Wody smakowe
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

woda truskawkowa
Nisia, jasne, jednak herbatę zwykle słodzi się sacharozą, dlatego tak napisałam.
woda truskawkowa
Taka woda smakowa kupowana w sklepie może być szkodliwa, np Veroni zawiera wiele składników, które są w oranżadzie albo innych napojach gazowanych. Mój kolega dawał swojemu kilkumiesięcznemu szczurowi Coca colę , a ten wkrótce zdechł (nie miał raka, ani innych schorzeń). Nie jestem pewna, że wykończyła go Cola, ale to możliwe.
Poza tym po co poić tym szczury? Jeśli nie chce pić wody, można mu dawać mleko sojowe lub parzyć zioła.
Poza tym po co poić tym szczury? Jeśli nie chce pić wody, można mu dawać mleko sojowe lub parzyć zioła.
Grubasy zapraszają do galerii -> http://szczury.org/album_personal.php?user_id=2925
Ami (07.05.2006) ze mną od 12.06.2006
Caspuś (07.09.2006) ze mną od 11.10.2006
Docencik (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Dziekaniątko (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Ami (07.05.2006) ze mną od 12.06.2006
Caspuś (07.09.2006) ze mną od 11.10.2006
Docencik (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
Dziekaniątko (ok. 06.01.2006) ze mną od 13.04.2006
woda truskawkowa
eee nie znam sie ale raczej te wszystkie wody sztucznie sa zabarwiane i nie za bardzo chyba dla szczurow sa ... herbatka jak najbardziej mniam mniam :thumbleft:
w serduszq... Kisiel ,Bingo,Trysia,Pacio,Glucia,Blutek
ik hou van je schatjes :*
moje gwiazdki na niebie
ik hou van je schatjes :*
moje gwiazdki na niebie
-
- Kontakt:
woda truskawkowa
Alibo soczek ;]
najlepiej samemu zrobiony. Byle nie z mango albo cytrusów.
najlepiej samemu zrobiony. Byle nie z mango albo cytrusów.
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
woda truskawkowa
Co do herbaty słodzonej:
Jest słodzona sacharozą , jednak jeżeli podawany jest z odpowiednim umiarem (czyt. w b. małych ilościach nie powinno zaszkodzić ).
Mam nadzieję że komuś to pomoże w dobieraniu napojów.
Pozdrawiam
.
Jest słodzona sacharozą , jednak jeżeli podawany jest z odpowiednim umiarem (czyt. w b. małych ilościach nie powinno zaszkodzić ).
Jeżeli ktoś ma umiar w tym co podaje szczurkowi to wszystko ok :thumbleft: .Sacharoza -cukier (dwucukier będący zasadniczym składnikiem cukru trzcinowego i cukru buraczanego) ten może niekorzystnie wpływać na organizm. Gdy jest spożywana w nadmiernych ilościach, przyczynia się do powstawania wielu chorób.
Mam nadzieję że komuś to pomoże w dobieraniu napojów.
Pozdrawiam

STAFFIK u mnie od 19.04.06
-
woda truskawkowa
Dzięki....a wsumie to fajny pomysł ,zeby robić taka domową wodę, albo soczek:)
Jednak wolałam się upewnić jak jest z tą wodą.
pozdsrawiam
Jednak wolałam się upewnić jak jest z tą wodą.
pozdsrawiam
A ja i tak Cię kocham...malutka:*
woda truskawkowa
[quote="AnToNio"]Jeżeli ktoś ma umiar w tym co podaje szczurkowi to wszystko ok .[/quote]
Niestety nie jest ok. Żołądek szczura nie jest przystosowany do sacharozy, jak żołądek ludzki i nie ma to nic wspólnego z przyzwyczajeniem żołądka. Poza tym od cukru psują się zęby - my ich mamy (o ile tyle mamy) 32 a szczur tylko 2.
Niestety nie jest ok. Żołądek szczura nie jest przystosowany do sacharozy, jak żołądek ludzki i nie ma to nic wspólnego z przyzwyczajeniem żołądka. Poza tym od cukru psują się zęby - my ich mamy (o ile tyle mamy) 32 a szczur tylko 2.
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
woda truskawkowa
[quote="Ania"]my ich mamy (o ile tyle mamy) 32 a szczur tylko 2.[/quote]
Z tego co mi wiadomo to szczury maja okolo 16 zebow - 2 siekacze i reszta trzonowych.
Z tego co mi wiadomo to szczury maja okolo 16 zebow - 2 siekacze i reszta trzonowych.

woda truskawkowa
:ops:
No tak, racja. Przynajmniej minimum 4 z tego co "widać"
W każdym razie - kwestia psucia zębów jest nadal taka sama :|
No tak, racja. Przynajmniej minimum 4 z tego co "widać"

W każdym razie - kwestia psucia zębów jest nadal taka sama :|
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
woda truskawkowa
nie chodzi tylko o to, że te wody są słodzone cukrem. Ja mam chore nerki i muszę uważać na to co piję i patrze na skład każdej wody. Otóż wody mineralne smakowe mają w sobie tyle konserwantów co coca-cola albo pepsi(jedno i to samo). w życiu nie napiję się takiej wody, a co dopiero podawać ją szczuraskowi. Jak już wspomniałyście dobry pomysł to woda wymieszana z sokiem z truskawek własnoręcznie wyciśniętym najlepiej z własnych truskawek(z działki z dala od drogi)
Na zawsze w moim sercu:
Kasia, Wacuś, Crazy, Lazur, Lazur II, Riko, Messi
Kasia, Wacuś, Crazy, Lazur, Lazur II, Riko, Messi