsza wentylacja. Moja szczurka kiedyś jechała do mnie z Warszawy w dość dużym pojemniku, takim sześcianie o szerokości krótszego boku kartki A4, ale przez małą ilość miejsca i nieodpowiednie dziurki strasznie zaparował w środku. Dobrze, że osoba która ją wiozła zwróciła na to uwagę i szczurka jechała z otwartym pojemnikiem, bo pewnie mogłaby się udusić. Uczul na to osoby przewożące, niech mają szczurki cały czas na kolanach i niech sprawdzają, czy się nie przegrzewają i nie jest im duszno.
Jakie rozczulające ogonki!! Śliczności
Piękne rodzinne zdjęcia
Pojemniczki według mnie też się świetnie nadają Chociaż nie wiem czy taka jedna dziurka wystarczy, chyba jednak tak jak pisze spinka, lepiej dorobić
A ja byłam we sklepie i zakupiłam koszyczek Na razie jeden i niewielki 15x23x 6 cm
Ale i oni są niewielcy i tymczasowa klatka też
Ale są piękne świeżo przywiezione zielonolimonkowe koszyki już właściwych rozmiarów czyli spore i niskie. Jutro idę zakupić Dziś dzień przed wypłatą, same rozumiecie
Kupiłam też taką hmm podkładkę, jak kładzie się czasem to zlewu żeby się nie rysował, chcę ją przeciąć i zawiesić w formie drabinki. Później pokażę, bo ciężko to opisać
Co do gałęzi, właśnie dlatego, że mają być to drzewka owocowe chcę przywieźć gałązki z naszej niepsikanej działki gdzie rosną i grusze i śliwy i jabłonie
No ja mówię, czuję się niemal jak przy kompletowaniu wyprawki dla pierworodnego
Szczury miałam ostatnio jakieś 10 lat temu, chyba jeszcze pełnoletnia nie byłam