Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
molll

Re: Spinkowe ogonki

Post autor: molll »

spinka a powiedz ty mi czy Twoja basieńka też się tak giba na boki potczas wybiegów? tez tak łapie ostrość? czysta ciekawośc w tym moja bo moje obie kluchy tak robią a obie mają ciemne oczka i stad moje zdziwienie bo niegdys slyszalam ze tak tylko albinoski robią :)
ps. będzie dobrze z łączeniem, wkoncu się musi udać! A moze jakąs mega stresującą terapię im spraw co? ja trzymam kciuki !
Ze mną: liczi... mango juz za TM ... :'(
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś.
dorloc

Post autor: dorloc »

No i jak tam postępy ? Bo widzę, że Dakota łatwo skóry nie sprzeda... Szkoda, że nie chce się z maluchem zaprzyjaźnić, bo s końcu to ona jest podobna wiekiem i miałaby kumpelę do psot.
A może spróbuj teraz najpierw z innymi ją poznać, a z Dakotą (jako najbardziej anty) na końcu, jak już tamte stwierdzą, że mała jest OK.
Trzymam kciuki :)
P.s. No jednak Dakota ma coś z Indian... :) Wojownik z niej. No i powiedziała, że nie, hough, to znaczy, że nie hough !
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

molll pisze:spinka a powiedz ty mi czy Twoja basieńka też się tak giba na boki potczas wybiegów? tez tak łapie ostrość? czysta ciekawośc w tym moja bo moje obie kluchy tak robią a obie mają ciemne oczka i stad moje zdziwienie bo niegdys slyszalam ze tak tylko albinoski robią :)
Nie zauważyłam u Baśki gibania sie na boczki ;) chodzi normalnie, no chyba że nie kumam zbytnio o jakie gibanie Ci chodzi ;D
dorloc pisze:No i jak tam postępy ? Bo widzę, że Dakota łatwo skóry nie sprzeda... Szkoda, że nie chce się z maluchem zaprzyjaźnić, bo s końcu to ona jest podobna wiekiem i miałaby kumpelę do psot.
P.s. No jednak Dakota ma coś z Indian... :) Wojownik z niej. No i powiedziała, że nie, hough, to znaczy, że nie hough !
Dziś była wanna i rozpoczęłam od starszych panien ;) dziewczyny sié obwąchały, Baśka narobiła totalnego hałasu, piski krzyki jak by ją obdzierali ze skóry ;) choć nic strasznego się nie działo ;) ogólnie było dobrze, po 10min włożyłam Dakoté i o dziwo jakoś potrafiła się zachować.
Po kolejnych 10min Szyszka bardzo sié zestresowała okazując to wielkim rozwolnieniem które to wylądowało na głowie Dakoty !!! O0 ;D ::) :o o Matko!!! Fuuujjjj !!! Wszystko w kupie !! Wanna w kupie !! Szczury w kupie!! Ja w kupie !! Hahahahah ;) ;D ;D szybko trzeba było działać dziewczyny umyć i wsadzić do transporterka :)
Teraz tam siedzą wszystkie razem spokojnie a Dakoty duma chyba ucierpiała przez tą kupę na głowie !! :) i jest grzeczna i spokojna :) na razie je tam przetrzymam jeszcze z dwie godziny i zobaczymy, jak bedą grzeczne to trafia do klatki w ktorej siedziała Basia :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolka
Numer GG: 10442359

Post autor: Nikolka »

O Matyldo, ale się uśmiałam. No to miałaś z nimi ubaw :D ;D ale z tego co widzę będzie coraz lepiej :)
Biało - czarna kapturka Azja [*]

Tak jak zwierze nie zastąpi człowiekowi innego człowieka, tak człowiek nie zastąpi zwierzęciu innego zwierzaka ;)
majulina
Numer GG: 2708907

Post autor: majulina »

Spinka u mnie i KOko i LOko się gibają na boki, jak myślą :D
nasz temat http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 3&start=45

Ze mna PUszysława NÓzia Rózia KOko i LOko

Mysia kochana, Loko (Sucharek) mój [*]
spinka2430

Dziewczyny juz od paru godzin sa ze soba w klatce. Nie powiem ze było łatwo i przyjemnie bo początki były takie ze mi prawie serce stanęło :-\ mała oberwała parę razy i to porządnie, ale była dzielna i na chwile obecną nie jest źle ;) powiedziałbym że coraz lepiej :)
A teraz troszke filmików z przebiegu łączenia i pierwszego wspólnego posiłku :)

http://youtube.com/watch?v=03uLIWBiD7M

http://youtube.com/watch?v=d6gdzToFr5o

http://youtube.com/watch?v=BHmN8PcL69Y

http://youtube.com/watch?v=Eo8R2blSrkQ

http://youtube.com/watch?v=paHOgJwHDHA
Obrazek
dorloc

Hahaha, no ładnie. Można powiedzieć, że miałaś gó*** święta, haha ! No ale dobrze, że kupa trochę spacyfikowała Dakotę :)
Ale się z niej już duża klucha zrobiła... Ja cały czas o niej myślę, jak o maleństwie, a ona już chyba jest wymiarów starszych panien.
Chociaż Baśka też nie wygląda już na zupełnego maluszka. Ile ona ma ? Już chyba ponad miesiąc, co ?
A swoją drogą, to fajnie wyglądają od góry uszy u panien huszczaków, takie białe opaski wkoło... Moje też takie mają.
Obrazek
spinka2430

Chociaż Baśka też nie wygląda już na zupełnego maluszka. Ile ona ma ? Już chyba ponad miesiąc, co ?
Basia urodziła sie 27 października więc dziš dokładnie kończy DWA MIESIĄCE !! :D ;D ::) ::)
A co do Dakoty to faktycznie dorodna z niej panica, i pewnie wyrośnie na spora szczurké, większą od koleżanek :)
Nie wiem tylko,dokładnie kiedy Dakota sie urodziła niestety bo niby w pierwszym tygodniu września ale jak ja dostałam to na moje ok miała gdzieś dopiero trzy tygodnie wiec szacuje ze urodziła się po dobrej połowie września.
Obrazek
spinka2430

Dziewczyny jakoš noc przeżyły, ja niestety gorzej ;D czuwałam cały czas, jak tylko pisk usłyszałam to zryw na równe nogi i biegiem .... Ale jest dobrze, tylko dziewczyny tak obszczały klatke że nie da sie wytrzymać ;D w całym domu wali ;D :D ;) hehhehe
Dziš w koncu wylądują w Perfekcie, i mam nadzieje że bedą potrafiły se zachować :)
Jak ja sie cieszę że ta klatké osiatkowałam, :D Baśka na pewno by z niej uciekała ::)
Obrazek
spinka2430

Dziewczyny juz w Perfekcie :) troche mała poganiały, postraszyły, pofukały ;) nie obyło sie bez boksowania ale takiego delikatnego jak na nie ;) mała szybka jest jak błyskawica a w takiej klatce lepsze możliwości ucieczki i schowania się. Teraz jest cisza .... Totalna cisza... dziewczyny razem coś zjadly i poszły spać :) Baśka niestety jeszcze osobno ale w sumie każda znalazła sobie inna miejscówkę ;D
Chciałam jeszcze wspomnieć , bo przez stres łączenia totalnie o tym zapomniałam ze Baśka juz ślicznie kuwetkuje ;) :) :D ;D mądra dziewczynka :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolka
Numer GG: 10442359

Post autor: Nikolka »

To dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :) A jak jedzą. Az im się uszy trzęsą :D
Biało - czarna kapturka Azja [*]

Tak jak zwierze nie zastąpi człowiekowi innego człowieka, tak człowiek nie zastąpi zwierzęciu innego zwierzaka ;)
Awatar użytkownika
harleyquinn
Numer GG: 1877527

Post autor: harleyquinn »

Super, że wszystko ucichło i jest ok :(
Leoś, Czarek, Enzo oraz Oskar

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=45350
Awatar użytkownika
harleyquinn
Numer GG: 1877527

Post autor: harleyquinn »

miało być :)*
Leoś, Czarek, Enzo oraz Oskar

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=45350
dorloc

tylko dziewczyny tak obszczały klatke że nie da sie wytrzymać w całym domu wali
No właśnie, to jest to. Przy łączeniu leją i znaczą niemożebnie... Moje to nawet mocniej zaczynają lać w swojej klatce, jak tylko wyczują, że obcy jest w domu... A jak im podmieniam szmatki, to już leją, jak opętane :P
No, ale grunt, że wszystko się dobrze skończyło i w końcu przyjęły małą, a zwłaszcza ta Twoja Indianka :)
Obrazek
Awatar użytkownika
molll

Post autor: molll »

ale się uśmiałam z tej kupy i obszczanej klatki :P w sumie szczury to niezłe świntuchy są! moja rigel wczoraj pokazała swoją zboczoną naturę, chyba pierwszą rujkę miała bo nastawiała się i wypinała przy byle głaskanku podskakujac przy tym jak króliczek i trząsając uszkami :) z jednej strony słodko to wygladało a z drugiej myślałam sobie "fuuu ty zboczenico :P" :)
ależ się ciesze że się wszystko udało załagodzić u basieńki i miziaka dakoty, bo bałam się że się to może ciągnąć długo jeszcze. Tymbardziej że na filmikach z nocy widać ewidentnie że dakota próbuje dominować! W drugim filmiku basia mnie wystraszyła swoim udawaniem zdechlaka ale ufff... już po wszystkim... :)
Ze mną: liczi... mango juz za TM ... :'(
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”