Płyn do mycia naczyń - idealny do mycia klatki i akcesoriów
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Płyn do mycia naczyń - idealny do mycia klatki i akcesor
ja też używam tych mokrych chusteczek, raz dziennie przecieram półki i dno klatki, a ludzie sobie chwalą ten wyżej wspomniany urine off

ze mną: leszek, kendrick 
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
- gruszka1990
Niestety dla mnie trochę za drogi więc używam tańszych domowych alternatyw 

Obecnie przy mnie trzy dzielne siostrzyczki: Wiki, Gruba, i Lejla <3 oraz kot o imieniu Kot =)
Za TM: Maciuś, Wojtuś i Grysia[']
myję 2 razy dziennie półeczki, koszyczki, sputnika i takie tam. z chusteczkami też próbowałam i niezbyt to pomaga. chyba będę musiała po prostu tak jak teraz myć je 2 razy dziennie

U mnie działa przecieranie codziennie zwilżonymi chusteczkami dla niemowląt, nawet na większe brudy. Mniej więcej dwa razy w miesiącu biorę klatę do wanny - niestety nie częściej, bo klata jest ogromna i nieskładana, nie ma uchwytów, a mam wejście do łazienki pod kątem po schodkach i za każdym razem się tam prawie zabijam. W wannie też się nie mieści, więc muszę ją kłaść pod kątem i jakoś sobie radzić  Częściej wymieniam ściółkę, bo wyjmuje samą kuwetę.
 Częściej wymieniam ściółkę, bo wyjmuje samą kuwetę.
Zazwyczaj do takiego "częstego" mycia używam płynu do mycia naczyń czy mydła w płynie i szorstkiej gąbki. Ale widzę, że chyba muszę raz na jakiś czas wyszorować klatę czymś mocniejszym.

Częściej wymieniam ściółkę, bo wyjmuje samą kuwetę.
 Częściej wymieniam ściółkę, bo wyjmuje samą kuwetę.Zazwyczaj do takiego "częstego" mycia używam płynu do mycia naczyń czy mydła w płynie i szorstkiej gąbki. Ale widzę, że chyba muszę raz na jakiś czas wyszorować klatę czymś mocniejszym.
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Ja boję się, że domestos zaszkodzi ogonkom. Myję klatkę płynem do naczyń lub żelem pod prysznic i nie śmierdzi...

9 duszyczek za TM [*]

- gruszka1990
Nic nie szkodzi domestos - trzeba po prostu dobrze wypłukać ciepłą wodą 
A tak z innej beczki. Czy wiecie może dlaczego mocz moich dziewczyn nagle zaczął bardzo intensywnie śmierdzieć? Cały rok nic... Chyba że już nie sprzątałam parę dni to było po prostu czuć a teraz po jednym dniu zapach jest nie do wytrzymania - nawet przy codziennym ścieraniu siuśków z półek. Podejrzewam że może to być spowodowane wysoką temperaturą na podwórku. Ale czy np. moje laseczki mogły już dorosnąć i mieć bardziej śmierdzący mocz? Zastanawiam się nad wyjęciem części koszyczków na lato, tego po prostu nie da się wytrzymać.... Oczywiście one sikają tylko na plastikowe elementy w klatce no i leją pod siebie na hamak...

A tak z innej beczki. Czy wiecie może dlaczego mocz moich dziewczyn nagle zaczął bardzo intensywnie śmierdzieć? Cały rok nic... Chyba że już nie sprzątałam parę dni to było po prostu czuć a teraz po jednym dniu zapach jest nie do wytrzymania - nawet przy codziennym ścieraniu siuśków z półek. Podejrzewam że może to być spowodowane wysoką temperaturą na podwórku. Ale czy np. moje laseczki mogły już dorosnąć i mieć bardziej śmierdzący mocz? Zastanawiam się nad wyjęciem części koszyczków na lato, tego po prostu nie da się wytrzymać.... Oczywiście one sikają tylko na plastikowe elementy w klatce no i leją pod siebie na hamak...

Obecnie przy mnie trzy dzielne siostrzyczki: Wiki, Gruba, i Lejla <3 oraz kot o imieniu Kot =)
Za TM: Maciuś, Wojtuś i Grysia[']
 gruszka1990  ja w koszyczkach i sputniku w miejscach gdzie mocz spływał w jeden kąt zrobiłam rozgrzanym śrubokrętem dziurki żeby siuśki spływały a nie wsiąkały w futerko. zobaczymy czy to zmniejszy fetor

Mnie by było szkoda sputnika. 

9 duszyczek za TM [*]

ale szczurki nie robią sobie basenu z siuśków 

Ja używam płynu do mycia naczyń - stary i sprawdzony sposób   

Co do basenu z siuśków to nawet mi nie mów, codziennie wycieram po młodziakach, to są takie głupole...

Co do basenu z siuśków to nawet mi nie mów, codziennie wycieram po młodziakach, to są takie głupole...
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...

Do zobaczenia Skarby moje...
Ja zawsze wkładałam szmatki do sputnika i zmieniałam codziennie, ale dziewczyny zaczęły wyrzucać z niego wszystko więc teraz mają tam basen...

mówię, najlepsze wyjście to otworki. to co że będą dziury? sputnik czy koszyczki nie mają wyglądać a być funkcjonalne. u mnie papierowe ręczniki też nie zdają egzaminu bo mi znoszą wszystkie w jedno miejsce

Co ja poradzę, że jestem estetką i nie mogłabym zrobić tego sputnikowi   Wkładam usilnie szmatkę jak tylko wyrzucą, czasem nie wyrzucają po raz drugi
  Wkładam usilnie szmatkę jak tylko wyrzucą, czasem nie wyrzucają po raz drugi  A robią tak od niedawna więc mam nadzieję, że im przejdzie
 A robią tak od niedawna więc mam nadzieję, że im przejdzie 

Wkładam usilnie szmatkę jak tylko wyrzucą, czasem nie wyrzucają po raz drugi
  Wkładam usilnie szmatkę jak tylko wyrzucą, czasem nie wyrzucają po raz drugi  A robią tak od niedawna więc mam nadzieję, że im przejdzie
 A robią tak od niedawna więc mam nadzieję, że im przejdzie 
e tam. to tylko rzecz 

No racja, ale już tak mam czasem, że przywiązuję uwagę do zbędnych rzeczy albo mało ważnych 
A nawiązując do tematu głównego klatkę myję najczęściej żelem pod prysznic

A nawiązując do tematu głównego klatkę myję najczęściej żelem pod prysznic