Szczurki Piromanki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Szczurki Piromanki
O nic się nie martw. Szczury da się połączyć, poza nielicznymi wyjątkami, praktycznie zawsze. Na forum jest wątek o łączeniu - tam dowiesz się co i jak zrobić. Bez obaw 

- sylwiaiiwo8
ja lącząc swoje pulpety też już traciłam nadzieje ale po jakimś czasie wszystko się ułożyło mała nie chciała wogóle zejśc z wapienka az tam zasypiała a teraz to największy brutal w stadzie i nawet dominuje
a szczurki Piromanko masz po prostu słodkie i takiego łączenia to tylko pozazdrościć

a szczurki Piromanko masz po prostu słodkie i takiego łączenia to tylko pozazdrościć
<:3)~Tośka <:3)~Ita <:3)~Cezar
za tęczowym mostkiem <:3)~Brutus
http://s10.bitefight.onet.pl/c.php?uid=149994
No fakt - łączenie przebiegło wzrocowo. Nie spodziewałam się, że to aż tak pięknie pójdzie. Postaram się niedługo wrzucić może jakieś nowe fotki cudaków. Muszę tylko zrobić.... Mały teraz śmiga po klatce jak wariat, więc to nie jest takie proste...
No i stało się... niestety...
Ernest odszedł
Nie doczekał kolejnej wizyty u weta. Przegrał walkę z rakiem........
Ernest odszedł

Nie doczekał kolejnej wizyty u weta. Przegrał walkę z rakiem........

Taki mi przykro... biedny Ernest... [']
-
bardzo mi przykro z powodu Ernesta.. (*)
jeszcze bardziej boję się o moje maleństwo, nie jestem pewna czy wet dobrze ją leczy
jeszcze bardziej boję się o moje maleństwo, nie jestem pewna czy wet dobrze ją leczy
ze mną: Nano i Piko 
za TM: Kropka, Rudzielec, Burbon, Gwiazdka, Czarek, Whisky, Ząbek, Zadzior, Zawias, Spidi, Imbir, Goździk, Karolinek, Gruby, Rocky, Cynamon, Rambo

za TM: Kropka, Rudzielec, Burbon, Gwiazdka, Czarek, Whisky, Ząbek, Zadzior, Zawias, Spidi, Imbir, Goździk, Karolinek, Gruby, Rocky, Cynamon, Rambo
Współczuję
Dla Ernesta [']

- sylwiaiiwo8
dla Ernesta [']['][']
<:3)~Tośka <:3)~Ita <:3)~Cezar
Po śmierci Ernesta, który był "kierownikiem" stada, Julian i Wacek zaczęły sprzeczać się o dominację. Nic złego się nie dzieje, żadnych bitew na śmierć i życie. Trochę się boksują i nikt nie doznał uszczerbku na futrze
Mały Maciuś trzyma się z dala od starszyzny.
Maciuś ma już swój ulubiony kącik w koszyku, i jak idzie spać - to tylko tam. Jest u nas 2 tygodnie i od momentu przyjazdu - urósł dwukrotnie
Zaprzyjaźnił się szczególnie mocno z Julianem i razem śpią i przytulają się. Wacek, jako indywidualista śpi sobie oddzielnie.
Może pokażę kilka zdjęć, zrobionych wczoraj wieczorem:
Maciuś - szczur kabanos: (chyba widać dlaczego?)

Wacek na pieszczotach u Piotrka:

Boksująca starszyzna:

Niech ktoś mi powie, że Maciek nie ma dużych uszu:

Maciek - odpoczynek, relaks:

Wacek pijak:

Julian - też jest pijakiem:

Maciek (i te nogi....
)

Maciuś ma już swój ulubiony kącik w koszyku, i jak idzie spać - to tylko tam. Jest u nas 2 tygodnie i od momentu przyjazdu - urósł dwukrotnie

Zaprzyjaźnił się szczególnie mocno z Julianem i razem śpią i przytulają się. Wacek, jako indywidualista śpi sobie oddzielnie.
Może pokażę kilka zdjęć, zrobionych wczoraj wieczorem:
Maciuś - szczur kabanos: (chyba widać dlaczego?)

Wacek na pieszczotach u Piotrka:

Boksująca starszyzna:

Niech ktoś mi powie, że Maciek nie ma dużych uszu:

Maciek - odpoczynek, relaks:

Wacek pijak:

Julian - też jest pijakiem:

Maciek (i te nogi....

O jejku.. taki słodki jak brat 
Mój też taka kruszynka, jeju taki drobniutki

Mój też taka kruszynka, jeju taki drobniutki

Boksujące się szczurki... Nigdy nie mam aparatu przy sobie, kiedy moje tak się "piorą".
Według mnie to zdjęcie wymiata
Maciek, jak chyba każdy facet, ma sporych rozmiarów stopy
Wielka Stopa!
... A uszy... Nie mów mu tego, ale wyglądają komicznie
Koniecznie wymiziaj przystojniaków!
Według mnie to zdjęcie wymiata

Maciek, jak chyba każdy facet, ma sporych rozmiarów stopy

... A uszy... Nie mów mu tego, ale wyglądają komicznie

Koniecznie wymiziaj przystojniaków!

Maciek rośnie jak na drożdżach. Do tego jest "pulchny"
Przejął już sporo nawyków od starszyzny, np. leżenie cały dzień w koszykach lub na hamaku, sikanie pod siebie w koszykach lub na hamaku, robienie kupy w koszykach lub na hamaku....
Chłopaki mają klatkę otwartą cały czas. Mają swobodny dostęp do wyjścia bez ograniczeń czasowych. Z tym że.... nie chce im się wychodzić... Julian czasami wyjdzie na mały rekonesans po parapecie drogą przez łóżko i to wszystko... Bardziej im się podoba spanie i wylegiwanie się w pościeli w koszyczkach (lub na hamaku...). Maciek, kiedy go wyjmę z klatki najczęściej włazi mi pod bluzkę i siedzi... Ach to lenistwo...
Za około tydzień pojawi się w domu nowy dzieciak - golasek z Zawiercia. Maciek będzie miał bardziej aktywnego kompana do zabaw
Nie możemy się już doczekać!

Przejął już sporo nawyków od starszyzny, np. leżenie cały dzień w koszykach lub na hamaku, sikanie pod siebie w koszykach lub na hamaku, robienie kupy w koszykach lub na hamaku....
Chłopaki mają klatkę otwartą cały czas. Mają swobodny dostęp do wyjścia bez ograniczeń czasowych. Z tym że.... nie chce im się wychodzić... Julian czasami wyjdzie na mały rekonesans po parapecie drogą przez łóżko i to wszystko... Bardziej im się podoba spanie i wylegiwanie się w pościeli w koszyczkach (lub na hamaku...). Maciek, kiedy go wyjmę z klatki najczęściej włazi mi pod bluzkę i siedzi... Ach to lenistwo...
Za około tydzień pojawi się w domu nowy dzieciak - golasek z Zawiercia. Maciek będzie miał bardziej aktywnego kompana do zabaw

Nie możemy się już doczekać!
Wnioskuję, że Twoi panowie, to najprawdziwsze w świecie samce... Tylko maczugi im brakuje 
Golasek...? Teraz to i ja nie będę się mogła doczekać
W ramach rekompensaty musisz zamieścić nowe zdjęcia stadka

Golasek...? Teraz to i ja nie będę się mogła doczekać

W ramach rekompensaty musisz zamieścić nowe zdjęcia stadka

Jak ja bym chciała ,żeby tak było z Lizakiem.. ach, marzenia.. Jego nie da się wypuścić na pokój, ucieka i nie chce wychodzić, a jak już ich biorę to jest pierwszy przy drzwiczkach. Widać dwa różne typy nam się trafiłyPiromanka pisze: Maciek, kiedy go wyjmę z klatki najczęściej włazi mi pod bluzkę i siedzi...

Wiesz, jak go wyjmuję z bluzki to nie chce sobie pobiegać po łóżku, po parapecie, po podłodze - tylko biegnie z powrotem do klatki. Wychodzi z klatki sam, ale nie po to żeby pobiegać, tylko wspina się po prętach klatki po zewnętrznej stronie. Klatka stoi pod ścianą i jest delikatnie odsunięta od ściany na około 4-5 cm. Maciek wychodzi i wciska się między ścianę a klatkę i tak schodzi na dół i z powrotem się wspina na górę itd. Wygląda wtedy jak glonojad w akwarium
A Julian właśnie ukradł mi cytrynę z herbaty.... Ciekawe czy się nie skrzywi, hehehe...

A Julian właśnie ukradł mi cytrynę z herbaty.... Ciekawe czy się nie skrzywi, hehehe...