może macie jakiś inny gatunek

Moderator: Junior Moderator

)
 )

wracając do tematu - z własnego doświadczenia zgadam się z przedmówczyniami, które pisały, że zapach myszek jest intensywniejszy. Ja opiekowałam się przez miesiąc myszką koleżanki - była tylko jedna, a pomimo naprawdę częstej zmiany trocin i naprawdę dużego akwarium, które za każdym razem było dokładnie myte, zapach był nieprzyjemny. Klatka moich trzech dziewczyn nigdy tak nie "pachniała", nawet kiedy podczas mojej nieobecności siostrze "zapomniało się" zmienić ściółkę i zmieniłam dopiero po powrocie, po czterech dniach.
 wracając do tematu - z własnego doświadczenia zgadam się z przedmówczyniami, które pisały, że zapach myszek jest intensywniejszy. Ja opiekowałam się przez miesiąc myszką koleżanki - była tylko jedna, a pomimo naprawdę częstej zmiany trocin i naprawdę dużego akwarium, które za każdym razem było dokładnie myte, zapach był nieprzyjemny. Klatka moich trzech dziewczyn nigdy tak nie "pachniała", nawet kiedy podczas mojej nieobecności siostrze "zapomniało się" zmienić ściółkę i zmieniłam dopiero po powrocie, po czterech dniach.
 . Ale wg. mnie nie powinno się rezygnować ze zwierzaka ze względu na zapachy. Od szczurów też cuchnie, jeśli zasikają szmatki i się w nie zakopią albo po tygodniu użytkowania ściółki :].
. Ale wg. mnie nie powinno się rezygnować ze zwierzaka ze względu na zapachy. Od szczurów też cuchnie, jeśli zasikają szmatki i się w nie zakopią albo po tygodniu użytkowania ściółki :].Po tygodniu używania ściółki? Teraz się nie dziwię,że niektórzy twierdzą,że szczury czy myszy śmierdzą... Ja sprzątam codziennie i nawet w upały nic nie było czuc. Przecież to nie jest jakaś ciężka praca,codziennie wieczorem sprzątnącNatalia_1222 pisze:Myszki bardziej czuć, ale samce. Szczerze powiedziawszy, od moich samiczek mysich naprawdę mało było czuć. Jak masz wrażliwy nos to może i będzie ci przeszkadzać. Ale wg. mnie nie powinno się rezygnować ze zwierzaka ze względu na zapachy. Od szczurów też cuchnie, jeśli zasikają szmatki i się w nie zakopią albo po tygodniu użytkowania ściółki :].

Przy 25 szczurach chyba nie ma możliwości, żeby zapach był neutralny.
 Przy 25 szczurach chyba nie ma możliwości, żeby zapach był neutralny.

w moim (i chyba kazdego innego tez) przypadku nie do zrealizowania. Natomiast u mnie po 2 tygodniach od zmiany nic nie smierdzi, bo zasypalam duuuzo chipsi.
  w moim (i chyba kazdego innego tez) przypadku nie do zrealizowania. Natomiast u mnie po 2 tygodniach od zmiany nic nie smierdzi, bo zasypalam duuuzo chipsi.