Starość czy choroba?

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
fladra

Re: Starość czy choroba?

Post autor: fladra »

Niestety to coś poważnego. W poniedziałek byłam z Wiki u weterynarza. Doszło kilka nowych objawów (w poniedziałek szczurzyca była nietomna, nie jadła, nie piła, cały czas spała). Pani doktor powiedziała, że nie można jednoznacznie stwierdzić co za choroba ją dopadła - ale pewnie zapalenie mózgu lub gruczolak. Po podanych antybiotykach we wtorek szczur czuł się o wiele lepiej - poruszała się (bardzo ostrożnie, bo jak się okazało straciła wzrok...), apetyt dopisywał. W środę dostała kolejne zastrzyki, w domu podaję jej Ditrivet. Pogorszyło się. Szczurka cały czas śpi, nie chce jeść... Do p. weterynarz nie mogę się dodzwonić. W dodatku nie wiem co robić dalej... Poczytałam trochę i praktycznie w każdym temacie kończy się ostatecznie uśpieniem... Proszę o porady. Chodzę do dr Gałganek, kraków. Może trzeba zmienić lekarza?
Awatar użytkownika
nausicaa

Post autor: nausicaa »

spróbuj dr Lewandowską - Oaza na Zamoyskiego na zapisy
albo dr Banaś - ale zadzwoń i zapytaj, kiedy gdzie przyjmuje 601416725
może ktoś inny popatrzy na to inaczej
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
fladra

Dziękuję za odowiedź. Niestety było już za późno. Byłam u dr Banaś, która zdiagnozowała ropne zapalnienie macicy. Powiedziała, że jedynie zabieg może pomóc jednak szczurcia nie ma już na to siły:(( Zapytała czy zgadzam się na uśpienie. Nie mogłam już dłużej patrzeć na jej cierpienie:( Jak się dodatkowo okazało steryd podany przez dr Galganek mógł przyspieszyć rozwój choróbska Wiki:(
Strasznie mi przykro tym bardziej, że nie udałam się do dr Banaś, która po minucie wiedziała co jest, w pierwszej kolejności...
Polecam dr Banaś (byłam w szoku - tak szybka diagnoza), ponadto ostrzegam przed ropnym zapaleniem macicy u dziewczynek (niech weterynarz najpierw sprawdzi szczurkę pod tym kontem! - sterydy mogą zaszkodzić)...
fladra

fladra pisze:kontem
Oczywiście kątem... Przepraszam za błąd, ale byłam zapłakana jak to pisałam...
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Dlatego też warto sterylizować młode samiczki, nie ma szans na ropne zapalenie macicy, zmniejsza lub wogule eliminuje ryzyko gruczolaków i guzów hormono zależnych.

Dodatkowo jeśli robi się to w młodym wieku jest to bezpieczniejsze i tańsze ;)

szkoda że tak się stało
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”