Stereotypy - najbrzydsze zwierzę to.........

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Yrsa

Stereotypy

Post autor: Yrsa »

A ja sie boję i brzydzę pająków i chyba tyko nich. To arachnofobia i nic na to nie poradzę. Najgorsze jest to, że mieszkanko mam urzadzone w piwnicy a tam jest dużo pająków. Tzn u mnie jest jk w domciu ale za moim pokojem jest piwnica sąsiadów a tam... wielkie i włochate otwory przełażą do mnie. BRRRR... Prawdę mówiąc nie wiem czemu sie ich boję, nic mi nigdy nie zrobiły. Ale zawsze mam wrazenie, ze na mnie wyskoczy jakis, albo ugryzie. Jak się przygladałam ich czułkom to mnie dreszcze przeszły. Brrr... A mój chłopak zabrał mnie na "Atak pająków" i całkiem nieźle sie bawiłam. :P
Awatar użytkownika
Wilczocha

Re: Stereotypy - najbrzydsze zwierzę to.........

Post autor: Wilczocha »

Hmmm odkopie watek. ::)
Jeżeli chodzi o brzydkie zwierze to dla mnie najbrzydszym zwierzęciem jest hipopotam.
Jest wielki, tłusty i bardzo brzydko znaczy teren po przez robienie kupy do wody i ogonem rozrzucanie tej kupy po całej wodzie. Fuj. :P
Jeżeli chodzi o szczury to ktoś napisał tutaj, że jak taka osoba co się brzydzi szczurów zobaczy na żywo i z bliska szczurka to się do niego przekona. A to nie prawda. Mam kuzynkę która się straszliwie brzydzi szczurów. Jak przyprowadziłam do niej szczurki moje i pokazałam z bliska to uznała, że są jeszcze bardziej ohydne i mają brzydkie ogony, a jak wzięłam moje szczuraski i wycałowałam ich brzusie i ogonki to ona się omal nie porzygała. Nie rozumiem takiego zachowania tych osób. Nie rozumiem co jest brzydkiego w takich kochanych stworzonkach jakim są szczuraski. ::)
Awatar użytkownika
Sky

Post autor: Sky »

Niektórzy lubią hipopotamy i też nie rozumieją, co w nich obrzydliwego ;)
Ja zaś nie rozumiem aż tak skrajnych reakcji.
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

ja się brzydze ślimaków (szczególnie tych gołych) ale nie pałam do nich nienawiścią, wolałabym jednak, żeby nie wychodziły na chodnik po deszczu ::)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

hipopotamy są słodkie. takie grube i pełne fałd :D

za to ja zgadzam się ze Sky. pająki to najobrzydliwszy zwierzak na świecie.
anegdotka:
byłam u Mal na SGGW odwieźć szczury na dt tam i tak sobie łażę i oglądam terraria, nagle patrzę w górę, a tak pająki sobie bez terrarium są. ja TAKI wrzask podniosłam i TAKIEJ paniki dostałam zupełnie. co się okazało: to były zasuszone osobniki...
Awatar użytkownika
Sky

Post autor: Sky »

Jaka panika :)
U mnie na uniwerku ostatnio były targi owadów i pajęczaków, ogólnie takie egzotyczne stwory.
Nie przepadam za 'robalami', ale postanowiłam przezwyciężyć uprzedzenia.
Pozwoliłam położyć sobie na rękę wyrośniętego karaczana madagaskarskiego. Tak sobie łaził chwilę. Za to straszyki i liśćce(?) mogłabym trzymać cały czas :)
Ale pająki omijałam mimo wszystko szerokim łukiem.
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Boje się panicznie pająków.. Jak widzę takiego, że gdzieś lezie to zaraz jest krzyk i uciekam gdzie tylko się da. Jednak, za to kiedy mam okazję widzieć jakiś ładny okaz za szybą to podziwiam :)
Mam też podobnie jak alken: ślimaki bez skorupek doprowadzają mnie do niesmaku, a tych z muszelkami nie boje się i nawet biorę czasem na dłoń :P
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Niestety ludzie uważają szczury za obrzydliwe i dalej będą tak uważać, takie myślenie jest zbyt mocno zakorzenione, by coś nagle się zmieniło. Ja nie potrafię powiedzieć, które zwierzę mnie obrzydza... czuję niechęć do pająków, ale lubię je oglądać. Na ręce nie wezmę ale popatrzę z zaciekawieniem. ;)
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

tylko się zastanawiam skąd się bierze obrzydzenie do szczurów, w końcu mają futerko, koralikowe oczka :D
ślimory są oślizgłe, larwy się wiją, to wiadomo ;)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Wilczocha

Post autor: Wilczocha »

tylko się zastanawiam skąd się bierze obrzydzenie do szczurów, w końcu mają futerko, koralikowe oczk
Ale mają ogon. I ten ogon nie których ludzi po prostu obrzydza. ::)
A co do robaków to tak, tez się ich boje. Nie lubię mrówek bo jest ich dużo i cie oblezą brrrrr. :P
Panikę mam jak widzę osę, pszczołę, szerszenia. To jest po prostu atak paniki. Pogryzły mnie parę razy i dlatego tak jest.
Pająków tez nie lubię, ale nie mam paniki. Jak są u mnie w domu to biorę je papierem i wyrzucam przez okno.
Ale pytanie brzmi jakie zwierze jest najbrzydsze, a nie jakiego zwierzęcia się boimy.
Dla mnie robaki czy latające owady nie są brzydkie, są fascynujące, ale niestety niebezpieczne.
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Mnie się wydaje, że ludzi obrzydza samo słowo SZCZUR. Zauważyłam pewną tendencję - ludzie jak nie wiedzą co to, to głaszczą, miziają, zachwycają się, a jak powiem, że to szczur to są piski i odraza. Takich sytuacji już miałam kilka. Także większość zależy od słowa SZCZUR.
9 duszyczek za TM [*]
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”