Co mogą jeść do woli ?

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
zalbi

Re: Co mogą jeść do woli ?

Post autor: zalbi »

justin, to uważaj tak dalej. z Twoich postów wynika, że Twoja wiedza na temat szczurów jest nikła. szkoda tylko zwierząt.
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
justin1042

Post autor: justin1042 »

no bo to jest suche a ogonki lubią suchą karmę
justin1042

zalbi pisze:justin, to uważaj tak dalej. z Twoich postów wynika, że Twoja wiedza na temat szczurów jest nikła. szkoda tylko zwierząt.

no a twoja????!!!!
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

sucha karma DLA SZCZURÓW to według Ciebie płatki? nie będę tego komentowac.

wszystkie corn flakesy i inne to jest chemia. owsianka i naturalne, gniecione ziarna kukurydzy moga byc.

ja mam wiedzę wystarczającą tak dla Twojej wiadomosci.
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
justin1042

wiesz ustąpię głupszemu i nie będę się kłócić :)
AiB
Kontakt:

Post autor: AiB »

Nie no, ja na takie rzeczy to naprawdę mam słabe nerwy... I chociaż to nie do mnie to mi się nóż w kieszeni otwiera. A tak, żeby już zupełnie offtopu nie robić - ja wierzę w instynkt samozachowawczy szczurka (rozumiem, że przy czekoladzie itp. może zawodzić (mój też mnie czasem zawodzi)) - nic co szczurze, nie powinno stanowić problemu:)
Dawniej: Szary ['], Dżeko ['], Pirat ['], Ogryzek [']
Obrazek
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

zwierzęta domowe nie mają instynktu samozachowawczego. będą jadły niezdrowe rzeczy tak samo jaki i my- bo im smakują i sprawiają przyjemność. ludzie mają nawet świadomość że coś jest niezdrowe, a i tak to jedzą- co dopiero szczur, który nie ma takiej świadomości i możliwości wyboru.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
AiB
Kontakt:

Post autor: AiB »

A czy to "co szczurze" (czyli dla szczurów odpowiednie, zdrowe itd.) też jedzone jest bez zachowawczego instynktu? Bo wtedy wychodziło by na to, że w klatce nawet pełna micha nie powinna stać...
Dawniej: Szary ['], Dżeko ['], Pirat ['], Ogryzek [']
Obrazek
merch

Post autor: merch »

normalne kukurydziane corn flakesy jak najbardziej moga jesc , tyle tylko , ze kukurydza zawiera dosc duzo latwo wchlanialnych weglowodanow i nie powinna byc dawana jak osobny pokarm bez ograniczen , bez ograniczen moga jesc tylko warzywa.

Cala reszta powinna byc dawana w ograniczonych ilosciach a co wazniejsze powinno sie podawac roznorodne pokarmy = stad najlatwiej jest aby pokarmem podstawowym byla zbilansowana mieszanka z dobrej firmy - tam sa rozne rzeczy w odpowiednich proporcjach , taka wymieszana karme, o ile szczur nie ma klopotow z otyloscia mozna dawac bez ograniczen.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”