Pomocy, Ratujcie te biedne stworzenia
Moderator: Junior Moderator
Re: Pomocy, Ratujcie te biedne stworzenia
Bidy
Mam wrażenie, że ktoś niepełnoletni wymyslił, ze na hodowli karmowej sobie dorobi, a potem go rodzice nakryli i kazali się pozbyc szkodników... albo nawet sami wyrzucili...

Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Jakie są umaszczenia maluchów?
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
- StasiMalgosia
Wszystkie szczurki to czarne kapturki
Mamusia jest bardzo kochana i troskliwa, widać że była oswajana. Druga samiczka, chyba starsza córka, również chętnie podchodzi do ręki. Maluszki są trochę nieśmiałe i przestraszone ale grzecznie siedzą na rękach.
Filmik z mamusią troskliwie myjącą maluszka

Mamusia jest bardzo kochana i troskliwa, widać że była oswajana. Druga samiczka, chyba starsza córka, również chętnie podchodzi do ręki. Maluszki są trochę nieśmiałe i przestraszone ale grzecznie siedzą na rękach.
Filmik z mamusią troskliwie myjącą maluszka

Jestem w stanie dać DT dla 1-2 chłopców
we Wrocławiu niestety, ale jak znajdzie się transport, to możecie na mnie liczyć 

Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Mogę dać dt trzem chłopaczkom, ale raczej z tych mniejszych, bo klatka nie jest duża. Jestem z Warszawy, z Żoliborza.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
- SkywalkerYoda
A te dorosłe samce w jakim są wieku i jak się zachowują?
Bo umrzeć to zbyt mały powód, żeby przestać kochać
- StasiMalgosia
mlode pewnie w wieku tej drugiej szczurki która jest chyba w ciazy, ok.3 miesięcy
bardzo proludzkie zreszta jak wszystkie te szczurki widac że były z człowiekiem (nie powiem że kochane bo to bydle co wyrzuciło kochać nie może) nie boją się wręcz lgną do człowieka
bardzo proludzkie zreszta jak wszystkie te szczurki widac że były z człowiekiem (nie powiem że kochane bo to bydle co wyrzuciło kochać nie może) nie boją się wręcz lgną do człowieka
- SkywalkerYoda
To nie ma tam takich starszych samców, ok 2 letnich?
Bo umrzeć to zbyt mały powód, żeby przestać kochać
- StasiMalgosia
Ponieważ ten temat powinien pozostać przejrzysty dla wszystkich oferujących dt samczykom, założyłam oddzielny temat dla samiczek.
Wszystkich zainteresowanych adopcją samiczek zapraszam tu
Wszystkich zainteresowanych adopcją samiczek zapraszam tu
Wzięłam 5 małych chłopaczków, zostało jeszcze 6 równie malutkich (wielkość myszek) i 2 większe.
Jak porobię zdjęcia, założę im temat.
Jak porobię zdjęcia, założę im temat.
Temat adopcyjny 5 małych chłopaczków: http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=163&t=34523
Zapraszam, są tak urocze, że można by je schrupać
Zapraszam, są tak urocze, że można by je schrupać

Dziękuję wszystkim za pomoc i serce okazane szczurkom 
2 starsze samce pozostały u szczęśliwych znalazców, którzy pokochali je i chcą dać im dom
Pozostałych 6 malców jest chwilowo u mnie, jutro jadą do docelowego DT/DS.
No i jeszcze 5 małych samczyków, których wzięłam wcześniej - 3 z nich mają już zarezerwowane domki, być może jeszcze 1 również (ale jeszcze nie na 100%).

2 starsze samce pozostały u szczęśliwych znalazców, którzy pokochali je i chcą dać im dom

Pozostałych 6 malców jest chwilowo u mnie, jutro jadą do docelowego DT/DS.
No i jeszcze 5 małych samczyków, których wzięłam wcześniej - 3 z nich mają już zarezerwowane domki, być może jeszcze 1 również (ale jeszcze nie na 100%).
Dzięki ogromnej pomocy valhalli i jubu z SPSu chłopcy (ostatnia szóstka maluchów) są już u nas przyjechali godzinę temu.
Gorąco pragnę podziękować wszystkim którzy ogonki ratowali jednocześnie poinformować założycielkę tematu że w razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do dyspozycji. Maluchy mają u nas dom stały.
Gorąco pragnę podziękować wszystkim którzy ogonki ratowali jednocześnie poinformować założycielkę tematu że w razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do dyspozycji. Maluchy mają u nas dom stały.