Kluska i spółka :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
mini

Re: Kluska i spółka :)

Post autor: mini »

Do brze, że panowie czują się co raz lepiej i nabierają sił :)
Jak tam nastroje w stadzie? Mam nadzieję, że wszystko gra jak powinno i wszyscy cieszą się swoim towarzystwem :D
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Stadko jeszcze nie połączone, pracuję nad tym, wprawdzie cała piątka się dogaduje, ale małe są zbyt ciekawskie, a zarazem przerażone, wczoraj Filip chciał poiskać jednego z małych, maluch tak zaczął panikować i piszczeć, że zniechęciło to dorosłego do dalszego zapoznawania się :D Ale przyzwyczają się :)
Ogony wymiziane :-*
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
Kluska123

Jak ten czas szybko mija, a stadko nadal nie połączone z powodu gó*** Teddy'ego... :(
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Awatar użytkownika
Kluska123

gó*** gó***, ale i tak go kocham :D
Kolejna porcja fotek, jak ten czas szybko leci, młodziaki rosną jak na drożdżach :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Ivan się niestety nie załapał - za często śpi w rurze :D

Awatar użytkownika
Kluska123

I stało się, Iwan ma nowotwór, we wtorek operacja... :(
Boję się, że coś pójdzie nie tak, nie chcę stracić ogonka...
Co chwilę patrzę co robi, czy oddycha, czy coś je, pije. Ten strach jest nie do opisania. Schudł nam, szuka naszej bliskości.
Iwanku, bądź silny! :'(

Obrazek

Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

:( Znam ten strach, takie doglądanie z tą niepewnością to chyba najgorsze co może być...
Wszyscy na pewno będą trzymać kciuki i dlatego sprawy dobrze się ułożą. Bądźcie silni.
Awatar użytkownika
mini

O rety... :( Uwielbiam tego łyska pięknego...
Z całych sił trzymam kciuki za powodzenie!
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Kluska123

Eh, dziękuję... :'(

Awatar użytkownika
Kluska123

Iwanek pozdrawia wszystkich forumowiczów, szczególnie tych, którzy mooocno trzymali kciuki za niego: ciocię unipaks,mini i valhallę :-* Dr Piasecki po raz kolejny udowodnił jaki z niego wspaniały i dobroduszny weterynarz. Jego pacjenci powinni mu pomnik postawić.
Trochę się naczekaliśmy, Iwanek był bardzo zestresowany, po 30 minutach weszliśmy i zostawiliśmy. Minęło 40 minut i Iwanek był już zoperowany, zszyty i wybudzony :) Nie wiedział co się dzieje, nie mógł się ruszać, ale po dłuższej chwili doszedł do siebie. Gdy tylko poczuł zapach mieszkania, wyskoczył z transporterka do braci - ale niestety, przez dwa dni czeka chłopaczka chorobówka.
Apetyt już ma, wtranżala, pije wodę, a teraz zasnął :)

Obrazek

Kochany syneczku, nawet nie wiesz jak bardzo cię kochamy!

Awatar użytkownika
mini

No śliczności moje przebrzydłeśliczneloffciane! :-*
Nawet nie wiesz jak się cieszę! :D
Teraz już tylko dobrze będzie Iwanku! Jestem pewna!

Jak tam reszta bandy na choruszka?
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

Właśnie sobie przypomniałam(wiem, że troszkę późno) o tej Twojej małej, łysej, chorej brzydocie. Spokojnie, już mnie spotkała kara za spóźnienie- miałam problem z odnalezieniem wątku :P
Cieszę się że wszystko się dobrze ułożyło :) Mam nadzieję że szczęśliwie Iwanek hasa już sobie z resztą stadka.

Aha! Rzucisz jakieś focisze? :P
Awatar użytkownika
Kluska123

Strasznie zaniedbalam watek :-\

Chlopaczki maja sie dobrze, nie mam aktualnych zdjec, jak wiekszosc z Was wie aktualnie siedze w Niemczech, a stadko u rodzinki, strasznie za nimi tesknie :( Moze tak po kolei co slychac w Kluskowym Stadku ;)

Teddy prawdziwy samiec alfa, coraz bardziej sie rzadzi zarowno w klatce jak i poza nia ;) Jego ulubionym zajeciem ostatnimi czasy jest fukanie na nas wszystkich, hormony straszliwie mu buzuja, prawdopodobnie czeka go jajciecie, ostatnio wrecz terroryzuje brata, a nas ostatnio udziabal do krwi bez powodu :-\ Dzis ma juz 7 miesiecy :)

Toffi slabsza wersja Teddyego, niestety nie ma odpowiedniej sily przebicia i czesto konczy z piskiem pod ciezarem brata :D Zgrabniutki, zwinny i szybki. A jaki cwany sie zrobil! Jego aktualnym celem jest jak najszybsze wydostanie sie z klatki i buszowanie w czasie wybiegu. Jest przyjaznie nastawiony do stada starszakow, co nie mozna powiedziec o Teddym, ktory ostatnio pogryzl Filipa do krwi.

Iwan nasz lysolek doszedl do siebie po operacji guza, bardzo przezywa aktualne rozstanie ze mna :( Zreszta ja tym bardziej :( Schudl i stal sie mizerny, ale ma silna wole zycia, co widac kazdego dnia. Szwy sam sobie zdjal, jak tylko ranka sie zagoila, przy wizycie u weterynarza okazalo sie, ze trzeba bylo za ostatnia nitke pociagnac i by bylo po sprawie :D

Filip jak to Filip, alfa w stadzie starszakow nie lubi jak sie do niego fika :P Gdy ma zly dzien - lepiej zeby ogony do niego nie podchodzily. Po operacji byl razem z Julkem obrazony na Iwana z powodu jego 2-dniowej nieobecnosci w klatce (nie wiem co oni sobie mysleli, ze Iwan spi z nami w lozku i je same rarytasy?! :P ) Podczas mojej nieobecnosci dopadl go swierzb. Na szczescie tylko jego, dostal lek i juz po sprawie, za to ja juz nigdy nie kupie trocin :-\

Julek nam ostatnio przytyl. Ciagle szukamy powodu, ale cos mi sie wydaje, ze to Uczta dla Szczura tak na niego dziala. No nic, czeka go dieta, nie ma innego wyjscia. Iwanka trzeba wykarmic, a Julka odchudzic :P Tak poza tym to ma sie dobrze, spi, je, biega na wybiegu i jest cudownym miziakiem, ktory sie rozplaszcza niczym nalesnik ;)

A teraz chcialabym przedstawic nowego czlonka stadka, ktory wprawdzie jeszcze nie dolaczyl do nas, ale juz niebawem bedzie jego czescia. Oto Lucky 8-miesieczny huskulec, ktory w trybie natychmiastowym zawladnal moim sercem :) Moze to z powodu jego uszka, moze to jego brzuszek, na ktorym widnieje przepuklinka, kocham go, uwielbiam takie bidy, czuje, ze musze im pomoc, skradna mi serce i koniec, musze je miec. jakuszewa wiesz ze jestem Ci bardzo wdzieczna, dziekuje! :) Pozwole sobie wstawic jedno Twoje zdjecie chlopaczka, to, ktore mnie zaczarowalo

Obrazek

Oczywiscie na jednym nowym czlonku stadka sie nie skonczy, ale reszta po powrocie do Polski :)

Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

Właśnie wyczytałam niedawno w wątku adopcyjnym, że powiększasz stadko! Gratulacje! Lucky jest śliczny! Zapamiętałam go od razu właśnie przez to uszko ;) Super, że trafi do dobrego domku ;D
Awatar użytkownika
Kluska123

Dziekuje :)
Jak dobrze pojdzie, to trafi do mnie trojka panow z tego watku ;)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=31675

Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

Widzę, że szykuje się wielkie doszczurzanie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”