A tak sobie...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
matrix360

Re: A tak sobie...

Post autor: matrix360 »

Śliczna maleńka, aż Ci zazdroszczę :) Jak przyjedzie to wymiziaj ją na powitanie ode mnie ;)
Awatar użytkownika
Effie

Post autor: Effie »

hihihih, pewnie, miziania jej na pewno nie zabraknie... Mam tylko nadzieję, że dogadają się z Effetką bez rozlewu krwi... ::)
Obrazek
Awatar użytkownika
frommicrowave

Post autor: frommicrowave »

nie bój szczura - maluchy się zazwyczaj łatwo łączy :)
najgorzej chyba jest jak oba ogony są dojrzałe bo ja łączyłam maluchy z młodzieżą i też poszło nieźle

Malutka będzie się nazywała Cassie albo Pandora? ;D
dwa półroczne szczurki do adopcji - PILNE!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Effie

Hmmm... nad imieniem nie myślałam... Pandora mi się podoba :) Może tak już zostanie...
Co do mojej małej Effetki coraz bardziej czuję, że tworzymy stadko. Ja- wielki szczur wydający dziwne dźwięki jak ona mnie po oczach gryzie i mi twarz bezcześci ::) i ona... zmuszona do zabaw z wielkim dziwnym szczurem :) Jak w Epoce lodowcowej, albo coś... Ona sobie coraż żwawiej poczyna, a ja jestem szczęśliwa, że jak tylko usiądę na łóżku od razu coś mi po ramieniu chodzi. Jak tylko widzi mnie w zasięgu to nie może się powstrzymać, żeby dosłownie i w przenośni wejść mi na głowę :) Dziś nawet pierwszy raz w życiu dała się łaskawie pogłaskać... dotychczas nie miała nigdy czasu by usiedzieć tak długo w jednym miejscu. I teraz czuję że zaczynamy mieć ze sobą jakąś więź... no wiecie... w sensie, że naprawdę jest moja, bo to ja ją oswoiłam :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Effie

Dziś dotarła do mnie siostrzyczka dla Effetki. Łączenie czas zacząć...
Obrazek
matrix360

Post autor: matrix360 »

Powodzenia! :)
Awatar użytkownika
Effie

Łączenie jest... hmmm... dziwne. Zero pisków, ale owszem, czasem się naparzają, choć w większości sytuacji nie są sobą zainteresowane. Piski z klatki usłyszałam może ze dwa arzy, ale pewna nie jestem. Jednak nie do końca pewna jestem czy sobie do gustu przypadły. I teraz siedzą sobie razem w CHOMICZÓWCE bo o 5:00 rano stwierdziłam, że w klatce jest tylko Effetka zaspana, natomiast drugiego egzemplarza brak :) Poszukiwania choć zakończyły się sukcesem to skazały małych uciekinierów (bo Effet musiał zaraz oczywiście też przeleźć przez kraty) na ciasnotę :) Pojutrze okratujemy klatkę.
Generalnie widać, że maleńka (jeszcze oficjalnie nie ochrzczona) czuje się jeszcze bardzo niepewnie. Przy bezczelności Effetki to się rzuca w oczy, że ona taka spokojna i nieśmiała :)
A oto fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

całkiem normalne łączenie, zwykle tak to wygląda, pomimo krwawych opowieści forumowych ;) a naparzają się i jeszcze przez jakiś czas będą bo hierarchię trzeba ustalić, a poza tym są młodziutkie i tyle energii mają że trzeba się na towarzyszu rozładować ;) z resztą nawet zgrane i dobrze znające się szczury czasem się tłuką, to taka forma ludzkich kłótni.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Effie

Kurcze, po tym wszystkim co tu czytałam spodziewałam się, że przy każdym ich spotkaniu przez co najmniej miesiąc będzie krwawa jatka... Dziś przez chwilę nawet spały ze sobą :) fajnie. Póki co wydają się być zupełnymi przeciwieństwami. Effet vel Myszon wulkan energi, który tylko chce się bawić a jak nie znajduje towarzystwa to odmaszerowuje do klatki i malutka (nad imieniem pomyślę wkrótce)- spokojna, nieśmiała i w dodatku cichy uciekinier ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

no tak, te krwawe to rzadko się zdarzają ale jak się czyta to zapadają najbardziej w pamięć ;) , często też są powodowane przez nieumiejętne postępowanie
a co szczur to charakter- tym chyba można wytłumaczyć dlaczego niektórzy mają po dwadzieścia sztuk- bo każdy to jak inna osobowość, ile szczurów tyle przyjaciół ;D ciekawe czy i Ty się nie zarazisz :P u mnie miało być na bank dwa i tylko dwa a jest już pięć ;)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Effie

Obawiam się, że nie mam psycho-fizycznych warunków na więcej charakterków, choć nie twierdzę, że nie są one urocze. Na dwóch więc w moim wypadku się musi skończyć. Tym bardziej, że z tą klatką wyszło nie do końca tak jak chciałam, bo maleństwa tam siedziały dopóki im się nie znudziło, a potem... no poszły sobie po prostu. Tak że fiasko, ku mojemu udręczeniu :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Effie

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

A cóż tam zajadamy z takim smakiem? :D
Fajne masz te ogoneczki i świetnie , że łączenie idzie tak dobrze, oby tak dalej. Przesyłamy im mizianko i buziaki :-*
a co do szczurków . to my też mieliśmy mieć tylko dwa :D :P
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Venefico

Post autor: Venefico »

Śliczne nochale :) To chyba jakiś dżem ? :P Moje też mieszkają narazie w chomikowej klitce, zanim nie przyjdzie nowa klatka. A ja właśnie chciałabym mieć więcej ogonów, ale mama zgodziła się tylko na 2.. :(
Obrazek Carly Obrazek Przylepka Obrazek Chico

Obrazek Rajka, Sky , Łatka, Pulpi
Awatar użytkownika
Effie

Obrazek
Obrazek
Trzymajcie kciuki za łączenie... Jak się uda to będzie już na prawdę trzeci i ostatni :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”