
Doszly mnie tez sluchy, ze spozywanie duzej ilosci kukurydzy zle wplywa na trzustke. Ale na ten temat musialaby najpierw zasiegnac lektóry

Zareklamuje sie. Kiedys napisalam na temat oleju takie cos:
'Mozna tez ryz wymieszac z paroma kroplami oleju z oliwek extra vergine (wyciskany na zimno z oliwek bez dodatku chemii. Bogaty w niezbedne wielonienasycone kwasy tluszczowe, ktore wplywaja korzystnie na organizm i dzialaja zapobiegawczo w powstaniu raka, chorobach watroby i arteriosklerozy. Ponadto zwalcza wolne rodniki i zapobiega starzeniu tkanek. Obniza poziom cholesterolu we krwi a zarazem ryzyko powstania zakrzepow.) '
Tu link do tematu
Dodam, ze zdrowe oleje roslinne warto podac. Tran tez, gdyz zawiera kwas eikosapentaenowy - czyli Omega-3. Same dobre rzeczy

Osobiscie bardzo lubie oliwe z pestek dyni - mniam! Ma intensywnie ciemnozielony, matowy kolor, pachnie intensywnie na pestki dyni (a raczej na orzechy

