futrzaste momenty

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
saszenka

Re: futrzaste momenty

Post autor: saszenka »

Piąty dzień walki z obcym. Oddziały wroga nie uległy zwiększeniu, ale też nie odnotowaliśmy zmniejszenia ich liczebności. Armie generałów Baytril i Uromil otoczyły obóz nieprzyjaciela. Partyzanckie oddziały dowodzone przez Encorton uniemożliwiają wrogowi wypady po zaopatrzenie. Jeńców nie bierzemy. W ciągu najbliższych dni pokonamy osłabionego intruza, doprowadzając do całkowitego wyzwolenia Gaby spod najeźdźcy. Ave Gaba!
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
dorloc

Post autor: dorloc »

To w końcu co jej jest ? Bo się pogubiłam. Pisałaś o jakimś guzku pod pachą, czy czymś takim...
No i zgadzam się, jeńców się nie bierze. :P
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
saszenka

Oj, no jakiś guzek czy gruczolak to jest. Na ropnia to nie wygląda. Rozpędzamy lekami, ale póki co to się nie zmniejsza. Tyle że nie jest większe i z takiego rozlanego zrobiło się kulką. Jeszcze kilka dni leki, a potem znowu do lekarza.
saszenka

dorloc

No to trzymam kciuki za pozbycie się "chwasta"
Obrazek
saszenka

Dziękujemy :-* Przyjmę każdą ilość kciuków, bo ze względu na uczulenie Gabulca każda narkoza jest bardzo ryzykowna, czyli wycięcie obcego będzie niemile widziane...
saszenka

Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Jak się zebrało w "kulkę" to pewnie wylezie paskudztwo. Kucikam!
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
saszenka

Liczę na to... Właściwie to już z takiej wyczuwalnej palcami twardej kulki, zrobiło się taką miękką masą, więc liczę cichaczem i nie zapeszając, że zmierzamy w dobrą stronę :D Gabex pozytywnie wchłania leki, kupę oddaje w normie i nadal jest nieumęczonym paskudem, więc żywcem nas nie wezmą :D
A tymczasem dała o sobie znać Gytia lekomanka ::) W sobotę nagle, ni stąd ni zowąd zaczęła znowu świszczeć! No to my pędzikiem do Asa, tym razem już obowiązkowo RTG bo ile można szczura faszerować antybiotykiem. Zabawy z robieniem zdjęcia było po pachy. Pani dr cwaniara trzymała tył szczura a mi dała głowę. Jak już udało się zrobić zdjęcie, okazało się, że akurat mój palec zasłania pół szczurzego serducha. Drugie podejście... idealnie, Gytia rozciągnięta, moje dłonie daleko od korpusu, aparat nie zaskoczył. Trzecie podejście... wszystko cacy, ale pani wet na chwilkę zwolniła uścisk, czego oczywiście Gytia nie mogła przegapić, zdjęcie wyszło lekko rozmazane ::) W każdym razie, płucka czyściuteńkie (w osłuchu również), ta część serca, którą udało się sfocić - git. Szczuras dostaje 1/6 Encortonu dwa razy dziennie i jeśli dźwięki się powtórzą, to włączymy leki wspomagające serce. Póki co wszystko gra - podejrzewamy jakąś alergię wziewną (tym bardziej, że skojarzyłam, że wtedy ojciec zapalił jakiegoś wyjątkowo cuchnącego papierosa piętro niżej, może to to?). W każdym razie przerażona rozciąganiem na boku Gytia skupkała się na rentgenie. Widzieliście kiedyś rentgen kupy? W jelicie, w trakcie wychodzenia i już poza szczurem! Bajka! ;D ;D ;D
I za wizytę dostałyśmy zniżkę dla stałego pacjenta ::)
saszenka

dorloc

Z doświadczenia wiem, że dym papierosowy wdziera się wszędzie. Niezależnie od pozamykanych drzwi i takich tam. To wredne paskudztwo sączy się przez wszystkie najmniejsze szpary...
A tak a propos : os początku roku nie palę wcale :) Już czwarty miesiąc. Mam nadzieję, że wytrzymam :)
Obrazek
saszenka

Niestety rodzice palą nałogowo. Matka co miesiąc zarzeka się, że kupiła ostatnią paczkę, ojciec nawet się nie oszukuje ;) Udało mi się jedynie wymusić na nich niepalenie na moim piętrze, a od pokoju drzwi zamykam. Ostatnio ojciec zaczął sam sobie skręcać papierosy, a teraz nie wiem skąd wziął tytoń z jakimiś olejkami (?) o bardzo intensywnym zapachu. Wtedy zapalił pierwszego i ostatniego papierosa w domu. Wjechałam mu na wyrzuty sumienia, że szczury się duszą i albo pali "normalne" albo wychodzi na balkon :D
Dorloc, gratuluję! Trzymam za Ciebie kciuki :-*
saszenka

dorloc

Dzięki :) Ja mam nadzieję, że to już na forever... :) Bo to cholerstwo jest. Nie dość, że szkodzi, to jeszcze śmierdzi i drogie jest...
Obrazek
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Jako świeża sprzedawczyni Esmokingworld radzę E-fajki :D
No proszę, masz uwieczniony ostatni etap procesu trawiennego szczura... Sprzedaj studentom weterynarii :P
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
saszenka

Arau pisze:Jako świeża sprzedawczyni Esmokingworld radzę E-fajki :D
To teraz pytanie techniczne. Czy grzałki są uniwersalne, czy do mojego modelu muszę kupić tylko w sklepie firmowym?
Bo płyny to już bez różnicy rozumiem... Masz jakieś fajne smaki? :P
Arau pisze:No proszę, masz uwieczniony ostatni etap procesu trawiennego szczura... Sprzedaj studentom weterynarii :P
No ja nie wiem, czy Gytia byłaby, że handluję jej intymnymi fotami ;) Ale pani dr była pod wrażeniem mojego zachwytu nad rentgenem kupy ;)
saszenka

dorloc

Ale pani dr była pod wrażeniem mojego zachwytu nad rentgenem kupy
Każdy by był ;D
Obrazek
saszenka

Właśnie zjadłyśmy cały Baytril. Obcy mam wrażenie lekko się zwiększył :( Albo tak wygląda po prostu na tej chudzinie... W każdym razie z pewnością się nie zmniejszył. Gabusia budzi się z porfiryną na nochalu. Ale jest wciąż najaktywniejszym paskudem ze stada. Dziś jedziemy do lekarza.
Jak znajdę kabel to Wam pokażę zdjęcia...
saszenka

saszenka

W recepcji dr Charmas.
ja: Dzień dobry. Czy jest PANI dr Charmas?
dr: Nie ma, jest na urlopie...
ja: Eeeeeech... a mogę do pana? ;D
dr: 8)

Niestety Gabulec będzie miała operację. "Cysta" (jak dr ładnie ujął) nie reaguje na leki, trza będzie ciąć. Mam się umawiać z panią dr, więc czekamy aż wróci z urlopu (czyli za tydzień dokładnie). Póki co kontynuujemy Uromil i Encorton, ale już w mniejszej dawce.
Rany...
saszenka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”