Przyblizony wiek szczurka

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Dory

Post autor: Dory »

[quote="szczureklover"]Jak juz sie z nim "oswoja" to na pewno bede prosila o pozwolenie na drugiego[/quote]

No, nareszcie ktoś mądry. Tak trzymać ;) .
Grubasy zapraszają do galerii -> http://szczury.org/album_personal.php?user_id=2925
Ami (07.05.2006) ze mną od 12.06.2006
Caspuś (07.09.2006) ze mną od 11.10.2006
Docencik (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Dziekaniątko (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
pomarańczowy jelcz
Kontakt:

Post autor: pomarańczowy jelcz »

[quote="Dory"]No, nareszcie ktoś mądry. Tak trzymać .[/quote]
[quote="Gala"](były w dwóch klatkach podzielone na płeć). [/quote]
Tu też ;)
Gala, gdzie taki super sklep?
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
mazoq
Kontakt:

Post autor: mazoq »

szczureklover, moja Dota jest mniej-więcej tej wielkosci co Twój szczurek, ma jakieś 2,5 miesiąca... ale wątpię by duża urosła.

Gala, Twoje szczurki są z pewnością młodsze, na moje półślepe oko nie więcej jak 1,5 miesiąca. Swoją drogą jakie wymiary ma Twoja klatka?
Bartek i Ilonka

Post autor: Bartek i Ilonka »

Gala, Obstawiam 1,5 miesiąca +/- kilka dni, a Jogi jescze młodszy.

B
Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

Post autor: Karen »

To może ktoś mi teraz powie ile może mieć mały Ayar ;) oto fotka: http://i49.photobucket.com/albums/f280/ ... raz161.jpg. Jak na moje nie wprawne oko to może mieć koło miesiąca ale nie jestem pewna ;) podobnej wielkości jest też Akio, więc możliwe, że są w podobnym wieku. Akio na tej fotce to ten mały "rudzielec", chociaż raczej mi pod beż podchodzi ale w tym momencie to nie istotne ;)
Moje Aniołki: moje ogoniaste

Nowi domownicy Alvin i Remi
Gala
Kontakt:

Post autor: Gala »

[quote="mazoq"]Swoją drogą jakie wymiary ma Twoja klatka?[/quote]

wymiary klatki mniejwięcej to: 58x30x50cm ale cały czas maja ja otwarta, lecz nie chca wychodzić :? , nawet gałązki im podwiesiłam żeby łatwiej im było wyjść, ale i tak nic to nie dało..

Myślałam że te szczuraski troszke starsze są... teraz nie dziwie sie czemu Jogi taki troszke wystraszony bardziej, on po prostu jest malutki...
Takie malutkie szczurki mają teraz jakieś specjalne zapotrzebowania żywieniowe? Do poidełka nasypałam im wibovitu, gdy była ta mieszanka jeszcze ciepła wręcz szczuraski żuciły sie na to ;) może one jeszcze potrzebuja ciepłego mleczka...
mazoq
Kontakt:

Post autor: mazoq »

to pomyśl o zmianie klatki na większą za kilka miesięcy, bo teraz ta klatka pasuje dla maluchów ale jak podrosną może być im ciasno ;) 1,5 miesiąca to jeszcze nie taki potwornie wczesny wiek, możesz dawać vibovitu i gerberków co jakiś czas
Gala
Kontakt:

Post autor: Gala »

Myślałam raczej o rozbudowie, szkoda by mi było pozbywać sie całkiem dobrej jeszcze klatki ;)

W rzeczy samej kateczka im na razie starcza, oswouiły sie z nią tylko pół na pół bo bardzo rzadko widuje je na trzecim pół pientrze, a w hamaczku który im zrobiłam nigdy... :? Tak więc w klateczce maja jeszcze co odkrywać, a jak podrosna to sie zobaczy :D
Mielonka

Post autor: Mielonka »

Przyzwyczaja sie:) Moj Trafik bal sie zejsc na parter klatki na poczatku po wymianie zwirku... A hamak tez nie byl miloscia od 1go wejrzenia - 4 dni na przyjecie w grono stada ;) To samo bylo ze schodzeniem z lozka na podloge i z tarasem...
_ the world is mine _
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

To nie jest temat o klatkach i o tym jak szczurasy sie do nich przekonuja, tylko o przyblizonym wieku szczurow. Prosze trzymac sie tematu glownego. Nastepne offtopy beda kasowane.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Elbereth

Bardzo ma?a szczurzynka

Post autor: Elbereth »

Dzisiaj znowu GMR się odezwał ;) . Po poszukiwaniach po Gdańsku, pogryzionym palcu (moja wina) i rozważaniach (czy wziąć tego, tamtego, obydwa, a może żadnego???) wreszcie znalazłam JĄ. Siedziała sobie sama w akwarium i patrzyła się na mnie swoimi czarnymi oczkami. Chyba się domyślacie, jak to się skończyło 8) ...

Teraz siedzę przed kompem z Nelą na ramieniu. Już w sklepie wydawała mi się dosyć mała, ale nie było innych szczurów do porównania. W domu pokazałam ją pozostałym dziewczynom i patrzę i oczom nie wierzę... Nela jest tak gdzieś o połowę mniejsza od pozostalych, dosyć drobnych dziewczyn.

Facet w sklepie zoologicznym (widać, że to porządny sklep, zwierzątka zadbane, w ogóle sprawia bardzo dobre wrażenie) powiedział, że Nela ma 6 miesięcy (wie, bo szczurzyca mu się oszczurzyła w sklepie i z tego miotu jest Nela). Tymczasem mój nowy ogonek waży 120 (słownie: sto dwadzieścia) gram!!! Dwa razy ją ważyłam i dwa razy tak samo wyszło. Kurczę, nie wiem, czy facet mi kit wcisnął z tymi sześcioma miesiącami, czy to jest jakiś mini potkan albo co. Pomóżcie!!

Tu jest fotka Neli z pluszowym szczurem z Ikei (dla porównania wielkości) http://szczury.org/album_page.php?pic_id=6646 .

[ Komentarz dodany przez: LuLu: Czw Sie 03, 2006 9:27 pm ]
Polaczone z tematem juz istniejacym.
/ mod. LuLu
Szczury są okropne. Uciekają, włażą w miejsca, z których nie można ich wydostać, gryzą swojego właściciela i jego rzeczy, grzebią w doniczkach i wspinają się na rośliny w nich rosnące, załatwiają się gdzie popadnie, urządzają sobie spiżarnię w moim łóżku i w ogóle są paskudne. Ale mimo wszystko mam już osiem i chcę dziewiątego 8) (szczerość wobec siebie ponad wszystko. GMR jest nieuleczalne i trzeba to wreszcie przyjąć do wiadomości 8) ).
ESTI

Post autor: ESTI »

Spory chlopak z niego - ale na bank nie ma 6 miesiecy, jesli juz to okolo trzech.
Poza tym jest sliczny. :zakochany:
Obrazek
KasiaGdańsk

Post autor: KasiaGdańsk »

Jaka słodka Nelusia :zakochany: , ja mam nadzieję,z ę jak będzie następne trójmiejskie spotkanie to też przyjedziesz i pomiziam wszystkie ciurki... :)
Ja i moje kujciaki Słodziak i Bombelek oraz Arista, Juniper , Azja, Ajka i Europka za Tęczowym Mostkiem...
Elbereth

Post autor: Elbereth »

[quote="ESTI"]Spory chlopak z niego[/quote]
Jaki chłopak :drap: ???

KasiaGdańsk, cieszę się, że ci się podoba mój junior. Jest milusia, przez cały czas jak jest u mnie na kolanach, to mnie liże :zakochany: .

[ Komentarz dodany przez: ESTI: Pią Sie 04, 2006 5:15 pm ]
Cos mie sie pokrecilo. ;)
Szczury są okropne. Uciekają, włażą w miejsca, z których nie można ich wydostać, gryzą swojego właściciela i jego rzeczy, grzebią w doniczkach i wspinają się na rośliny w nich rosnące, załatwiają się gdzie popadnie, urządzają sobie spiżarnię w moim łóżku i w ogóle są paskudne. Ale mimo wszystko mam już osiem i chcę dziewiątego 8) (szczerość wobec siebie ponad wszystko. GMR jest nieuleczalne i trzeba to wreszcie przyjąć do wiadomości 8) ).
KasiaGdańsk

Post autor: KasiaGdańsk »

To cudownie, musi być naprawde kochana :zakochany: . Z tym lizaniem to może być z braku soli, ale obstawiam na czułości, podrap ją ode mnie za uszkami by pozgrzytała ząbkami z zadowolenia.. :)
Ja i moje kujciaki Słodziak i Bombelek oraz Arista, Juniper , Azja, Ajka i Europka za Tęczowym Mostkiem...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”