Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
susurrement

Re: Tupot Małych Stóp

Post autor: susurrement »

ech.. tak to niestety jest :( wiecznie coś. a jak jest spokój - to zwykle cisza przed burzą.

ale będziemy trzymać kciuki, wszystko będzie dobrze!
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Babli

Post autor: Babli »

Eh. Nina, trzymam kciuki. Trzymaj się :)
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

a nie będzie to powiększony węzeł chłonny?
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Nie, węzeł inaczej wygląda (kilka razy zaliczyliśmy powiększone, więc miałam okazje je wymacać). No i miejsce troche nie to. A szkoda, zdecydowanie wolałabym węzeł...
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Post autor: merch »

wiesz nina powiekszony wezel to tez moze byc 1001 cholerstw, jedyny problem , ze jak sie pojawil jeden gruczolak , moga zaczac sie pojawiac i nastepne :(
Nina
Kontakt:

merch, no niestety...
Zastanawiam sie od razu nad kastracją, ale mam mieszane uczucia... Guzek jest z przodu, malutki więc i nacięcie niewielkie, a przy kastracji to już grubsza sprawa, dłuższa narkoza, większy ból i dyskomfort...
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Babli

Post autor: Babli »

Nina, ja chyba bym się zdecydowała na kastracje. Wiem, że to będzie dla niej na pewno mniej wygodne itp, ale raczej bym wolała dmuchać na zimne. Tak czy inaczej, wciąż za was trzymam.
Awatar użytkownika
Leia

Post autor: Leia »

Hmm spokój nie trwa wiecznie, a szkoda. Trzymamy mocno kciuki, żeby to nie było nic bardzo złego. A co do kastracji... znasz się, więc podejmiesz najlepszą decyzję z myślą o dobru szczurka.
Nina
Kontakt:

Haha, musiałam wrzucić to zdjęcie :D
Obrazek

Kot morderca :P

Radze powiększyć :D
Tupot Małych Stóp
merch

Post autor: merch »

ojoj czyj i kogo ?
ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

Pewnie Niny :D.

Mauhhaa!
Nina
Kontakt:

merch, majne kłota :D Największa zołza świata :P Chociaż po kastracji zrobiła sie łagodniejsza i ma mniejszy refleks (może to przez te dodatkowe 2 kg?). Wielkie (7kg 'koteczki'), tłuste (majta jej sie sadełko, z przedziałkiem po kastracji, między łapami), wredne (po wczorajszej sesji jestem cała podrapana) i strrrasznie fotogeniczne :) Uwielbiam tego kota mimo wszystko a ona traktuje mnie jak zabawke (nie moge koło niej przejść tak, żeby nie spróbowała mnie zaczepić łapką :D )
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

piękna kota!
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
odmienna

Post autor: odmienna »

o, jaka ładna zaraza :) masz teraz awatara godnego Hollywoodzkiego Paramount Pictures .... ;D
Nina
Kontakt:

odmienna pisze:masz teraz awatara godnego Hollywoodzkiego Paramount Pictures .... ;D
Hahaha, nie skojarzyłam wcześniej :D

Dziękujemy za pochwały :)

Tak w ogóle to zapomniałam o czymś napisać :P Ostatnio mamuśka poszła do szczurów, po chwili przybiegła do mnie z 'wołaniem o pomoc'. Pokuśtykałam za nią i co sie okazało? Wypuściła góre towera (Bąblowce) i w tym momencie po towerze wspięła sie do niej Choco (dzieciakowe stado). Zołzy przegryzły drugą kuwete (miałam dwie przegryzione, ale w różnych rogach, włożyłam jedną w drugą tak, że każdy róg był cały) i wyszły na spacer. Obeszło sie bez krwawych przygód w postaci odgryzionych palców, musiały zwiać niedługo przed sprzątaniem. Na razie zostały przeniesione do mniejszej klatki, bo nie mam czym zabezpieczyć rogów ::) Musze coś wykombinować, ale nie mam pojęcia co.

Potrzebny mi dobry sposób na odparzenia u szczurów. Fuks sie strasznie odparza... Praktycznie sie nie rusza, załatwia sie pod siebie, trzeba go myć, okropnie śmierdzi. No i biedny od wczoraj ma lekkie odparzenia. Na razie go potraktowałam pudrem i szukam co jeszcze moge zrobić, ale na forum nic nie znalazłam :(

No i napisze jeszcze tutaj. Szukam tymczasu dla moich ogonów na okres 30.06-10.07 (albo nieco mniej)
Dla stadek: 7 i 10 szczurowego. Dla łysków już mam :) Zapewniam wszystko, moge dowieźć do Opola czy Wrocławia razem z klatką (można wybrać wielkość, mam różne). Więcej info tutaj: http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 11#p341142
Tupot Małych Stóp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”